Super Mariusz połowiłeś. Woblerek na którego tak łoisz to "Szadzik" 5 cm. w wersji płytkochodzącej. Fajny filmik,super pogoda i rybna woda ,oj udał wam się dzionek
Woblery i gumy Janusza Widła
#1541 OFFLINE
Napisano 14 wrzesień 2015 - 14:21
#1542 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2015 - 12:33
Załączone pliki
- jerzy6 i Janusz Wideł lubią to
#1543 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2015 - 15:01
Gratulacje Piotruś Podejrzewam że sumek zawisnął na zestawie sandaczowym. Super że płytki "Zaczarowany ołówek " również działa na sumki. W wersji głębokiej to prawdziwy sumowy killerek o czym mogło się już przekonać wielu kolegów z forum.
#1544 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2015 - 16:51
"Zaczarowany ołówek" w wersji głębokiej fajnie się go prowadzi na wiślanych opaskach.Ostatnio często zapinam na agrafkę woblerki Widła stworzone są pod rzekę i smakują rybką.
Użytkownik Kajtelek2 edytował ten post 16 wrzesień 2015 - 16:54
- Janusz Wideł lubi to
#1545 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2015 - 16:54
Faktycznie na opaskach głęboki lepszy natomiast ten mulaczek wypalił na płytkim garbiku gdzieś około 0,5metra wody co do zestawu wersja sandaczowa troszkę wzmocniona właśnie ze wzgl. na mulaczki
#1546 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2015 - 16:59
Na wodę do 1m , używam płytko chodzącej siódemki , taki klasyk uniwersalny.
- Janusz Wideł lubi to
#1547 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2015 - 17:01
Swoją drogą od jakiegoś czasu nurtuje mnie pytanie. Januszku powiedz ile papierosów można wypalić, zjeść jogurtów czy margaryny żeby wyrobić na taką ilość złotka na wobki Ja bym do tego otworzył bar z kanapkami żeby mi złotka starczyło
- Rodu lubi to
#1548 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2015 - 18:14
Zajumał Świstakowi!nie widzisz że już reklam nie ma
- woblery z Bielska, Janusz Wideł, Piotr Boruch i 1 inna osoba lubią to
#1549 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2015 - 19:27
Piotruś nie robię ich za wiele . :)Zbiera srebeka rodzinka koledzy i jakoś daję radę Dzisiaj na trolla kolega dwa sandaczyki 55 cm ja szczupaczek 65 cm.,przynęta "Zaczarowany ołówek" w wersji głębiej schodzącej.Szału nie było
#1550 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2015 - 19:44
Wobki są fajne, mają fajną pracę i lubią je sumki. U mnie zaczarowany ołówek i bandziorek dały radę je sprowokować. Gorzej było z walką gdyż po braniu na bańdziorka rybka przymurowała a następnie wbiła 1 bieg i odpłynęła z prądem zabierając mi wobka.
#1551 OFFLINE
Napisano 19 wrzesień 2015 - 12:49
- jerzy6, Janusz Wideł i Piotr Boruch lubią to
#1552 OFFLINE
Napisano 19 wrzesień 2015 - 15:27
Super Krisspin Tym razem nie zabrał woblera "Zaczarowane ołówki" mają moc
#1553 OFFLINE
Napisano 19 wrzesień 2015 - 15:39
forum.jpg 85,96 KB 21 Ilość pobrań Woblerek który ostatnio pięknie działa na klenie pomimo płynących glonów."Szadzik" 5 cm.ma drobną ogonową akcję.Schodzi do max do 0,5m.Główny bohater filmiku zamieszczonym przez Pastę na poprzedniej stronie w tym temacie .
- joker i Pasta lubią to
#1554 OFFLINE
Napisano 19 wrzesień 2015 - 21:49
Dokładnie , ale to też nie ten kaliber co zabrał mi bańdziorka. Ale przyznaję zaczarowany ołówek doprowadza do szału drapieżniki na moich miejscówkach. Z niecierpliwością czekam na przymrozkiSuper Krisspin Tym razem nie zabrał woblera "Zaczarowane ołówki" mają moc
i lepsze zerowanie szczupaka.
#1555 OFFLINE
Napisano 21 wrzesień 2015 - 09:55
Wczoraj udało mi się złowić moją pierwszą brzanę.Miałem także możliwość podpatrzyć kilka sztuk i przekonać się o ich małej ostrożności. Byłem w spodniobutach i ryby podpływały na odleglość 2 metrów. Jedna mniejsza to nawet przez 15 minut stała za kamieniem i nic sobie nie robiła z tego, że nad jej głową macham wędką. Wobler raczej z tych większych jak na brzany, ale posyłałem im również typowe brzanówki i zero efektów. Tak na zdjęciu wyglądają kotwice po wcale nie tak dużej brzanie.
Załączone pliki
- joker, jerzy6, Franc i 5 innych osób lubią to
#1556 OFFLINE
Napisano 21 wrzesień 2015 - 14:46
Gratulacje Filip. :)Ten woblerek to "Ślazurek" 5 cm.Poza "Brzanowym" 4,5 cm. to najłowniejszy model brzanowy w moim arsenale. Miałeś niodpowiednio dobrany sprzęt czy chciałeś zbyt szybko mieć rybkę w podbieraku ? Takie pogięcie kotwic raczej nie powinno mieć miejsca.Brzana jest silna ale nie szalona
#1557 OFFLINE
Napisano 21 wrzesień 2015 - 20:06
Panie Januszu mam pytanie czy 9cm Bandziora pływającego mogę przerobić na wersję tonącą bez utraty (zmiany) jego pracy?
#1558 OFFLINE
Napisano 21 wrzesień 2015 - 20:35
Gratulacje Filip. :)Ten woblerek to "Ślazurek" 5 cm.Poza "Brzanowym" 4,5 cm. to najłowniejszy model brzanowy w moim arsenale. Miałeś niodpowiednio dobrany sprzęt czy chciałeś zbyt szybko mieć rybkę w podbieraku ? Takie pogięcie kotwic raczej nie powinno mieć miejsca.Brzana jest silna ale nie szalona
Panie Januszu pewnie obie rzeczy jednocześnie. Tak właśnie przejawia się brak doświadczenia w połowie tej ryby. Stosuję żyłkę 0,18. Niektórzy zakładają 0,22, ale ja już przy 0,20 nie jestem w stanie poprowadzić woblera tak jak chcę. Dzisiaj holowałem delikatniej i rzeczywiście kotwiczki zostały całe. Skusiłem jedną na brzanówkę, tonącą. Rybka mierzyła 68 cm, nie gigant, ale już większa od poprzedniej
Załączone pliki
- Janusz Wideł, Greku35 i Piotr Boruch lubią to
#1559 OFFLINE
Napisano 22 wrzesień 2015 - 07:54
Brawo Filip Trening czyni mistrza Michał 34 co jedynie możesz pokombinować z pływalnością woblera to dokręcić lamety ołowianej na przedniej kotwicy.Przy większych rozmiarach można założyć kilkugramową ołowianą łezkę z krętlikiem na kółeczko łącznikowe przedniej kotwicy ,oczywiście razem z kotwicą.
#1560 OFFLINE
Napisano 24 wrzesień 2015 - 00:55
Czytam o woblerach Janusza, przeglądam zdjęcia w tym wątku i ... nie mogę uwierzyć, że jeszcze nie mam tych przynęt w swoim pudełku! Muszę to w końcu zmienić!
- Janusz Wideł lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych