Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

TP , Stella a może Certate?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
34 odpowiedzi w tym temacie

#21 OFFLINE   Guzu

Guzu

(G)uzurpator

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 14850 postów
  • LokalizacjaOwczarnia, PL
  • Imię:Daniel

Napisano 01 lipiec 2013 - 10:23

To 98tka. Jak nie jest dojechana (zuzyta) to bedzie OK.

#22 OFFLINE   hasior

hasior

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3557 postów
  • Lokalizacjatam gdzie ryby

Napisano 01 lipiec 2013 - 10:33

Bardziej banalnego w budowie i pancernego konia niż Stelki 95/98 z shimano ciężko znaleźć,ja mam stado 98F bo mam sentyment do proporcji i smukłych linii tej Efuni,modele 2001 są już nieco bardziej,zaawansowane, z daiwy podpasowała by Tobie może Tutkawka Z 2500iT jak ma być niezniszczalny,

Turki ziA też dadzą radę.ostatnio miałem Certate  Hyper Custom 2500R ,jak najbardziej spełni Twoje oczekiwania.ja osobiście wolałbym większy model,miałem  3000HC ,gabarytowo był oki ,pojemna szpula no i waga by Ci pasowała

#23 OFFLINE   Fatso

Fatso

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2680 postów
  • LokalizacjaWarszawa, Choszczówka
  • Imię:Michał

Napisano 01 lipiec 2013 - 18:05

Onan się kłania :wub:

#24 OFFLINE   Pickerel

Pickerel

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1205 postów
  • Imię:Wojtek

Napisano 01 lipiec 2013 - 18:14

Nie ma to jak merytoryczna wypowiedź.  

Pozdrawiam  

#25 OFFLINE   Fatso

Fatso

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2680 postów

Napisano 01 lipiec 2013 - 18:32

Przykro mi, ale jakie meritum, taka wypowiedź. Nad blankami można nawet taniec Św. Wita uskutecznić, ale nad tak w sumie porównywalnymi kręćkami? Bo ten ma o 1dB bardziej maślaną pracę, a ten ma 0,00025 nm większy moment, tamten z kolei przełożenie o 0,1 mniejsze ....

• Bujo lubi to

#26 OFFLINE   skippi66

skippi66

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 1723 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Nazwisko:K.

Napisano 01 lipiec 2013 - 19:41

Nie ma to jak merytoryczna wypowiedź.  

Pozdrawiam  

Chłopie drogi, co tu jeszcze można umerytorycznić??? Kołowrotki takie same, kropka w kropkę rzekłbym. Wszystkie piękne, wszystkie dobre. Tylko Ty ciągle czegoś nie wiesz. Kupże wreszcie pierwszy z brzegu i ciesz się wspaniałym nabytkiem. A my skończymy tę w istocie durną wymianę zdań. Zresztą nie pierwszą na tym forum. Toć wystarczy poczytać.

Użytkownik skippi66 edytował ten post 01 lipiec 2013 - 22:52

• popper, Marcel i slawek_2348 lubią to

#27 OFFLINE   Pickerel

Pickerel

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1205 postów

Napisano 01 lipiec 2013 - 19:54

Chłopie drogi nikt Ciebie ani Twojego przedmówcy nie zmuszał do wypowiadania się w tym temacie.  

#28 OFFLINE   skippi66

skippi66

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 1723 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Nazwisko:K.

Napisano 01 lipiec 2013 - 22:55

Chłopie drogi nikt Ciebie ani Twojego przedmówcy nie zmuszał do wypowiadania się w tym temacie.  

Tys prowda. Mea culpa. 

#29 OFFLINE   hasior

hasior

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3557 postów

Napisano 02 lipiec 2013 - 06:42

Ryby mają wszystko jedno ,ale ludzie nie.jak ktoś ceni sobie solidny sprzęt i przy okazji tryby są zapakowane w estetyczną obudowę,to nic chyba w tym złego.jak jest większy komfort łowienia,i szansa na mniej usterkowy sprzęt to też chyba nic złego.oczywiście da się i ramką drewnianą nawijać,i ruskim orionem 102(na marginesie solidna machina),ja często łowią abu cadinalami,a ponoć i brzydkie i głośne,ale to już wybór indywidualny.Trzeba się pogodzić z tym,że nie każdy szuka rozwiązań,najprostszych i najtańszych,niektórzy przebrnęli już prze nie,tak samo jak Ci którzy przeszli etap rozwiązań najdroższych/lepszych lub gorszych. Ciężko w jednym miejscu w sklepie iść obadać kilkadziesiąt dobrych kręćków,

Na forum można się nieco dowiedzieć od innych i proponuję iść tą drogą.

• Hipolos i Pickerel lubią to

#30 OFFLINE   stella

stella

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 286 postów
  • LokalizacjaPolska Północna
  • Imię:Tadeusz

Napisano 02 lipiec 2013 - 14:30

Hasior.

Mam to samo, od czasu do czasu zabieram nad wodę starego Quicka, czy z pierwszych lat Aero tak dla równowagi. Lubię czasem wrócić do przeszłości, poczuć ten stary, bijący, drgający nieco sprzęt. :)  Nie na długo, potem wracam do super gładkich, nic nie ważących, bez szelestnych....Nie zapomniane wrażenia ;)

• arekch1 lubi to

#31 OFFLINE   Fatso

Fatso

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2680 postów

Napisano 02 lipiec 2013 - 18:31

A czy dwaj ostatni dyskutanci byliby łaskawi czytać ze zrozumieniem? :rolleyes:  Nikt tu nie sugerował wybierania drewnianej ramki, lub nieśmiertelnego Zaubera, zamiast topowych konstrukcji. Mnie chodziło o to (i chyba do diabła wyraźnie to napisałem :wacko: ), że czy ten, czy tamten, wielkiej różnicy nie będzie i na tym poziomie jakości kręćków w grę wchodzą li tylko własne (właśnie: WŁASNE!) preferencje. Ja też nie jestem zwolennikiem drewnianej ramki i doceniam dobre wyroby, ale Stella, czy cerata, czy wreszcie inny TP, to już tylko kwestia gustu, a nie zdecydowanej wyższości jednego nad drugim.

#32 OFFLINE   hasior

hasior

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3557 postów

Napisano 02 lipiec 2013 - 18:50

Czaję Fatso,faktycznie rano jeszcze spałem,czasem jest tak że masz 2 topowe kręćki,za taka sama kasę,i jeden z firmy X działa lepiej i dłużej niż drugi z firmy Y.a wtedy by uniknąć wtopy,ludzie którzy nie mają kasy ani czasu na testy pytają co lepiej wybrać.tyle tego się pokazuje co chwilę że zagubić się nie trudno.

#33 OFFLINE   Fatso

Fatso

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2680 postów

Napisano 02 lipiec 2013 - 19:08

Cóż :rolleyes:

kombinujcie

Pas

#34 OFFLINE   Pickerel

Pickerel

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1205 postów

Napisano 02 lipiec 2013 - 19:23

Na prawdę nie rozumiem Fatso po co dalej drążysz temat i próbujesz narzucić innym swoje racje.  Używanie określenia onan w stosunku do praktycznie zabytkowych 18-letnich kołowrotków jest po prostu śmieszne.  To że dla Ciebie nie ma istotnych różnic pomiędzy tymi kołowrotkami nie oznacza że ich nie ma.  

#35 OFFLINE   stella

stella

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 286 postów
  • LokalizacjaPolska Północna
  • Imię:Tadeusz

Napisano 02 lipiec 2013 - 19:46

Fatso.

Odniosłem się do jednej linijki tekstu Hasiora, a nie do całości tematu. Czytaj ze zrozumieniem -TY :P .

Przyznaje , mogłem to zrobić na priv.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych