Kurde,jestem jakiś inny! Potrafię wytrzymać cały dzień/noc bez jedzenia. Wystarczy mi butelka wody (czasami zabiorę jabłko).Polecam ,będziecie czuli się zdrowiej.
Wiesz jak jest, jedni jedzą aby żyć a drudzy żyją aby jeść
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 16 marzec 2024 - 17:25
Kurde,jestem jakiś inny! Potrafię wytrzymać cały dzień/noc bez jedzenia. Wystarczy mi butelka wody (czasami zabiorę jabłko).Polecam ,będziecie czuli się zdrowiej.
Wiesz jak jest, jedni jedzą aby żyć a drudzy żyją aby jeść
Napisano 16 marzec 2024 - 23:43
Napisano 16 marzec 2024 - 23:43
Napisano 16 marzec 2024 - 23:45
Napisano 17 marzec 2024 - 09:04
Ja biorę dwie bułki , dwa serki wiejskie i co dzień do tego coś innego : papryka , pomidor , ogórek albo oliwki w słoiku . Oczywiście jak jest zimno to herbata w termosie .
Ale … W grudniu byłem z kumplem nad wodą na dwie łódki . On miał małą kuchenkę turystyczną i do niej kawiarkę . Uwierzcie , że nic nie smakuje tak pysznie jak świeża , gorąca dobra kawa przy jakiś -3 . I chyba w tym roku pójdę w tym kierunku
ps . Jakoś na jesień byłem na gościnnych występach na łódce kumpla na krakowskim odcinku Wisły . Obok nas zakotwiczyli goście na riverfoxie patrzymy a na rowerze podjeżdża kurier z pizzą dla nich
W zeszłym roku i dwa lata temu mocno jezdziłem na san,pobudka o 2 w nocy wyjazd o 3.
nad woda meldujemy sie o 5 ,mgła wilgoć 2h jazdy-i pierwsze co butla gazowa i kawiarka,
zaparzamy takie mocarne dwie kawy i az chce sie zyć-od tej pory to predzej wedek zapomnę jak butli i kawiarki
Napisano 17 marzec 2024 - 09:05
Napisano 17 marzec 2024 - 09:31
To może jeszcze napisz którego linka, bo są dwa i obie firmy oferują flaki po zamojsku. ;-)
Napisano 17 marzec 2024 - 09:33
Dokładnie o to samo miałem pytać Arpol czy Międzychód. Ten Arpol mnie przekonuje. Ogólnie zrobiłbym sobie u nich większe zapasy.
Napisano 17 marzec 2024 - 10:32
Użytkownik Wedkarz 1987 edytował ten post 17 marzec 2024 - 10:34
Napisano 17 marzec 2024 - 11:57
Napisano 03 kwiecień 2024 - 06:59
Jako że ryb smażonych nie wolno pokazywać więc przepiurki z kociołka
przepiórki to w Polsce chyba gatunek zagrożony wyginieciem - u mnei na nieużytkach koło domu kiedyś ganiały całe stadka z młodymi - teraz ani sztuki nie uświqawdczysz
Napisano 03 kwiecień 2024 - 12:38
Może było, raczej nie zaglądam do tego wątku. Wiadomo że samemu przygotowane jedzenie ze sprawdzonych surowców najlepsze ! Jeśli zaś chodzi o puszki to ostatnio sprawdził mi się "Domowy Wek" Dużo nie próbowałem ale było bardzo OK
Napisano 03 kwiecień 2024 - 14:34
Ja to zazwyczaj nad wodą coś na zimno wrzucam na ruszt.
IMG-20190602-WA0004.jpeg 61,29 KB 17 Ilość pobrań
Napisano 03 kwiecień 2024 - 14:34
Odnośnie domowych weków to ostatnio spróbowałem swoich sił i wyszło dobrze
Boczek plus schab.
Napisano 03 kwiecień 2024 - 15:17
Ostatnio kilka dni spędziłem w lesie przy wycince drzew(żeby nie było las mój jak i asygnaty są ) Rano przed wyjazdem bardzo gorące dania wlewałem bądź wkładałem do termosu (wcześnie zahartowanego wrzątkiem) po kilku godzinach miałem dobrze ciepły posiłek. Na rybach jeszcze nie korzystałem ale warto rozważyć zakup dobrego termosu jeśli ktoś lubi gorący gulasz czy zupkę wszamać na obiad.
Napisano 03 kwiecień 2024 - 15:21
Odnośnie domowych weków to ostatnio spróbowałem swoich sił i wyszło dobrze
Boczek plus schab.
Często robię. Po tyndalizacji może długo stać i nie musi być w lodówce.
Napisano 03 kwiecień 2024 - 18:22
Odnośnie domowych weków to ostatnio spróbowałem swoich sił i wyszło dobrze
Boczek plus schab.
wiele razy próbowałem mieszac w słoiku peklowane miesa i zawsze byłem zawiedziony efektem
wyjątek to moze boczek i łopatka jesli nie była zbyt chuda
inne to zawsze wychodziło boczek miekki a inne mieso razem twarde
Użytkownik selk edytował ten post 03 kwiecień 2024 - 18:23
Napisano 04 kwiecień 2024 - 07:20
wiele razy próbowałem mieszac w słoiku peklowane miesa i zawsze byłem zawiedziony efektem
wyjątek to moze boczek i łopatka jesli nie była zbyt chuda
inne to zawsze wychodziło boczek miekki a inne mieso razem twarde
Korzystam z przepisów i zawsze wychodzą. Jest kilkanaście różnych przepisów ze słoikiem w roli głównej, polecam.
Kwasior też ma kilka fajnych:
Użytkownik Andru77 edytował ten post 04 kwiecień 2024 - 07:25
Napisano 21 kwiecień 2024 - 11:17
Napisano 21 kwiecień 2024 - 12:26
Jeśli mogę w sprawie samego tylko smaku, domowej konserwy, ważna jest kolendra (nasiona). Bardzo lubię mielonkę ze słoika, choć na rybach nie spożywam posiłków to chętnie korzystam w kuchni.
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych