Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Woblery i gumy Janusza Widła

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3081 odpowiedzi w tym temacie

#301 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz
  • Imię:Janusz
  • Nazwisko:Wideł

Napisano 27 styczeń 2014 - 22:23

Dokładnie.Taka 50 cm. rybka czy to sandacz czy szczupak praktycznie nie zostawia śladu na 5 warstwach żywicy bo tak właśnie utwardzam nocne sandaczówki.Jednak rybki 60 plus czyli siedemdziesiątki czy osiemdziesiątki mają już mocny zgryz.Najbardziej charatają woblera tłukąc się z nim na płytkiej wodzie pod brzegiem z dzwignią na kamienie lub w podbieraku w łodzi.To i tak jest pikuś.Bywa że jedna głowatka tak rozpiepszy woblera z siedmioma warstwami żywicy że nie ma co po jednym braniu naprawiać :) .

• Jacek_Dgl, grochol i Okoń 1977 lubią to

#302 OFFLINE   @spius83

@spius83

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 250 postów
  • LokalizacjaPolska...:))
  • Imię:Tomek

Napisano 28 styczeń 2014 - 22:56

Jak Janusz wspomnial najwieksze zagrozenie dla wobka to dzwignia i plycizna.  Ale jak mozna potem wkrecac kolegow na takie pocharatane    ;)

#303 OFFLINE   guciolucky

guciolucky

NO release NO glory

• Twórcy
  • PipPipPipPip
  • 5220 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 28 styczeń 2014 - 23:11

Takich ryba Wam życzę co by woblery pękały... :lol:

#304 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 29 styczeń 2014 - 13:08

Dzięki i nawzajem :D .

#305 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 02 luty 2014 - 17:28

Dzisiaj na Dunajcu wymiatała zawodnicza piąteczka.Niestety rybki takie do 40 cm.Osobiście trzy takie między 35-40 cm., koledzy podobnie .O dziwo brania w nurcie na woblera trzymanego w miejscu .Może jutro trafi się coś godnego fotki :) .

#306 OFFLINE   bencur

bencur

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 775 postów
  • LokalizacjaDąbrowa Tarnowska
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Sz

Napisano 21 luty 2014 - 16:39

20.02.2014 mój pierwszy tego roczny wypad na rybki. Mała rzeczka. Woda spokojna i ciężko znaleźć wode głębszą niż metr. Namierzyłem klenie... zauważyłem jak co jakiś czas zbierają z powierzchni. Puszczam robala... jednego....drugiego...trzeciego....zaczynam woblerami malutkimi i wiekszymi i nic... Wyciągam nowe pudełeczko a w nim moje pierwsze Widełki :D wybór padł na Bączka (pływający naturalny kolor czarny grzbiet). Schowany w suchej trawie siedze na jeszcze zimnej i mokrej ziemi bez wiary na rybe i przemarzniety... delikatnie wyrzucam woblerka i wypuszczam go bardzo daleko. Ledwie zacząłem zwijać a tu ŁUUUP !!!! myśle co jest ?!?!? a tu pierwszy tego roczny kleń :) jedyne 25cm ale za to jak cieszy :) fotka i do wody :) powtarzam manewr a tu znowu łup nastepny 28cm :) tego dnia złowiłem 8 kleni :) największy miał 35cm nie były to oczywiście giganty ale cieszyły bardzo :) dla pewności próbowałem założyć jeszcze inne wobki ale nic z tego :) one lubiały tylko Widełki :) Jak przyjechalem do domu oczywiście nie wytrzymałem i  zamówiłem następną partię :) jest początek sezonu a ja już uwielbiam Widełki :D aż strach pomyśleć co będzie się działo w kwietniu i maju :) Panie Januszu dziękuję za super wobki i za to że jeszcze nie ma mnie Pan dość hehe :P chyba ma Pan kolejnego stałego klijenta z moich stron :) nie wierzyłem ale teraz już wierze ,,kto raz założy Widła po nic innego nie sięgnie" :)

• cristovo lubi to

#307 OFFLINE   bencur

bencur

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 775 postów

Napisano 21 luty 2014 - 17:01

Zapomniałbym jeszcze powiedzięc coś o samym bączku :) Napewno łowi ryby ! a co do zalet to baaaardzo lotny ! nie plącze się w czasie rzutu ! na małe rzeki idealny. Można go prowadzić przy samej powierzchni i troszkę głębiej. Pracuję nawet w miejscu przy minimalnym uciągu wody. Przy podszarpywaniu pięknie naśladuję mała rybkę która nie radzi sobie z nurtem

#308 OFFLINE   mifek

mifek

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 11308 postów
  • LokalizacjaWioska Z Tramwajami
  • Imię:Rafał
  • Nazwisko:...znane...

Napisano 21 luty 2014 - 18:41

To ja poproszę fotke takiego baczka i jego masę bo akurat jestem w trakcie uzupełniania braków pudelkowych :ph34r::ph34r::ph34r:

#309 OFFLINE   krystiano1981r

krystiano1981r

Historię tworzą ci,którzy wieszają bohaterów...

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2790 postów
  • LokalizacjaDolina Widawy...;)
  • Imię:Krystian

Napisano 21 luty 2014 - 18:50

To ja poproszę fotke takiego baczka i jego masę bo akurat jestem w trakcie uzupełniania braków pudelkowych :ph34r::ph34r: :ph34r:

Też poproszę... :good:

#310 OFFLINE   bencur

bencur

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 775 postów

Napisano 21 luty 2014 - 19:40

oczywiście jeśli chcecie podeślę fotkę ale czy nie lepiej zamówić u stwórcy ? :D na samym początku tego tematu powinny być też fotki wstawione przez Pana Janusza :) 

#311 OFFLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9559 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Waldek

Napisano 21 luty 2014 - 19:43

Stwórca może nie słuchać :lol:

#312 OFFLINE   mifek

mifek

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 11308 postów
  • LokalizacjaWioska Z Tramwajami
  • Imię:Rafał
  • Nazwisko:...znane...

Napisano 21 luty 2014 - 20:18

Żeby zamówić muszę zobaczyć o czym mowa i czy mi przypasuje

#313 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 21 luty 2014 - 20:41

No to super bencur że dałeś klenikom pomamlać bączka :D .Gratki nie za wielkość ale za ilość .Jak sie niema co się lubi ,to się lubi co się ma :) Bączek pomimo 4 cm.faktycznie fajnie fruwa nawet w wersji pływającej.Na małe,płytkie  rzeczki jest idealny zarówno na klenio-jazie jak i na pstrągi.W zeszłym roku na nizówce rewelacyjnie działał na popradzkie klenie.Zdjęcie "Bączków " jest na pierwszej stronie w tym temacie.

#314 OFFLINE   bencur

bencur

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 775 postów

Napisano 21 luty 2014 - 22:03

do Popper. Ja do stwórcy napisałem i żadnych problemów nie robił wręcz przeciwnie :) Pan Janusz nie wydaję się żeby był typem wędkarza cwaniaka. Jest bardzo miły i wyrozumiały. Bardzo rzetelnie podchodzi do tematu ! chcesz to zamówisz nie chcesz to nie. Ani on ani nikt inny namawiał nie bedzie. Mnie też nikt nie namawiał. Słyszałem o tych wobkach już dawno ale widziałem je tylko w necie i nigdy na nie nie łowiłem. W końcu postanowiłem zamówić a to za sprawa pochlebnych opini. Nie załuje ani jednej wydanej złotówki bo warto. Do tego cena tych wobków jest naprawde niska jak na recznie robione.

• popper i Przemek lubią to

#315 OFFLINE   woblery z Bielska

woblery z Bielska

Jak coś cię przerasta - dorośnij:)

• Moderatorzy
  • 6867 postów
  • LokalizacjaBielsko

Napisano 21 luty 2014 - 22:26

(...) Pan Janusz nie wydaję się żeby był typem wędkarza cwaniaka. (...)

Janusz ma w sobie tyle z cwaniaka, co ja z anorektyka.

Czyli nic :D

Za to wędkarzem jest znamienitym. Wszechstronnym. A że jest miły i wyrozumiały - sorry, taki ma charakter ;)

Kończę kadzić, bo jeszcze ktoś coś głupiego o moich płciowych preferencjach pomyśli :rolleyes:  :D  :D

• kubaS 1 lubi to

#316 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 22 luty 2014 - 11:34

Janusz my to chyba już tak z tą uprzejmościę to mamy z domu :) .Każdego traktuję z powagą i wyrozumiałością i nie ważne czy ma 5 czy 105 lat.Chętnie dzielę się wiedzą i dla wszystkich tak jak I TY staram się być miły. :) .

• Tomala, krystiano1981r, woblery z Bielska i 1 inna osoba lubią to

#317 OFFLINE   bencur

bencur

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 775 postów

Napisano 22 luty 2014 - 20:20

I dlatego też każdy chce mieć Widła w pudełku :) Wobler robiony z pasją i doświadczeniem a do tego sprzedany z uprzejmością jest najłowniejszy na świecie :) 

#318 OFFLINE   Włodas

Włodas

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 38 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 22 luty 2014 - 20:31

:) Pan Janusz nie wydaję się żeby był typem wędkarza cwaniaka. Jest bardzo miły i wyrozumiały. Bardzo rzetelnie podchodzi do tematu ! chcesz to zamówisz nie chcesz to nie. .... Słyszałem o tych wobkach już dawno ale widziałem je tylko w necie i nigdy na nie nie łowiłem. W końcu postanowiłem zamówić a to za sprawa pochlebnych opini. Nie żałuje ani jednej wydanej złotówki bo warto. ..

Witam!

Podpisuję się pod tym rękami i nogami  :)

Serdecznie Pozdrawiam!

Ps. Panie Januszu BARDZO DZIĘKUJĘ!!!

#319 OFFLINE   joker

joker

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5133 postów
  • LokalizacjaWzgórze Tumskie nad Wisłą
  • Imię:Robert
  • Nazwisko:Ciarka

Napisano 22 luty 2014 - 22:17

Januszu, opędziłem dzisiaj kilka twoich woblerów na targach, wiesz u kogo. Głównie brzanóweczki i ślajzurki.

Herbatka z łyżeczką się należy ;) jak będę kiedyś w pobliżu Nowego Sącza :)

Użytkownik joker edytował ten post 22 luty 2014 - 23:23

#320 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 23 luty 2014 - 18:15

Joker na cherbatkę z prądzikiem czy jak wolisz prądzik z cherbatką zawsze serdecznie zapraszam. :D .

• joker i woblery z Bielska lubią to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych