Kolega "pikeft" kupował od tego sprzedawcy
https://pl.aliexpres...0108.0.0.9HLSgL
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 31 grudzień 2016 - 10:11
Napisano 31 grudzień 2016 - 10:50
Mam pytanie odnośnie Tatuli.
czy tatulą ct HSL 7.3:1 będzie się dało łowić od 10g tak do 22g? czy to raczej pod większe przynęty?
Użytkownik Lord edytował ten post 31 grudzień 2016 - 11:00
Napisano 31 grudzień 2016 - 11:08
Napisano 31 grudzień 2016 - 11:09
Napisano 31 grudzień 2016 - 11:42
Jestem po testach nad wodą,porównać mogę tylko do tormenty którą miałem od początku mojej przygody z castem.
Cicha,płynna,równiutka praca tatuli i,długość rzutów nie do porównani.Kurcze super zabawka byle do maja
Użytkownik pikeft edytował ten post 31 grudzień 2016 - 11:44
Napisano 31 grudzień 2016 - 11:48
Jestem po testach nad wodą,porównać mogę tylko do tormenty którą miałem od początku mojej przygody z castem.
Cicha,płynna,równiutka praca tatuli i,długość rzutów nie do porównani.Kurcze super zabawka byle do maja
Pod jaki kij poszła?(chodzi mi o gramaturę i długość)
Napisano 31 grudzień 2016 - 12:33
Pod jaki kij poszła?(chodzi mi o gramaturę i długość)
Dzisiaj testowałem pod Black Savage Jerk 60g,na wiosnę podłączę pod kija do 30g i zobacze do którego będzie bardziej pasować.
Napisano 31 grudzień 2016 - 15:54
Sorry mój błąd
Myślałem że chodzi Ci o to że luna rzuca lepiej niż Mietek
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
Mifciu, pośpieszyłeś się. Nie ma takiej opcji, aby Luna rzucała dalej, ale to i tak fajny młynek.
Napisano 31 grudzień 2016 - 16:05
Wiem bo mamMifciu, pośpieszyłeś się. Nie ma takiej opcji, aby Luna rzucała dalej, ale to i tak fajny młynek.
Napisano 31 grudzień 2016 - 16:11
Piotrze bo zabawie taulą stwierdziłem że na nowy sezon zmieniam okume na coś lepszego to jednak w ogóle nie ma porównania,zważywszy na warunki w jakich dzisiaj ją testowałem lód,mróz itp to wydaje mi się że w sezonie będzie niezła pozycja,do tego jerki które ostatnio dłubałem pracowały pięknie.
Napisano 31 grudzień 2016 - 16:19
To czyli z tego co piszesz to można ją spokojnie z Ali zamawiać?
Jeszcze muszę się dowiedzieć czy od 10g da radę nią łowić i pewnie też będę zamawiał.
Napisano 31 grudzień 2016 - 16:24
To czyli z tego co piszesz to można ją spokojnie z Ali zamawiać?
Jeszcze muszę się dowiedzieć czy od 10g da radę nią łowić i pewnie też będę zamawiał.
Wydaje mi się że tak,mam porównanie tylko z tą okumą tormenta266. Docisk odkręciłem i sterowałem samym magnetykiem na okumie nie było takiej możliwości,najcięższy jerk jakim rzucałem miał 67g jako że kij dosyć sztywny nie schodziłem poniżej 25g a nie chciało mi się już przezbrajać.Wystarczy popatrzeć na opinie o produkcie na ali raczej negatywnych nie ma.
Napisano 31 grudzień 2016 - 16:43
Wydaje mi się że tak,mam porównanie tylko z tą okumą tormenta266. Docisk odkręciłem i sterowałem samym magnetykiem na okumie nie było takiej możliwości,najcięższy jerk jakim rzucałem miał 67g jako że kij dosyć sztywny nie schodziłem poniżej 25g a nie chciało mi się już przezbrajać.Wystarczy popatrzeć na opinie o produkcie na ali raczej negatywnych nie ma.
Dzięki za odpowiedzi.
Myślę że mimo wszystko i tak ją wezmę, w razie czego ją sprzedam i będę szukał czegoś innego.
Jestem lewy w tych tematach ponieważ dopiero od nowego sezonu zacznę łowić castem,
Węda powoli się robi jeszcze tylko multik muszę kupić.
Napisano 01 styczeń 2017 - 09:17
Ja również (od wczoraj) stałem się posiadaczem Tatuli modelu 100HSL. To mój pierwszy multik, stąd pytanie czy one wszystkie pracują dużo dużo głośniej niż stało-szpulowce?
Napisano 01 styczeń 2017 - 11:10
Co masz na myśli pisząc "dużo dużo" głośniej? Jakieś szumy,zgrzyty,stuki?Ja również (od wczoraj) stałem się posiadaczem Tatuli modelu 100HSL. To mój pierwszy multik, stąd pytanie czy one wszystkie pracują dużo dużo głośniej niż stało-szpulowce?
Napisano 01 styczeń 2017 - 11:16
Ja również (od wczoraj) stałem się posiadaczem Tatuli modelu 100HSL. To mój pierwszy multik, stąd pytanie czy one wszystkie pracują dużo dużo głośniej niż stało-szpulowce?
Z multikami to jest tak,że te tańsze i te droższe pracują troszkę inaczej na ''sucho'' niż ''maslano-fotelowo'' kręcące stało-szpulowce...różnicę poczujesz dopiero nad wodą jak multik zacznie wybierać linkę z czymś uwieszonym na końcu.Ogólnie nowy multik = smarowanie,bo zarówno u Daiwy jak u Shimano,przy montażu używane są mikroskopijne ilości smaru...będzie ciutkę ciszej i ''maślaniej'' na sucho,a przy intensywnej eksploatacji na pewno wyjdzie to multikowi na dobre.
Użytkownik Paavo edytował ten post 01 styczeń 2017 - 11:17
Napisano 01 styczeń 2017 - 11:24
Co masz na myśli pisząc "dużo dużo" głośniej? Jakieś szumy,zgrzyty,stuki?
Mam kilka multików Daiwy i poza szumem ceramicznych łożysk w multiplikatorze do UL nic nie słyszę
Głośne tarcie.
Napisano 01 styczeń 2017 - 11:29
Napisano 01 styczeń 2017 - 11:30
Głośne tarcie.
Tam nic nie trze...multiki tak mają i tak są głośniejsze od stałej szpuli ''na sucho''...tak jak napisałem wyżej sytuacja się zmienia pod obciażeniem...stało-szpulowce zaczynają wydobywac jakieś dzwięki (niekoniecznie przyjemne dla ucha),a multiki milkną .
Napisano 01 styczeń 2017 - 13:33
Z multikami to jest tak,że te tańsze i te droższe pracują troszkę inaczej na ''sucho'' niż ''maslano-fotelowo'' kręcące stało-szpulowce...różnicę poczujesz dopiero nad wodą jak multik zacznie wybierać linkę z czymś uwieszonym na końcu.Ogólnie nowy multik = smarowanie,bo zarówno u Daiwy jak u Shimano,przy montażu używane są mikroskopijne ilości smaru...będzie ciutkę ciszej i ''maślaniej'' na sucho,a przy intensywnej eksploatacji na pewno wyjdzie to multikowi na dobre.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych