Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Co na podłogę naszych łodzi?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
277 odpowiedzi w tym temacie

#181 OFFLINE   Lucas

Lucas

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1016 postów
  • LokalizacjaDolina Środkowej Wisły
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Lucas

Napisano 03 kwiecień 2021 - 16:50

Ewentualnie wysłać ścinki na próbkę jak chcesz zobaczyć.

#182 OFFLINE   Matteoo

Matteoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 688 postów
  • LokalizacjaElbląg
  • Imię:Robert

Napisano 03 kwiecień 2021 - 20:44

To teraz ja zapytam, co posiadacie na dnach swoich łódek, które nie posiadają odpływów z pokładu, ani zęzy. Co kładziecie, żeby przy ewentualnym deszczu nie stać w wodzie.

#183 OFFLINE   womaly23

womaly23

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1511 postów

Napisano 04 kwiecień 2021 - 07:52

Kalosze :)
  • marioligi, Biesan i Dano. lubią to

#184 OFFLINE   pawlo29

pawlo29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 984 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Każmierski

Napisano 06 kwiecień 2021 - 15:06

Ja mam odpływ grawitacyjny na postoju , ale jak trafi deszcz na wodzie to na podłodze mam wycieraczki ażurowe 1.6 cm wys ta wysokość sporo daje , raz że nic nie stoi w wodzie a dwa że wszystko mi tłumi jak coś wypadnie na dno Łodzi . Wykładziny są fajne ale jak spadnie większy deszcz to rzeczy kolega ma w wodzie musi w worki pakować bo nie ma bakist

#185 OFFLINE   womaly23

womaly23

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1511 postów

Napisano 06 kwiecień 2021 - 15:27

Ażurowa jest dość ciężka dodatkowo nie jest genialnym wyciszeniem bo spadająca główka jig wali o dno lodki jak trafi w odpowiednią dziurę :)
Wiecie jak to jest, jak kanapka spada na podłoge to k..... a zawsze masłem na podłogę :)

Użytkownik womaly23 edytował ten post 06 kwiecień 2021 - 15:28

• thug i Radbraw lubią to

#186 OFFLINE   pawlo29

pawlo29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 984 postów
  • LokalizacjaŁódż

Napisano 06 kwiecień 2021 - 18:55

Taaa  ciężka przecież tego nie niosę  , a jak nie ma dojazdu to i tak sam nie zaniosę nad wodę łódki , guma tłuszczu nie przyjmuje z wykładziną gorzej   :) . Tak poważnie  , każdy musi sobie coś wybrać my tylko możemy podpowiedzieć  mnie się to sprawdziło ,   mam z  kawałków złożoną  podłogę  ażurową   to do sprzątania łatwiej  wyjąć jak zanęta rozsypie się na podłogę  ;)  

#187 OFFLINE   Matteoo

Matteoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 688 postów
  • LokalizacjaElbląg
  • Imię:Robert

Napisano 06 kwiecień 2021 - 20:11

Mam właśnie w mojej romanie tą gumę, pokrywa podłogę z przodu i z tyłu, mam środkową ławeczkę, i chciałbym się jej pozbyć z dwóch powodów. Jest cholernie ciężka, cała waży myślę ponad 30kg dodatkowo niewygodna do chodzenia na bosaka. Myślałem o zrobieniu gretingów do łódki z drewna, tylko jak je przymocować do łódki na czas transportu. Czy ktoś z was jako gretingi stosuje może panele tarasowe te w kostkach 30x30?

#188 OFFLINE   marioligi

marioligi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 309 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 06 kwiecień 2021 - 20:31

Drewnianych kratek nie musisz raczej mocować do transportu, ponieważ będą wystarczająco ciężkie. Wszystko co Ci spadnie wpartoli się tak skutecznie, że będzie problem z wydostaniem. Nie znajdziesz tu żadnego "cudownego" rozwiązania. Pozostaje wylewać wodę. A najlepiej wykombinować montaż pompy.

Panele w kostkach będą słabe w montażu - już chyba łatwiej deski tarasowe z systemowymi legarami - myślę że będzie lżejsze niż guma.

Te wspominane wyżej kalosze są "the best" :)

#189 OFFLINE   womaly23

womaly23

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1511 postów

Napisano 06 kwiecień 2021 - 20:32

Przerobiłem tych wykładzin też sporo - oczywiście ażurowa ma plus - jest wysoka i to tyle z jej +, najbardziej sprawdziła mi się wykładzina gumowana i tak od paru lat już nic nie kombinuje i nie szukam, do chodzenia gola stopa jest ok, jak trzeba się kimnąć też nie uwiera itd. Wiadomo że jak pada deszcz to i tak wszytsko mokre na lodzi, ja z tym nie mam problemu bo mam 6 dużych bakist i sprzęt chowam, ale alternatywą od zawsze są grube worki na śmieci które pomieszczą i zabezpiecza sprzęt przez wodą.

Jeśli lubicie łowić w deszczu to musicie pomyśleć nad odpływem z pokładu + pompka bo tu żadna wykładzina ani deski i inne wynalazki was nie uchronią a robić niepotrzebna wagę to głupota.
Jeśli nie ma szans na zrobienie odpływu to panowie trzeba zbierać wodę z pokładu czymkolwiek i teraz pomyślcie co najłatwiej podnieść do góry? Deski, ażurowa czy wykładzina? :)

Użytkownik womaly23 edytował ten post 06 kwiecień 2021 - 20:39

#190 OFFLINE   womaly23

womaly23

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1511 postów

Napisano 06 kwiecień 2021 - 21:51

Ja używam tego rodzaju ( nie wiem czy dokładnie ta z linku) http://www.compas.pl...e.html?prod=103

https://allegro.pl/o...1-2m-8603435760

Szybko schnie, średnio zachłanna na przyjmowanie zapachów, idealna do mycia karcherem aczkolwiek ciężko ja ubrudzić tak żeby wymagała prania w zasadzie jest to prawie niemożliwe :)

Użytkownik womaly23 edytował ten post 06 kwiecień 2021 - 21:55

• thug lubi to

#191 OFFLINE   Lucas

Lucas

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1016 postów
  • LokalizacjaDolina Środkowej Wisły
  • Nazwisko:Lucas

Napisano 07 kwiecień 2021 - 07:37

Miałem taką jak wyżej. Jedyny minus to, że jak się napije to ładnie trzyma wode 😊

#192 OFFLINE   nurek28

nurek28

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1584 postów
  • LokalizacjaMazury

Napisano 07 kwiecień 2021 - 13:44

Ja polecam wykładzinę samochodową która jest sprzedawana w Komforcie.
Szybko schnie i na przestrzeni 6 lat intensywnego użytkowania mogę śmiało polecić.

#193 OFFLINE   pawlo29

pawlo29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 984 postów
  • LokalizacjaŁódż

Napisano 07 kwiecień 2021 - 14:12

Szybko schnie i na przestrzeni 6 lat intensywnego użytkowania mogę śmiało polecić.

To jest gumowa czy dywanowa , przy spiningu tak nie nabrudzisz jak jak ja z wiadra sypię , a nie wszystko poleci do wody  :D  .

#194 OFFLINE   nurek28

nurek28

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1584 postów
  • LokalizacjaMazury

Napisano 07 kwiecień 2021 - 14:17

Dywanowa podspodem gumowana.
Ale są też gumowe .
https://allegro.pl/o...40cm-7699515367 też polecam

Użytkownik nurek28 edytował ten post 07 kwiecień 2021 - 14:17

#195 OFFLINE   Intro

Intro

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 384 postów
  • LokalizacjaPolska
  • Imię:Andrzej

Napisano 07 kwiecień 2021 - 21:14

Podaj linka do tej z komfortu.

#196 OFFLINE   nurek28

nurek28

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1584 postów
  • LokalizacjaMazury

Napisano 08 kwiecień 2021 - 09:07

Dziś podjadę do sklepu to zobaczę jak się dokładnie nazywa

#197 OFFLINE   zorro69

zorro69

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 149 postów

Napisano 03 maj 2022 - 15:14

Witam, czy ktoś coś poleci, szukam wykładziny do wyklejania burt wewnątrz łodzi. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Pozdrawiam.

#198 OFFLINE   UTi

UTi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 148 postów
  • LokalizacjaPomorze

Napisano 03 maj 2022 - 20:14

Cześć,
Wprawdzie nie wyklejałem burt, ale swego czasu mocno zgłębiałem temat wykładzin. Sporo Koledzy napisali w wątku "lodzie aluminiowe". W moim przypadku skończyło się na tym że zamówiłem wykładzinę na podłogę ze strony hydromarboats.pl, bodajże h6. Jeśli wytrzyma
sezon będę zadowolony. Zamawiałem również próbki wykładzin ze strony myboat.pl. Winyl jak i wykładzina dywanowa wyglądają fajnie. U mnie w ramach testu już ponad miesiąc leżakują wystawione na warunki atmosferyczne i nie wyglądają źle. Sam burt nie wyklejałem, ale te wykładziny dywanowe o mniejszej gramaturze z myboat.pl wydaje mi się, że były by ok.
Pragnę zaznaczyć, że nie mam nic wspólnego z żadnym z wymienionych sklepów. To tylko i wyłącznie moja subiektywna opinia.

#199 OFFLINE   didiunik

didiunik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 892 postów

Napisano 29 czerwiec 2022 - 06:53

Witam, odświeżam temat co prócz powyższego stosujecie na dno wewnątrz łódki  ?

Pozdrawiam

#200 OFFLINE   pawlo29

pawlo29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 984 postów
  • LokalizacjaŁódż

Napisano 30 czerwiec 2022 - 07:02

Weryfikacja ,mam podłogę z ażurowych wycieraczek , fajna jak deszcz na wodzie zastanie nie stoisz w wodzie ale chodzenie po niej już takie fajne nie jest a na gołe nogi bardzo nie wygodne . Mam bo nie wyrzucę ale takich wycieczek nie polecam .

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych