Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie
BLANKI

PHENIX TRIFECTA

blank phenix

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
32 odpowiedzi w tym temacie

#21 OFFLINE   Dąbek 111

Dąbek 111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2657 postów

Napisano 28 maj 2013 - 19:33

Czasem sprawy są prostrze niż byśmy oczekiwali :) Fakt cena nie aż tak niska .Na osległośći w domysłach doszukiwałbym sie pozytywów,szczególnie po doświadczeniu z M1, zupełnie inny materiał niz znane dotychczas w stajni. Czekam na dwuskład i jak się okazało raczej sie doczekam  :D Więc jeśli Trifecta jest podobnej technologii lub tej samej ,to jestem w domu :D

#22 OFFLINE   Rheinangler

Rheinangler

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5381 postów
  • LokalizacjaDusseldorf
  • Imię:Arek
  • Nazwisko:Wałęga

Napisano 28 maj 2013 - 19:45

Napisz parę słów Rafał o 2 częściowej M-1 jakiej się spodziewasz ,- Wojtek na 100% sie nie pogniewa  :)  jak mu takim tematem "zaśmiecisz wątek" :lol:  :lol:  :lol:

#23 OFFLINE   Baars

Baars

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1229 postów
  • Lokalizacjaokolice Odry...
  • Imię:Wojtek

Napisano 28 maj 2013 - 19:47

No baaaa , pewnie że się nie pogniewa podejrzewam, że wręcz przeciwnie... :)
Jaki będą modele???
  • Jankaraś lubi to

#24 OFFLINE   Dąbek 111

Dąbek 111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2657 postów

Napisano 28 maj 2013 - 20:05

Nie wiem jakie dokładnie będą ale maja byc w ciagu 1.5-2 miechy.Oczekiwania z perspektywu castngu ,czyli szybkie bo takie lubie ale o ciepłym charakterze choć nie anorektyczne. :rolleyes: Dynamiczne w podaniu przynety i stabilne w jej prowadzeniu,głównie woby i złom,choć szczupacze gumaki też w opcji.No i o ugięcie jak w jednoskładach M1 dopełniłoby czary.

Arek wyobraź sobie swojego ulubionego szklaka,tylko szybszego i o połowe lżejszego,

#25 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg
  • Imię:Artur
  • Nazwisko:Bielecki

Napisano 28 maj 2013 - 20:16

Arek jutro dostanie właśnie taki kij :) więc nie musi sobie niczego wyobrażać

#26 OFFLINE   Dąbek 111

Dąbek 111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2657 postów

Napisano 28 maj 2013 - 20:23

Tak też właśnie pomyslałem , ale że jeszcze go w łapach niema więc do juyra tylko w swerze chciejstwa i wyobraźni jest idealny ,chyba że Arturze wiesz lepiej niż sam Arek  :lol:  :lol:  :lol:

#27 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg
  • Imię:Artur
  • Nazwisko:Bielecki

Napisano 28 maj 2013 - 21:12

Może nie wiem tego lepiej   jak Arek ale mam dobre zdanie o tych kijach :) nie jestem wszechwiedzący :)

Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 28 maj 2013 - 21:13

#28 OFFLINE   Niedzielny

Niedzielny

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3780 postów

Napisano 16 lipiec 2014 - 11:25

Czy ktoś miał styczność z modelem TRX-C907-2? Oglądałem dziś ten model w Rodmasie i zrobił na mnie pozytywne wrażenie jako blank na kij sandaczowy na Wisłę (główki 12-35g+ guma). Trochę obawiam się o akcję mod-fast, że przesunięta będzie bardziej do środka ale próby uginania blanku nie pokazały tego. Moc odczuwalna potężna, zapas w dolniku przeogromny.

Może ktoś ma kij ukręcony na tym blanku i podzieli się opiniami?

#29 OFFLINE   Dąbek 111

Dąbek 111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2657 postów

Napisano 16 lipiec 2014 - 12:20

To jest pancerny blank,raczej nie do standardowych wislanych zastosowań.Niższy grafit ,raczej słaby do jigów.Miałem 17lb  8'6".która była świetna pod twrde przynęty,szczególnie bpleniowe.Te mocniejsze mają fabryczne opisy do 3 -4oz ,jako oznaczenie wielkości zestawu wleczonego w trolu.Można zaadoptować do spina ele raczej pod łososie ,może sumka.Ta 905-ka jest bardzo sportowa w porównaniu z TRX-C907 i i bardziej komfortowo nią połowisz,bez zbednych bóli placów,czy barku.

#30 OFFLINE   Rheinangler

Rheinangler

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5381 postów
  • LokalizacjaDusseldorf

Napisano 22 czerwiec 2015 - 10:41

Phenix Trifecta TRX-C905-2-B

Witam kolegów,- łowi ktoś wędką na tym blanku i chciałby się podzielić swoimi doświadczeniami ?

#31 OFFLINE   Rheinangler

Rheinangler

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5381 postów
  • LokalizacjaDusseldorf

Napisano 20 lipiec 2015 - 08:05

Wczoraj była pierwsza schadzka z nowym nabytkiem nad wodą i .........

Pierwsze wrażenia nie powalały na kolana, kiepski balans podobny do odpowiedników NFC i Batsona  :( pomyślałem -pewnie dlatego, że nie ma tytanów  :lol:  :lol: na dolniku dużo niskomodulowego materialu, gruba ścianka, szczytówka szybka, generująca moc tak mniej więcej w połowie długości i cienkie ścianki.

Użytkowo, więcej niż mogłem się spodziewać :)

Rzutowo: woblery,- już od 4g - radził sobie doskonale, od 6g pełny możliwy zasięg i tak aż do 9cm Widłów. Gumy od 1,5g +ES 4" aż do 20g + kopyto 3" ale za to z tymi najcięższymi główkami w nurcie, radził sobie znacznie lepiej niż uncjowy NFC ST 905 (IM) ,- w dole identycznie.

Bardzo podobnie w górnym cw do 9" uncjowego Batsona RX8, w dolnym cw Batson potrzebował 2-3g więcej co jest zrozumiałe (wyższy moduł) 

Czucie pracy przynęty,- przyzwoite dla mnie wystarczające, ale wyraźnie słabsze niż w serii Karabela, za to spokojnie mogę powiedzieć, że mieści w sobie najlepsze dla mnie zalety PST 894 i PST 895 razem wziętych.

Pod rybą - doskonale  :) co prawda wieszały się wczoraj tylko małe sandaczyki + - 50cm ale wędka pokazywała, że może jeszcze dużo więcej, ugięcie jak to się teraz mówi progresywne.

Brania były bardzo delikatne i z przyduszenia, tak, że jeden z trzech sandaczy miał gumę pod dolną szczęką, drugi na "nosie" :unsure: a jedyne "normalne" branie jakie miałem było tak wyczuwalne, że nawet najarany zielem zdążył by zaciąć :lol:  :lol:  :lol: no i tak guma 4" ES na 1,5g główce zniknęła cała w pysku...

Jazie niestety robiły mnie za przysłowiowego Wojtka przez godzinę i odpuściłem :angry:, bolenie poza zasięgiem rzutu czymkolwiek... :rolleyes:

Coś mi się tak zdaje po pierwszych wrażeniach, że to może i wędka nie budząca żadnych niezdrowych uczuć zarówno w sensie zachwytów jak i rozczarowań ale taki doskonały wół roboczy, coś na wzór starej poczciwej dobrej żony  ;)

Warto mieć np: zamiast wspomnianych dwóch Karabel ;)

Po całym dniu łowienia przypomniałem sobie słowa Zbyszka,- dałbym mu 15lb - bardzo celne stwierdzenie. Nie wiem co prawda czy ma te 15lb ale z pewnością zachowuje się jak kij 15lb.

Użytkownik Rheinangler edytował ten post 20 lipiec 2015 - 08:49

• gulf, Apioo i Ricci lubią to

#32 OFFLINE   Apioo

Apioo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1231 postów
  • LokalizacjaRzeszów

Napisano 20 lipiec 2015 - 09:07

Pierwsze wrażenia nie powalały na kolana, kiepski balans podobny do odpowiedników NFC i Batsona  

Odpowiednikiem z Batsona będzie rx6, 7 czy 8? nie chodzi mi o cenę, tylko porównanie modułu, wagi i ugięcia blanku.

Edit,

sprawdziłem, wagowo Trifecta 89g, RX7 9' 12lb - 89,6g. :)

Użytkownik Apioo edytował ten post 20 lipiec 2015 - 09:36

#33 OFFLINE   Rheinangler

Rheinangler

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5381 postów
  • LokalizacjaDusseldorf

Napisano 20 lipiec 2015 - 09:24

Porównywałem tylko zachowanie się wędki,-  Batson RX8