Dzisiejszy przyłów przy boleniowaniu na zaczarowany ołówek. Dzięki Krystek za pomoc bez Ciebie by się nie udało.
No Chłopy dajecie czadu Ładna gadzina. Graty
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 19 sierpień 2014 - 07:30
Dzisiejszy przyłów przy boleniowaniu na zaczarowany ołówek. Dzięki Krystek za pomoc bez Ciebie by się nie udało.
Napisano 19 sierpień 2014 - 09:08
Adaś,to największa kijanka Młodego i to niechcący
Chłopak się zmęczył tym pompowaniem że ho ho ale dał radę .
Dopłynęliśmy na miejsce ... najpierw piękny bolo po jakiś10min.łowienia,niestety spadł już pod łajbą przy podbieraniu prawie i za dwie może trzy minuty łup ... i jazda ...
Może dzisiaj wyjdzie do foty piękny bolo ...
Użytkownik Krystekwolf edytował ten post 19 sierpień 2014 - 09:09
Napisano 19 sierpień 2014 - 09:17
Napisano 19 sierpień 2014 - 09:29
Przyjedż Adaś to Cię zabierzemy jak sobie chcesz kijankę spróbować złowić .
Ino sprzęcik trochę konkretniejszy weż ,bo więcej nie pływam na takiej witce za kijanką ,bo mi paliwa zbraknie ...
Dobra, bo nas pan Janusz opierdzieli.
Napisano 19 sierpień 2014 - 09:37
Janusz zrób coś pod wąsate i żeby miały Twoją akcję. Idę sobie po brzegu i obławiam odkosy za boleniem i na sam zmierzch nagle coś wali w wobler że kij mi chce wyrwać. Ryba idzie do dna i pakuje się w zaczep, ale udaje się ją z niego wyciągnąć. Niestety pan sum obrał kierunek w nurt rzeki, trzeba było rwać bo całą linkę by mi wyjął. Na boleniowym sprzęcie z brzegu bez szans.
Na zdjęciu jakiś bolo na Widła.
Napisano 19 sierpień 2014 - 10:51
Moją akcję mają i większe modele.Do takiego boleniowo-sandaczowo-szczupakowo-sumowego spaceru po brzegu świetnie się sprawdzają się nocne dziewiątki.Kilkanaście gram masy pozwala na użycie mocniejszego sprzętu.Modele pękate nie boją się grubych kotwic to jak uwiesi się sumek to można spróbować go zatrzymać. .
Napisano 19 sierpień 2014 - 14:17
9-tkę mam, ale noce jakoś przestały mnie kręcić. Bardziej myślałem o czymś głęboko chodzącym między 3-5m.
Napisano 19 sierpień 2014 - 19:18
Nie znam lepszej dziennej przynęty na sandacze i sumy jak "Zaczarowany ołówek'' .Schodzi 2-3m .Oprócz tego zagryzają go szczupaki i jak widać po wynikach krystkawolfa ładne bolenie. .
Napisano 20 sierpień 2014 - 21:11
Okonek na pocieszenie ...
Spadł mi piękny szczupak po kilku minutach walki...
Na Wiśle wiało więc polatałem po bagienkach ,oczywiście chciałem zobaczyć jak się będzie sprawował ten zaczarowany ołówek na stojącej ...
Został pokiereszowany przez szczupłe takie max do 70 cm i dwa okonki w miarę .
Szkoda szczupłego, bo by było super foto
Użytkownik Krystekwolf edytował ten post 20 sierpień 2014 - 21:12
Napisano 21 sierpień 2014 - 07:02
Fajnie wybarwione to okonisko Z tego co Krystek piszesz to u Ciebie'' Zaczarowany ołówek''działa na każdym polu Bardzo się cieszę bo tak ma być .
Napisano 21 sierpień 2014 - 13:33
Cholerka ,jedno mnie niepokoi ... to że mam tylko jednego ołówka ,drugiego dałem bratu.
A ten zamiast nim trochę połowić to podczas pierwszego wodowania pacnął tego sumka .
Muszę się uśmiechnąć do pana o kilka sztuk tych 9 cm ołówków ,i jeszcze kilka 7 -mek z takim sterem jak przy ołówku .
Chodzi o kąt steru mniej więcej, żeby schodziły głębiej .Idzie jesień więc... ,a woda ciągle syf i wysoka ponad normę tam gdzie usiłuję łowić bolenie i nie tylko.
Użytkownik Krystekwolf edytował ten post 21 sierpień 2014 - 13:33
Napisano 21 sierpień 2014 - 15:44
7cm ołówka Janusz już robił dla mnie i działał u mnie doskonale w lecie (czerwic i lipiec) teraz od 9cm w górę już się zaczęło bo jesień puka do drzwi...
Napisano 21 sierpień 2014 - 20:36
Piękne mamuśki Takie klocki nie trafiają się codziennie.Gratulacje !!! Tak trzymajcie .
Napisano 21 sierpień 2014 - 20:44
Ta moja gruba była jak cholera ,7-mkę zażarła że ciężko było wyjąć szczypcami wobka ...
Oczywiście zapakowała po zmierzchu ...
Jeszcze takie spojrzenie ...
Użytkownik Krystekwolf edytował ten post 21 sierpień 2014 - 21:14
Napisano 21 sierpień 2014 - 21:43
Widać że nie miała zachamowań.Łykneła ino raz.Jak bolkowi pasuje akcja to faktycznie jest problem z wypięciem.Ja w tym roku ku zdziwieniu żony przyniosłem dwa do domu.łykły tak ''chiciorka ''że tylko ster wystawał z przełyku.Obie kotwice w przełyku ,żadnych szans na wypięcie żeby ryba przeżyła.
Napisano 21 sierpień 2014 - 21:50
Jak trafi wobka od centralnie od dołu to ciężko wyjąć ...
Jedno dobre że nie spadnie ,ale ile się człowiek namota z wyjmowaniem kotewek to już inna sprawa.
Ta mimo że zachlała ,odpłynęła pięknie ...
Napisano 21 sierpień 2014 - 22:08
Super !Mamuśka w kwietniu wyda na świat mnóstwo powodów do radości dla nas na najbliższe lata .
Napisano 21 sierpień 2014 - 23:17
Wkońcu!!
Zaliczyłem pierwszego wilczka na Widelca.Nie był duży,ale waleczny i w dobrej kondycji.Podziurawił tylko trochę wobka
Chyba faktycznie poczuły ochłodzenie jakie natura Nam serwuje bo grasują aż miło.
Użytkownik Mariano Italiano edytował ten post 21 sierpień 2014 - 23:18
Napisano 26 sierpień 2014 - 18:13
Przynęta nr.1 w tym roku na Czorsztynie .Kto miał ten model w lipcu i aż do połowy sierpnia ołowił sie do bólu.Tak rewelacyjnego wakacyjnego sezonu nie było od lat.Na denne przynęty typu gumy,koguty sandacz praktycznie nie reagował z prostej przyczyny-Wszystkie ryby pływały pod powierzchnią.Podobna sytuacja była także po powodzi w 2010 r.Wystarczyło przepłynąć w trollu kilkaset metrów.Trafić na pierwszą rybę ze stada , można było stanąć na kotwicy i łowić rybę za rybą na spining.Nieważna była głębokość .Stado chodziło za drobnicą pływającą pod powierzchnią.Obojętne czy były 3m głębokości czy 8 m.ryby brały na 11-12 cm.woblery schodzące do 0,5 m.Brały czasami na Rapalki o podobnej wielkośći i głębokości schodzeniu ale stosunek brań Wideł-Rapala wynosił 7-1 Kolega uparł się łowić ze mną na łodzi przez trzy dni na Rapale.On 3 ryby ja 21 Ten model był niezastępiony przy flaucie i małej falce.
P8241147.JPG 90,46 KB 92 Ilość pobrań
Na ten model także 11-12 cm.schodzący około 1,2 m.brały na dużej fali jak drobnica znikała z powierzchni.
P8241149.JPG 99,29 KB 63 Ilość pobrań
Użytkownik Janusz Wideł edytował ten post 26 sierpień 2014 - 18:27
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych