Woblery i gumy Janusza Widła
#1561 OFFLINE
Napisano 24 wrzesień 2015 - 15:38
W tym sezonie lowię rybki w miejscach gdzie dawniej nawet rybiego ogona nie widziałem.
Wczoraj wypad z myślą o sandaczu od 17:30 do 19:30 na płytka 7 zlowilem klenia 44cm i okonia 28.
Mam plana odn.moich plano ...
Zimą 2015/2016.
- Janusz Wideł i tonyopole lubią to
#1562 OFFLINE
Napisano 24 wrzesień 2015 - 18:31
#1563 OFFLINE
Napisano 27 wrzesień 2015 - 16:25
Pewnie że warto Wczoraj ślicznie waliły w trollingu w "Zaczarowany ołówek" Niestety fotki wyszły masakryczne a rybki ładniusie..Deszcz,wiatr ,noc i kolega totalny antytalent fotograficzny.
#1564 OFFLINE
Napisano 27 wrzesień 2015 - 19:10
Jesienią brzanówki wymiatają, prowadzę je z nurtem i w momencie kiedy napływają na dołek energicznie je podciągam z przerwami na pauzy, taki twiching bywa zabójczo skuteczny (kleń, boleń, okoń) ale trzeba bardzo uważać na szczupaki bo jak tylko są to zabiorą nam wszystkie jakie mamy w pudełku. Na potrzeby twichingu stosuję plecionkę z metrowym przyponem ze stroft-a, miłej zabawy...
- Janusz Wideł i Pasta lubią to
#1565 OFFLINE
Napisano 27 wrzesień 2015 - 22:31
Noc jest dla Widłów jak najlepsza
Dziś pełnia, łysy wali tak, że oświetlenie jak o świcie ale sandaczowa 6-ka połowiła i to długaśnej 8lb-ówce
Załączone pliki
- kiks1972, Janusz Wideł, Paweł R. i 1 inna osoba lubią to
#1566 OFFLINE
Napisano 28 wrzesień 2015 - 16:50
Faktycznie Arku w ostatnim czasie wszystkie ładne ryby łowię po zmierzchu.Wydaje mi się że przyczyną jest niski poziom i nadal wysoka temperatura wody.
#1567 OFFLINE
Napisano 28 wrzesień 2015 - 18:10
Odkąd pamiętam, gorące lato a nawet początek jesieni, gdy były sprzęgnięte z niżówką dawały przewagę nocnych wyników nad dziennymi...
Powoli odkładam najlepiej sprawujące się Twoje wobki w tym sezonie by złożyć konkretne zamówienie
- Janusz Wideł lubi to
#1568 OFFLINE
Napisano 02 październik 2015 - 06:47
Ośmielę się zadać pytanie, czy woblery sprzedawane przez stronę "szkoła rękodzieła" są rzeczywiście Pana dziełem? W opisie tych woblerów napisane jest,że wykonane są z pianki, a w tym wątku przewijają się wypowiedzi, że są robione z różnych gat. drewna. Niestety łowność zakupionych tam Pana woblerów kompletnie odbiega od opisów z tutejszych postów. Tam gdzie łowie ryby są bo Flat rapy dają radę. Dlatego mam wątpliwości co do autentyczności sprzedawanych tam woblerów.
Proszę o odpowiedź i przepraszam jeśli ktoś poczuje się w jakimkolwiek stopniu dotknięty. Nie takie są moje intencje.
Pozdrowienia dla Pana i całej Braci Jerkbaitowej.
Azhek (Halisia)
Użytkownik azhek edytował ten post 02 październik 2015 - 06:51
#1569 OFFLINE
Napisano 02 październik 2015 - 08:09
Robię woblery z pianki,korzenia olchy,balsy w zależności od potrzeb modelu.W 'szkole rękodzieła' są modele powtarzalne z pianki. Każdy z tych modeli jest bardzo skuteczny jeśli zastosuje się go w odpowiednim miejscu i czasie.
#1570 OFFLINE
Napisano 02 październik 2015 - 15:55
Pozdrawiam jeszcze raz.
#1571 OFFLINE
Napisano 05 październik 2015 - 21:41
Sandacze zachowują się nadal jak w lecie.Waliły na zaporówce z pod samego brzegu w nocne sandaczówki 9 cm. i w płytkie zaczarowane ołówki .Po kilku godzinach z marnymi efektami na gómę spłyneliśmy do brzegu.Rozpakowując łódkę usłyszałem klepnięcie pod brzegiem.Założyłem nocną sandaczówkę i poszedłem to sprawdzić.Ołowiłem się z kolegą masakrycznie.Rybki takie do 60 cm.ale za to branie co kilka rzutów.
- Rheinangler lubi to
#1572 OFFLINE
Napisano 08 październik 2015 - 16:26
Pierwszy trolling na pana wobki i sandacz sie zameldowal byly tez dwa szczupakI i trzy okonie, nie baly sie 9cm zaczarowanego olówka
Przypominam o zasadach publikacji zdjęć, złowionych ryb, na forum JB.PL:
http://jerkbait.pl/t...rum-jerkbaitpl/
- flpbl, Janusz Wideł i Piotr Boruch lubią to
#1573 OFFLINE
Napisano 08 październik 2015 - 19:52
Łowię już kilka ładnych lat na woblery Janusza i mam chyba każdą wersje wystruganych przez niego woblerów 0d 2,5cm do 15cm łamane na raz,łamane na trzy itp?ale ołówek jest najskuteczniejszym moim woblerem!
- Janusz Wideł lubi to
#1574 OFFLINE
Napisano 09 październik 2015 - 19:50
Super że połowiłeś 679 Zważywszy że wziąłeś trzy woblerki na próbę w zeszłym tygodniu i już są efekty .Udany zakup Rafał przez ostatnie pięć lat uważałeś że najlepszy wobler na świecie to nocna sandaczówka 9 cm. Przez ostatnie dwa lata w końcu śięgnąłeś po "Zaczarowany ołówek" i okazało się bingo na Twojej wodzie.Wszystkie moje woblerki to killerki w danym czasie. Faktycznie jeśli o "Zaczarowany ołówek" to mi czasami żal wędkarzy nie posiadających tej przynęty .Wielokrotnie spotykam się z podobną sytuacją .Goście widząc że co kilka minut wyjmujemy z trolla sandacza zaczynają trollować naszą trasą.Co 200 m .nawracamy i historia się powtarza .Mijając łódkę naśladowców wymieniamy grzecznościowe pogawędki i nadal łowimy. Naśladowcy pływają w tym samym miejscu kolejne dwa dni i nic.Po dwóch dniach dopiero poszli po rozum do głowy i spytali na co łowimy. Wszystko co mieli w pudłach kompletnie nie działało a sandacze na "Zaczarowany ołówek" brały regularnie.Z taką sytuacją spotkałem się wielokrotnie.Jakbym nie miał tej przynęty to moje wyniki sandaczowe od września do listopada były by gorsze o przynajmniej 50 procent.
#1575 OFFLINE
Napisano 14 październik 2015 - 19:33
Dzisiejszy 2h wypad nad rzekę okazał się całkiem niezły , dwa klenie , takie forumowe stykacze , prócz tego było jeszcze kilka okoni trzydziestaków i jeden Jazio . Przynęta prowadzona bardzo wolno .
- gregor269, bencur, Perez. i 2 innych osób lubią to
#1576 OFFLINE
Napisano 14 październik 2015 - 22:11
Super Paweł że połowiłeś. Ten wobek na fotce to głęboki bączek czy coś większego ?
#1577 OFFLINE
Napisano 15 październik 2015 - 11:48
mi to chyba na 6 wyglada
#1578 OFFLINE
Napisano 15 październik 2015 - 11:49
Paweł Ty lepiej pakuj Widły w pudełka na sobote i jedziemy na cały dzień
- Janusz Wideł lubi to
#1579 OFFLINE
Napisano 17 październik 2015 - 07:09
Wieczorna rapka na 7-ke
Załączone pliki
Użytkownik Raffaello edytował ten post 17 październik 2015 - 07:09
- Janusz Wideł lubi to
#1580 OFFLINE
Napisano 18 październik 2015 - 11:04
Panie Januszu, czy ma Pan w ofercie coś jak płytka siódemka lub płytki bandziorek, ale w wielkości około 9cm ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych