Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Woblery i gumy Janusza Widła

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3081 odpowiedzi w tym temacie

#1481 OFFLINE   wobler130

wobler130

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 335 postów
  • LokalizacjaNad wodą
  • Imię:Adam

Napisano 11 sierpień 2015 - 09:07

Ale od trądziku sie proszę odczepić... haha.

#1482 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz
  • Imię:Janusz
  • Nazwisko:Wideł

Napisano 18 sierpień 2015 - 21:02

Ochłodziło się to rybki wyrosły jak z pod ziemi. :) Przed wieczorem "Zawodnicza piąteczka" skusiła dwa fajne kleniki ,po zmierzchu na płytkiego bańdziorka trzy sandaczyki około 60 cm.Super że w końcu po upałach  rzeka ożyła :)

#1483 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 20 sierpień 2015 - 17:34

Załączony plik  P8203078.jpg1.jpg   101,72 KB   23 Ilość pobrań

Zestawik nocnych sandaczówek dla kolegów nie mających czasu na szukanie w temacie :) Woblery uklejopodobne  od 7-11 cm.Modele powierzchniowe schodzące do 0,5 m.Akcja migotliwa-zjadliwa taka jaką sandaczyki lubią najbardziej.U mnie aktualnie działają modele 7-8 cm.Widać na zdjęciu że jak na razie tylko te dwa modele są po przejściach :)

#1484 OFFLINE   TOMIS1975

TOMIS1975

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 317 postów
  • LokalizacjaTarnow
  • Imię:Tomasz

Napisano 20 sierpień 2015 - 18:42

I wszystko w tym temacie.
Od spodu młodsze roczniki i w górę starsze pod większy przelyk.

#1485 OFFLINE   Raffaello

Raffaello

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1263 postów
  • LokalizacjaNad Drzewiczką.
  • Imię:Rafał
  • Nazwisko:Pakuła

Napisano 20 sierpień 2015 - 19:44

Ale jaja :D Jasiek zdjęcia wstawił :D :D :D

• Wojtek B., Rheinangler i woblery z Bielska lubią to

#1486 OFFLINE   salmon1977

salmon1977

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1565 postów
  • LokalizacjaIńsko-STARGARD
  • Imię:GrzehU

Napisano 20 sierpień 2015 - 21:02

attachicon.gifP8203078.jpg1.jpg

Zestawik nocnych sandaczówek dla kolegów nie mających czasu na szukanie w temacie :) Woblery uklejopodobne  od 7-11 cm.Modele powierzchniowe schodzące do 0,5 m.Akcja migotliwa-zjadliwa taka jaką sandaczyki lubią najbardziej.U mnie aktualnie działają modele 7-8 cm.Widać na zdjęciu że jak na razie tylko te dwa modele są po przejściach :)

mozna prosic cene za taki secik ? ;)

#1487 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 20 sierpień 2015 - 22:10

Pytania odnośnie zakupu proszę na priw.Proszę się Rafał nie ze mnie naperdzialać :D Temat moich woblerków i rybek na nie łowionych żyje własnym życiem czyli kontynuowany jest praktycznie przez użytkowników moich przynęt w zależności od sezonu,od dobrych brań,pobijania własnych rekordów .Uważam że tak to powinno wyglądać. Wstawianie zdjęć  jakiś projektów ,nieskończonych woblerów jakiegoś badziewia :)  co na pewno kiedyś jak wpadnie do wody  będzie łowić :D to po prostu żenada.Jak wstawiam zdjęcia to tylko na prośbę kolegów z forum.łowna przynęta nie potrzebuje nachalnej reklamy .Wystarczy poczta pantoflowa :)

• jerzy6, Raffaello i tonyopole lubią to

#1488 OFFLINE   flpbl

flpbl

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 74 postów
  • LokalizacjaZachodniopomorskie
  • Imię:Filip

Napisano 21 sierpień 2015 - 09:29

Pytania odnośnie zakupu proszę na priw.Proszę się Rafał nie ze mnie naperdzialać :D Temat moich woblerków i rybek na nie łowionych żyje własnym życiem czyli kontynuowany jest praktycznie przez użytkowników moich przynęt w zależności od sezonu,od dobrych brań,pobijania własnych rekordów .Uważam że tak to powinno wyglądać. Wstawianie zdjęć  jakiś projektów ,nieskończonych woblerów jakiegoś badziewia :)  co na pewno kiedyś jak wpadnie do wody  będzie łowić :D to po prostu żenada.Jak wstawiam zdjęcia to tylko na prośbę kolegów z forum.łowna przynęta nie potrzebuje nachalnej reklamy .Wystarczy poczta pantoflowa :)

Gdy zaczynałem przeglądać dzieła jerkbaitowych lurebuilderów przede wszystkim zachwycałem się wyglądem przynęt. Napaliłem się na pewne woblery pięknie pomalowane. Pierwsze wyjście na ryby i od tamtej pory leża na dnie pudełka... początkowo pobieżnie przeczytałem wątek Pana Janusza o jego woblerach i niedowierzałem w ich skuteczność. Ciagle się zastanawiałem jak zwyczajnie wyglądające woblery mogą łowić skutecznie i regularnie tak wiele ryb? Losy życiowe spowodowały, że zacząłem łowić na zagranicznej, dużej rzece. Ryb sporo, woda bardzo czysta. Brak doświadczenia w łowieniu na takiej rzece skutkował, że nie potrafiłem nic złowić na wszystkie wabiki jakie posiadałem. Do czasy, aż zamówiłem igiełkę, płytką piątkę... Wtedy to złowiłem moje pierwsze klenie. Klenie 50 cm to nie jakiś duży wyczyn tutaj, przynajmniej na te woblery. Od tej pory uznaje tylko widełki. Oczywiście od czasu do czasu na żyłkę założe coś innego, ale zawsze większość czas, jak większość przegrudek w pudełku ukupują widełki. 

Użytkownik flpbl edytował ten post 21 sierpień 2015 - 09:31

• Janusz Wideł i Raffaello lubią to

#1489 OFFLINE   PocoLoco

PocoLoco

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1306 postów
  • LokalizacjaM
  • Imię:M
  • Nazwisko:K

Napisano 22 sierpień 2015 - 19:20

Dzisiaj na nizowce rzeka Darzyla kilerkiem okazal sie..................................................................baczek

• Janusz Wideł lubi to

#1490 OFFLINE   TOMIS1975

TOMIS1975

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 317 postów
  • LokalizacjaTarnow
  • Imię:Tomasz

Napisano 23 sierpień 2015 - 13:28

A u mnie na Dunajcu na totalnej nizowce znowu płytka piątka lowi okonie i klenie.
30 metrową rafa oblowiona niemal 40ma przynetami w przedziale od 2, 5cm do 7 cm na w/w wobler 4 brania i 2 klenie i 2 okonie.
Myślę o zwolnieniu paru przegrodek i zmianie części arsenalu.

#1491 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 23 sierpień 2015 - 13:59

U mnie od dwóch dni to samo.Płyta piąteczka i stary pstrągowy to jedyne na co rybka bierze regularnie.Klenie,okonie i na wieczór nieduże sandaczyki.

#1492 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 24 sierpień 2015 - 22:05

Wydawało mi się że optymalną przynętą jest teraz płytka piąteczka.Klenie ,okonie,pukające niemiarowe sandaczyki wszystko sie na tym wieszało więc zabawa była.Dzisiaj Okonie i klenie słabo gryzły więc zaczołem mieszać w woblerach.Po założeniu "Zaczarowanego ołówka " w wersji płytko chodzącej zgłupiałem.Na kilkanaście rzutów kilka sandaczy 55-60 cm.Totalna cisza na wodzie ,na piąteczkę żaden nawet nie skubnął a na 9 cm .wieszały się jeden za drugim.Wróciłem do kolegów po pół godzinie .Nie bardzo chcieli uwierzyć w moje wyniki.Łowili 100 m wyżej  na piątki i siódemki i nie mieli kontaktu z sandaczem powyżej 50 cm.Ciekawe czy jutro uda mi się powtórzyć wynik :)

• Wojtek B. i flpbl lubią to

#1493 OFFLINE   krisspin

krisspin

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 193 postów
  • LokalizacjaLubuskie

Napisano 25 sierpień 2015 - 11:06

Witam kolegów.
U mnie ołówki spisują się bardzo dobrze, ostatnio nawet skusiły się na nie dwa sumy żerujące przy powierzchni, trochę musiałem pokombinować z prowadzeniem i grubością plecionki aby poprowadzić je jak najpłycej. Przyniosło to efekt w postaci dwóch bardzo efektownych brań. Niestety żaden hol nie zakończył się sukcesem bo ryby się spinały i nie dały mi satysfakcji ze zwracania im wolności ale zabawa była przednia.
Czekam na przesyłkę od Pana Janusza gdyż przy obecnym stanie wody wersja płytko chodząca będzie najlepszym rozwiązaniem
Pozdrawiam

Użytkownik krisspin edytował ten post 25 sierpień 2015 - 11:45

• Janusz Wideł lubi to

#1494 OFFLINE   Raffaello

Raffaello

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1263 postów

Napisano 25 sierpień 2015 - 11:42

Ołówki są najlepsze :D

• Janusz Wideł lubi to

#1495 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 26 sierpień 2015 - 17:30

Załączony plik  P8230340.jpg(1).jpg   81,65 KB   19 Ilość pobrań

"Zaczarowany ołówek" w wersji płytkiej.Wyczuwalna na kiju szybka ogonowa akcja.Schodzi do 0,5m. Bardzo skuteczny,selektywny model na nocne sandacze i szczupaki z mocno zarośniętej płytkiej wody.

Załączony plik  P8230341.jpg(1).jpg   67,55 KB   19 Ilość pobrań

"Zaczarowany ołówek" w wersji głębiej schodzącej.W zależności od długości steru schodzi od 2-4,5 m.Autentyczny killer w swojej klasie.Dla mnie oraz wielu kolegów z forum to podstawowy całoroczny model na sandacze,sumy ,szczupaki.Podginanie -spłycanie sterów w tym modelu niestety nie przynosi dobrych efektów .Po odgięciu steru w dół wobler nadal pracuje ale akcja jest za szeroka przez co  traci łowność.Wersja płytko chodząca ma zdecydowanie cieńszą dupkę i drobniejszą  akcję .

#1496 OFFLINE   Raffaello

Raffaello

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1263 postów

Napisano 26 sierpień 2015 - 20:41

Pewnie znów mnie........ : Proszę się Rafał nie ze mnie naperdzialać :D ale wytrzymać nie mogłem! :Znów zdjęcia! :D  :D  :D  :D

A tak na poważnie dla mnie najlepszy Twój model!!!!

Użytkownik Raffaello edytował ten post 26 sierpień 2015 - 20:42

• Janusz Wideł lubi to

#1497 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 27 sierpień 2015 - 16:27

Aktualnie u mnie również ołóweczki są niezastąpione :D

#1498 OFFLINE   PocoLoco

PocoLoco

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1306 postów
  • LokalizacjaM
  • Imię:M
  • Nazwisko:K

Napisano 27 sierpień 2015 - 16:30

olowki plytko schodzace?

#1499 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 27 sierpień 2015 - 16:41

Przed zmierzchem na dołku wersja głębiej schodząca w nocy na płytszej wodzie ołóweczki schodzące do 0.5 m. :)

#1500 OFFLINE   Rodu

Rodu

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1911 postów
  • Imię:Robert

Napisano 27 sierpień 2015 - 18:39

A ja zerwałem 2 szt, wobków , które otrzymałem 2 tygodnie temu . Został tylko jeden najmniejszy.Tamte złowiły kilkanaście pstrągów w zakresie 22-36 cm , a teraz posucha . Kończy się sezon - to pocieszające bo bez tych killerów Janusza posucha.

• Janusz Wideł lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych