Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Woblery i gumy Janusza Widła

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3081 odpowiedzi w tym temacie

#2581 ONLINE   tykrysek1

tykrysek1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 124 postów

Napisano 12 luty 2018 - 10:21

Dzięki

#2582 OFFLINE   Alaryk

Alaryk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 881 postów
  • LokalizacjaLublin
  • Imię:Jarek

Napisano 12 luty 2018 - 11:13

Ukleja to autentyczny killer w swojej klasie.W maju ,czerwcu wyciągną każdego szczupala z traw na 5 gr główce .W opadzie bez względu na gramaturę robią świetną robotę przy połowach sandaczy.Super dopracowana przynęta.Od jesieni pracuję nad ukleją 13 cm. i 16 cm.Chcę je tak tak dopracować jeśli chodzi o łownośc jak uklejkę 10 cm.Jak mi się to uda to będą tonajłowniejsze gumy na naszym rynku  :)

Czy już są panie Januszu?

• Rodu lubi to

#2583 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz
  • Imię:Janusz
  • Nazwisko:Wideł

Napisano 12 luty 2018 - 16:10

Ukleja 13 cm.na razie odłożona do szuflady trochę musi jeszcze poczekać.Ukleja 17 cm. po pierwszych testach.Plątałem się z nią ostatnio za głowatką.Pracuje dość fajnie ale nie rzuciła mnie na kolana.Nadal nad nią pracuję.Chcę dopracować jej akcję tak jak uklei 10 cm.Ma być killerem w swojej wielkości tak jak dziesiątka.Dla mnie nie wystarczy że macha ładnie ogonkiem i lekko kolebie ma mieć to coś co sprawia że ryby walą w przynętę bez zachamowań.Diabeł tkwi w szczegółach  dlatego muszę jeszcze zmienić kilka drobiazgów.

#2584 OFFLINE   pit1982

pit1982

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 434 postów
  • Lokalizacjalubuskie
  • Imię:Piotr

Napisano 12 luty 2018 - 16:26

Też czekam ,jak tylko będą pisz :) i zamawiam

• Janusz Wideł lubi to

#2585 OFFLINE   havy

havy

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 414 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Paweł

Napisano 17 luty 2018 - 01:59

Też czekam na te gumy z niecierpliwością..

#2586 OFFLINE   zator

zator

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 374 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Tomasz

Napisano 17 luty 2018 - 08:14

Strzałka, można pomóc w identyfikacji?

Załączone pliki

#2587 OFFLINE   krisspin

krisspin

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 193 postów
  • LokalizacjaLubuskie

Napisano 17 luty 2018 - 09:42

Też czekam ,jak tylko będą pisz :) i zamawiam

Janusz, nie pozostaje Ci nic innego jak dopracować projekt :)  bo kolejka chętnych ciągle się wydłuża ;)

#2588 OFFLINE   Rodu

Rodu

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1911 postów
  • Imię:Robert

Napisano 17 luty 2018 - 10:14

Także  czekam z niecierpliwością  :)

#2589 OFFLINE   Darek K

Darek K

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 388 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Darek

Napisano 17 luty 2018 - 14:54

Też chętnie popróbuję 17.

#2590 OFFLINE   ptr

ptr

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 175 postów

Napisano 17 luty 2018 - 14:56

Ja już nawet nie pisze tylko czekam cierpliwie

#2591 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 17 luty 2018 - 18:02

Super motywujecie mnie do pracy  :D Ukleja 17 cm. ma być uniwersalnym killerem pod sandacza,szczupaka ,suma ,głowatkę.Dość ciężko połączyć gusta tych rybek ale wiem że jest to możliwe jak z ukleją 10 cm.na którą bierze dosłownie wszystko.Oczywiście 17-tka będzie przynętą bardzo selektywną  ale chciałbym mieć świadomość że jak wisi na końcu wędki to wszystko co będzie w stanie ją połknąć a jest na chodzie to przywali. Mam teraz trzy modele 17-tki z różnymi wariantami ogona. Wszystkie chodzą ładnie ale dla mnie to zamało.Praca jednej  wersji powinna podobać się sumom ale nie koniecznie sandaczom itd.Muszę wykombinować taką akcję żeby pasowała każdej rybce.Muszę się sprężyć w tym tygodniu  :)

#2592 OFFLINE   pit1982

pit1982

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 434 postów
  • Lokalizacjalubuskie

Napisano 17 luty 2018 - 18:35

Ja tam moge brac pokilka z każdą wersją ogonową :)

#2593 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 17 luty 2018 - 19:09

Też o tym myślałem.Wszystko wyjdzie w praniu czyli rybki zweryfikują .Wszystkie będą w akcji w sezonie.Na razie pracuję nad wersją killer.Lubię mieć taką cholerę na wędce. B)   Nie muszę wtedy kombinować jak wierzę w skuteczność przynęty  :) ps.Twoje fotki Zator to płytka igiełka ,stary pstrągowy,brzanówka,zawodnicza piąteczka,szadzik 5,5 cm,hiciorek.Muszę Cię zmartwić  :( Przy takim zbrojeniu to tylko wypełniacze do pudełka  :wacko:

#2594 OFFLINE   krisspin

krisspin

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 193 postów
  • LokalizacjaLubuskie

Napisano 17 luty 2018 - 19:35

Z miłą chęcią przetestuje wszystkie trzy wersje :ph34r:

• Janusz Wideł lubi to

#2595 OFFLINE   ptr

ptr

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 175 postów

Napisano 17 luty 2018 - 20:12

Super motywujecie mnie do pracy :D Ukleja 17 cm. ma być uniwersalnym killerem pod sandacza,szczupaka ,suma ,głowatkę.Dość ciężko połączyć gusta tych rybek ale wiem że jest to możliwe jak z ukleją 10 cm.na którą bierze dosłownie wszystko.Oczywiście 17-tka będzie przynętą bardzo selektywną ale chciałbym mieć świadomość że jak wisi na końcu wędki to wszystko co będzie w stanie ją połknąć a jest na chodzie to przywali. Mam teraz trzy modele 17-tki z różnymi wariantami ogona. Wszystkie chodzą ładnie ale dla mnie to zamało.Praca jednej wersji powinna podobać się sumom ale nie koniecznie sandaczom itd.Muszę wykombinować taką akcję żeby pasowała każdej rybce.Muszę się sprężyć w tym tygodniu :)

To ja poproszę tylko tego kilerka na drugą i czwartą rybkę
  • Janusz Wideł lubi to

#2596 OFFLINE   zator

zator

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 374 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 17 luty 2018 - 20:19

Twoje fotki Zator to płytka igiełka ,stary pstrągowy,brzanówka,zawodnicza piąteczka,szadzik 5,5 cm,hiciorek.Muszę Cię zmartwić :( Przy takim zbrojeniu to tylko wypełniacze do pudełka :wacko:[/quote]

A to czemu chodzi o to, że akcja może się delikatnie zmienić?

#2597 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 17 luty 2018 - 20:53

Ładnie to ujołeś  :D Akcja może się delikatnie zmienić  :D Robię łowne woblerki  :) pod warunkiem że są odpowiednio uzbrojone.Czasami wystarczy założyć zagrubą kotwicę i tracą łowność .Gram w tą czy w tamtą i już nie jest to samo.Nie mam doświadczenia z hakami ale napewno na jednym będą chodzić marnie.

#2598 OFFLINE   zator

zator

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 374 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 17 luty 2018 - 21:04

Mhm a to w takim razie pod jakie kotwice je uzbrajasz, albo ile gram według Twojej praktyki musi być na tyle i przedzie?

#2599 OFFLINE   Hubert_S

Hubert_S

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 260 postów

Napisano 17 luty 2018 - 21:09

Panie Januszu ja do Hiciorków założyłem Ownery i łowią tak jak miały łowić, ale niech Pan powie - no nie mógłbym zostawić brązowych, cienkich kotwic i kalkulować żeby nie zapiąć bolenia 70+ bo nie wiem czy te kotwicę by to przetrzymały.. We wszystkich Pana woblerach wymieniłem kotwicę , ''5'' ''zawodnicza'' ślajzurek etc - nie wiem może sobie strzeliłem w kolano, ale na bazie doświadczenia - nie mam kompletnie zaufania do zwykłych, brązowych kotwic w takich, małych rozmiarach. Pozdrawiam i czekam na duże gumy :) 

#2600 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 17 luty 2018 - 22:05

Hubert lbn nie ma lepszych kotwic na naszym rynku jak brązowe VMC. Zapinają idealnie  Jak masz zle skomponowany  sprzęt to oczywiście przy bardzo dużej rybie możesz je wyprostować, oczywiście  nie mówię o bolenikach 70 cm.+  takie bierze się na klatę :D   Oczywiście każdy ma swoje gusta i guściki.Ale poco zmieniasz kotwice które Ci założyłem.Jakby były lepsze to bym Ci takie założył i policzył za nie .Ale nie ma potrzeby ,te są okej. :)  Fajnie że i ty motywujesz mnie żebym dopracował te duże gumy  :) Chyba nie mam wyjścia  :) Pozdrawiam i dzięki za uwagi .

• Franc i Hubert_S lubią to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych