I ja się zastanawiam , nawet design będzie pasować do mojego nowego patyka...
Najnowsza nowość DAIWA TATULA
#201 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2014 - 20:16
#202 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2014 - 21:13
Do borona lepiej Ziliona typ R
- Krystekwolf lubi to
#203 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2014 - 21:49
#204 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2014 - 21:50
Krystek, jaki to badyl?
#205 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2014 - 22:57
Do borona lepiej Ziliona typ R
A zastanowię się jeszcze ...
Czekam tylko na odzew ,czy Krzysztof będzie miał taki blank,jak tak to...
#206 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2014 - 23:19
Albo IP79 Megabassa ?
#207 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2014 - 12:07
Albo IP79 Megabassa ?
Rafał ,powiedz mi gdzie to można kupić ?
Bo znalazłem, popatrzyłem i oczami ,chcę go mieć ...
Kij będzie czarny oczywiście z czerwonymi opisami ,to będzie pasować designem ta maszynka
Edit... znalazłem w Mefisto ,cholernie mi się podoba ,przełożenie i waga jeszcze bardziej mnie pociągają .
Jak wypali, to poleci znowu na kij z młynkiem z 5 tysi ,kobitka się do mnie nie odezwie z pół roku...albo rozwód weżmie...
Użytkownik Krystekwolf edytował ten post 04 styczeń 2014 - 12:34
#208 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2014 - 13:25
Tak trzymajRafał ,powiedz mi gdzie to można kupić ?
Bo znalazłem, popatrzyłem i oczami ,chcę go mieć ...
Kij będzie czarny oczywiście z czerwonymi opisami ,to będzie pasować designem ta maszynka
Edit... znalazłem w Mefisto ,cholernie mi się podoba ,przełożenie i waga jeszcze bardziej mnie pociągają .
Jak wypali, to poleci znowu na kij z młynkiem z 5 tysi ,kobitka się do mnie nie odezwie z pół roku...albo rozwód weżmie...
#209 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2014 - 13:58
#210 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2014 - 14:14
Ehhhhh, kiedyś to nawet potrafiła iść do sklepu i kupić kijek ,czy młynek...
Teraz jest wrogiem wędkarstwa i moim też
Muszę mieć ten młynek ...będzie pasował do Boronka,oj będzie.
Najpierw kupię zestaw ,potem walka na miecze świetlne
Nie oszukuję kobity,swojej ,kiedyś poszła do kumpla do sklepu i zapytała... ile toto kosztuje ?I się wydało ,choć tylko troszkę zmniejszyłem cenę .
Tak czy inaczej, zestaw castingowy pod jerki boleniowe będzie konkret .
Dzięki Rafał za sugestię .
#211 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2014 - 21:20
Tak czy inaczej, zestaw castingowy pod jerki boleniowe będzie konkret .
Dzięki Rafał za sugestię .
Polecam się na przyszłość
#212 OFFLINE
Napisano 08 styczeń 2014 - 18:09
Ostatnio ukazał się test wędki z serii Tatula a dokładnie modelu 3/8-1oz. i długości 7'2" na Trackle tour i kijek ostrzymał lepszą ocenę od Phenixa M1 (notabene zachwalanego na forum). Pomijając obiektywość testu to nawet fajny zestaw sandaczowy od Daiwy .
http://www.tackletou...atatularod.html
#213 OFFLINE
Napisano 08 styczeń 2014 - 18:38
To może być naprawdę ciekawe combo
#214 OFFLINE
Napisano 08 styczeń 2014 - 18:43
hmm juz widze swoja tatulke z tym kijem i szczupaczenie wiekszymi gumami ... tylko ta wysylka ehhhh szkoda ze nie ma 2 skladu
Użytkownik meme174 edytował ten post 08 styczeń 2014 - 18:44
#215 OFFLINE
Napisano 08 styczeń 2014 - 20:35
Co do większych gum ciekawe jaki zapas ma model Daiwa Tatula Casting Rod 7'4" Heavy Frogging o wyrzucie 2 oz. i wytrzymałości linowej 55-80lb braid!!! Niewiem czy inaczej opisane (tak jak wcześniejszy HS Batsona) czy faktycznie wytrzyma linke o mocy około 40 kilo. Niewiem co na to sumy i X Zoga
Użytkownik DP Fishing edytował ten post 08 styczeń 2014 - 20:41
#216 OFFLINE
Napisano 08 styczeń 2014 - 22:15
Ostatnio ukazał się test wędki z serii Tatula a dokładnie modelu 3/8-1oz. i długości 7'2" na Trackle tour i kijek ostrzymał lepszą ocenę od Phenixa M1 (notabene zachwalanego na forum). Pomijając obiektywość testu to nawet fajny zestaw sandaczowy od Daiwy .
Notabene to tam sa porównywane gotowe wedki tych marek A seryjnie zbrojone M1-ki pozostawiaja wiele do życzenia ,w kwestii wykonania ,spasingu i użytych materiałów.
Na forum zachwalane raczej tylko blanki,o ile mi wiadomo
A test jak to test ,aby komuś zrobić dobrze ,drugi musi mieć kuku.
- Predatorhunter i Rafał.N lubią to
#217 OFFLINE
Napisano 08 styczeń 2014 - 23:00
Co do większych gum ciekawe jaki zapas ma model Daiwa Tatula Casting Rod 7'4" Heavy Frogging o wyrzucie 2 oz. i wytrzymałości linowej 55-80lb braid!!! Niewiem czy inaczej opisane (tak jak wcześniejszy HS Batsona) czy faktycznie wytrzyma linke o mocy około 40 kilo. Niewiem co na to sumy i X Zoga
Rzeczywista wytrzymałość na rozciąganie tak grubych linek to 20-30 kilo. Sprawdzałem przy PP, Stren itp . Co ciekawe linki 20-30 lb z grubsza trzymają wytrzymałość przy moich testach.
#218 OFFLINE
Napisano 09 styczeń 2014 - 08:35
Ale i tak te testy trzeba brac z poprawką. sporo rzeczy w zupelnie roznych kategoriach cenowych zbobywa podobną punktacje. Ale czy to oznacza ze sa tożsame jakościowo?
#219 OFFLINE
Napisano 09 styczeń 2014 - 09:58
Notabene to tam sa porównywane gotowe wedki tych marek A seryjnie zbrojone M1-ki pozostawiaja wiele do życzenia ,w kwestii wykonania ,spasingu i użytych materiałów.
Na forum zachwalane raczej tylko blanki,o ile mi wiadomo
A test jak to test ,aby komuś zrobić dobrze ,drugi musi mieć kuku.
Wcale nie wątpie że blanki z tej serii można uzbroić lepiej niż producent. Zresztą wędkarz po to wybiera blank żeby mu leżał i zbroi pod siebie, a nie jak to przewidział producent seryjnej wędki pod wszystkich. Dziwi jednak że autorzy nie promują marek z USA (ach ten american dream). Kwestię obiektywości testów, badań i sondaży nie poruszam zbyt wiele o tym wiem . Co nie umniejsza faktowi że Daiwa może być kijkiem zacnym co należy sprawdzić indwidualnie nad wodą, bo jak wiadomo gusta są różne.
Ps. Balanki zbrojone przez Dąbka 111 i tak wyglądają lepiej niż większość seryjnych (i nie tylko) więc sie nieliczy .
#220 OFFLINE
Napisano 09 styczeń 2014 - 15:56
(...) ciekawe jaki zapas ma model Daiwa Tatula Casting Rod 7'4" Heavy Frogging o wyrzucie 2 oz. i wytrzymałości linowej 55-80lb braid!!! (...)
pamietam jak kilka lat temu zapytalem na forum o faktyczna wytrzymalosc blanku i czy rzeczywiscie lb podawane przez producenta dotyczy tylko mocy wedki, czy tez moze czegos innego? w zamysle mialem idee, ze informacja w lb, podawana w stosunku do linki, nie dotyczy mocy blanku w sensie stricte a raczej maksymalnej wielkosci przelotek, w ktore dany blank mozna ubrac i aby pozwalaly na uzycie adekwatnej linki mono, obrazujac co mam na mysli, jezeli producent podaje na blanku 10-20 lb to przelotki pozwalajace na lowienie monofilem o mocy 20 lb sa zalecane jako zbrojenie maksymalnej wielkosci, poniewaz wieksze (ciezsze) zrobia z akcji blanku paszet ... jako podparcie mojej 'tezy' dolaczylem grafiki shimano, ktore wyraznie pokazywaly, ze seryjnie zbrojone wedki o przykladowej mocy 25 lb (? juz nie pamietam dokladnie?) pozwalaja na uzycie plecionki 65 lb (ten post wisi gdzies w forumowej otchlani) ... troche mnie wysmiano i temat zszedl smiercia naturalna
nadal jestem pewien, ze dane lb nie informuja tylko o 'mocy' wedki ale takze o maksymalnej wielkosci przelotek, w ktore mozna (zostaly) uzyc (-te) do zbrojenia danego blanku, jednak nijak ma sie to do plecionek, poniewaz informacje dotycza nadal linek mono ... mysle, ze te 80 lb to bedzie max. 30 lb, w szerokim pojeciu i zrozumieniu, i ze wlasnie o taki blank sie rozchodzi
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych