Skocz do zawartości

  •      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Co jemy nad wodą?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
159 odpowiedzi w tym temacie

#141 OFFLINE   M a r a s

M a r a s

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1165 postów
  • LokalizacjaZS
  • Imię:Marek

Napisano 16 marzec 2024 - 17:25

Kurde,jestem jakiś inny! Potrafię wytrzymać cały dzień/noc bez jedzenia. Wystarczy mi butelka wody (czasami zabiorę jabłko).Polecam ,będziecie czuli się zdrowiej.

 

Wiesz jak jest, jedni jedzą aby żyć a drudzy żyją aby jeść  :)  


  • Novis, Aries i Michal_ lubią to

#142 OFFLINE   sero1975

sero1975

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1461 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Sergiusz

Napisano 16 marzec 2024 - 23:43

Ja biorę dwie bułki , dwa serki wiejskie i co dzień do tego coś innego : papryka , pomidor , ogórek albo oliwki w słoiku . Oczywiście jak jest zimno to herbata w termosie .
Ale … W grudniu byłem z kumplem nad wodą na dwie łódki . On miał małą kuchenkę turystyczną i do niej kawiarkę . Uwierzcie , że nic nie smakuje tak pysznie jak świeża , gorąca dobra kawa przy jakiś -3 . I chyba w tym roku pójdę w tym kierunku ;)


ps . Jakoś na jesień byłem na gościnnych występach na łódce kumpla na krakowskim odcinku Wisły . Obok nas zakotwiczyli goście na riverfoxie patrzymy a na rowerze podjeżdża kurier z pizzą dla nich😄😄
  • bob74 lubi to

#143 OFFLINE   rózgaś

rózgaś

    Znowu....

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1121 postów

Napisano 16 marzec 2024 - 23:43

Panowie jakieś pakiety żywieniowe pro na szybkich jednodniowych wyjazdach czy półdniowych gdzie szkoda na żarcie czasu to zrozumiem. Ale kto nie doświadczył wiślanego ogniska i zarcia z zywego ognia dużo przeoczył. A o żarciu.... trochę wiem hehe pozdro

#144 OFFLINE   rózgaś

rózgaś

    Znowu....

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1121 postów

Napisano 16 marzec 2024 - 23:45

Akurat wisla krakowska to taka Wisła jak te pakiety żywieniowe pro. Niby kichę zapchasz ale to nie to heheh
  • guciolucky lubi to

#145 OFFLINE   Bury knives

Bury knives

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 842 postów
  • Lokalizacjahttps://www.facebook.com/buryknives

Napisano 17 marzec 2024 - 09:04

Ja biorę dwie bułki , dwa serki wiejskie i co dzień do tego coś innego : papryka , pomidor , ogórek albo oliwki w słoiku . Oczywiście jak jest zimno to herbata w termosie .
Ale … W grudniu byłem z kumplem nad wodą na dwie łódki . On miał małą kuchenkę turystyczną i do niej kawiarkę . Uwierzcie , że nic nie smakuje tak pysznie jak świeża , gorąca dobra kawa przy jakiś -3 . I chyba w tym roku pójdę w tym kierunku ;)


ps . Jakoś na jesień byłem na gościnnych występach na łódce kumpla na krakowskim odcinku Wisły . Obok nas zakotwiczyli goście na riverfoxie patrzymy a na rowerze podjeżdża kurier z pizzą dla nich

W zeszłym roku i dwa lata temu mocno jezdziłem na san,pobudka o 2 w nocy wyjazd o 3.

nad woda meldujemy sie o 5 ,mgła wilgoć 2h jazdy-i pierwsze co butla gazowa i kawiarka,

zaparzamy takie mocarne dwie kawy i az chce sie zyć-od tej pory to predzej wedek zapomnę jak butli i kawiarki


  • siatkaz i sslonio lubią to

#146 OFFLINE   Wedkarz 1987

Wedkarz 1987

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 160 postów

Napisano 17 marzec 2024 - 09:05

Kupiłem kilka puszek z polecanego linku. Otworzyłem na śniadanie flaki po zamojsku. Zapach dziwny, podgrzałem, spróbowałem i ...pieski mają co jeść😉
  • pawelHERP i Wolti lubią to

#147 OFFLINE   witeg

witeg

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 168 postów
  • Imię:Witek

Napisano 17 marzec 2024 - 09:31

To może jeszcze napisz którego linka, bo są dwa i obie firmy oferują flaki po zamojsku. ;-)



#148 OFFLINE   Misiek1

Misiek1

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 162 postów
  • LokalizacjaMyślenice
  • Imię:Michał

Napisano 17 marzec 2024 - 09:33

Dokładnie o to samo miałem pytać :D Arpol czy Międzychód. Ten Arpol mnie przekonuje. Ogólnie zrobiłbym sobie u nich większe zapasy. 



#149 OFFLINE   Wedkarz 1987

Wedkarz 1987

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 160 postów

Napisano 17 marzec 2024 - 10:32

Arpol, kupiłem 15 puszek różnych wyrobów, zobaczymy jak reszta. Flaki dziwny chemiczny zapach i smak.

Użytkownik Wedkarz 1987 edytował ten post 17 marzec 2024 - 10:34

  • Misiek1 lubi to

#150 OFFLINE   kruz

kruz

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 714 postów
  • LokalizacjaFMI
  • Imię:Krzysztof

Napisano 17 marzec 2024 - 11:57

Ja na lodzi mam zawsze kuchenkę turystyczną, kilka nabojów gazowych, zaparzarkę do kawy i nie wyjade na ryby jak sobie czegoś do odgrzania nie zabiorę.

Najczesciej to jakis wlasnorecznie zrobiony kapusniak, żurek, gulasz …..

Nie cierpie być głodny a jeszcze bardziej nie lubie nie wypic kawy. Tak niewiele czasu to zajmuje a tyle przyjemnosci daje, ze nie jestem sobie jej w stanie odmówić.
Poza tym, juz dawno temu, przestało mi przeszkadzać, ze strace kilka rzutów z dnia na rybach na rzecz wypicia swiezo zrobionej kawy


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#151 OFFLINE   selk

selk

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 780 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Zbyszek

Napisano 03 kwiecień 2024 - 06:59

Jako że ryb smażonych nie wolno pokazywać więc przepiurki z kociołka  :)

przepiórki to w Polsce chyba gatunek zagrożony wyginieciem - u  mnei na nieużytkach koło domu kiedyś ganiały całe stadka z młodymi - teraz ani sztuki nie uświqawdczysz



#152 OFFLINE   Marcin Rafalski

Marcin Rafalski

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 749 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 03 kwiecień 2024 - 12:38

Może było, raczej nie zaglądam do tego wątku. Wiadomo że samemu przygotowane jedzenie ze sprawdzonych surowców najlepsze ! Jeśli zaś chodzi o puszki to ostatnio sprawdził mi się "Domowy Wek"  Dużo nie próbowałem ale było bardzo OK

https://domowywek.pl/



#153 OFFLINE   godski

godski

    SUM

  • +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15590 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 03 kwiecień 2024 - 14:34

Ja to zazwyczaj nad wodą coś na zimno wrzucam na ruszt.

 

Załączony plik  IMG-20190602-WA0004.jpeg   61,29 KB   12 Ilość pobrań

 

 


  • Sebulba lubi to

#154 OFFLINE   WalterW

WalterW

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 392 postów
  • LokalizacjaGdańsk
  • Imię:Waldek

Napisano 03 kwiecień 2024 - 14:34

Odnośnie domowych weków to ostatnio spróbowałem swoich sił i wyszło dobrze :P

Boczek plus schab.

Załączone pliki

  • Załączony plik  Wek.jpeg   67,03 KB   11 Ilość pobrań


#155 OFFLINE   Andru77

Andru77

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1779 postów
  • LokalizacjaRoztocze

Napisano 03 kwiecień 2024 - 15:17

Ostatnio kilka dni spędziłem w lesie przy wycince drzew(żeby nie było las mój jak i asygnaty są :D ) Rano przed wyjazdem bardzo gorące dania wlewałem bądź wkładałem do termosu (wcześnie zahartowanego wrzątkiem)  po kilku godzinach miałem dobrze ciepły posiłek. Na rybach jeszcze nie korzystałem ale warto rozważyć zakup dobrego termosu jeśli ktoś lubi gorący gulasz czy zupkę wszamać na obiad.



#156 OFFLINE   Andru77

Andru77

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1779 postów
  • LokalizacjaRoztocze

Napisano 03 kwiecień 2024 - 15:21

Odnośnie domowych weków to ostatnio spróbowałem swoich sił i wyszło dobrze :P

Boczek plus schab.

Często robię. Po tyndalizacji może długo stać i nie musi być w lodówce.



#157 OFFLINE   selk

selk

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 780 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Zbyszek

Napisano 03 kwiecień 2024 - 18:22

Odnośnie domowych weków to ostatnio spróbowałem swoich sił i wyszło dobrze :P

Boczek plus schab.

wiele razy próbowałem mieszac w słoiku peklowane miesa i zawsze byłem zawiedziony efektem

wyjątek to moze boczek i łopatka jesli nie była zbyt chuda

inne to zawsze wychodziło boczek miekki a inne mieso razem twarde


Użytkownik selk edytował ten post 03 kwiecień 2024 - 18:23


#158 OFFLINE   Andru77

Andru77

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1779 postów
  • LokalizacjaRoztocze

Napisano 04 kwiecień 2024 - 07:20

wiele razy próbowałem mieszac w słoiku peklowane miesa i zawsze byłem zawiedziony efektem

wyjątek to moze boczek i łopatka jesli nie była zbyt chuda

inne to zawsze wychodziło boczek miekki a inne mieso razem twarde

 

Korzystam z przepisów i zawsze wychodzą. Jest kilkanaście różnych przepisów ze słoikiem w roli głównej, polecam.

 

Kwasior też ma kilka fajnych:


Użytkownik Andru77 edytował ten post 04 kwiecień 2024 - 07:25

  • Aries i Byniek lubią to

#159 OFFLINE   guciolucky

guciolucky

    NO release NO glory

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4913 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 21 kwiecień 2024 - 11:17

Jeśli mogę w sprawie samego tylko smaku, domowej konserwy, ważna jest kolendra (nasiona). Bardzo lubię mielonkę ze słoika, choć na rybach nie spożywam posiłków to chętnie korzystam w kuchni.
  • Byniek lubi to

#160 OFFLINE   Zack

Zack

    Forumowicz

  • Twórcy
  • PipPip
  • 409 postów
  • LokalizacjaTorun

Napisano 21 kwiecień 2024 - 12:26

Jeśli mogę w sprawie samego tylko smaku, domowej konserwy, ważna jest kolendra (nasiona). Bardzo lubię mielonkę ze słoika, choć na rybach nie spożywam posiłków to chętnie korzystam w kuchni.


Ile ludzi tyle smaków jak dla mnie kolendra w wedlinach i wyrobach to porażka kojarzy mi się z tanimi kiełbasami w które to pchali mase tej przyprawy ,co innego naleweczka na ziarnach kolendry:)




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych