Hej! Mam łódkę Wigry 360, i na ten sezon chciałbym wyłożyć pokład aby trochę wytłumić i trochę wygląd zmienić. Oczywiście dobrze by było jakby była łatwa w myciu i utrzymaniu.
Mam taką na oku.
Raczej średnio to wytłumi.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 29 marzec 2024 - 23:04
Hej! Mam łódkę Wigry 360, i na ten sezon chciałbym wyłożyć pokład aby trochę wytłumić i trochę wygląd zmienić. Oczywiście dobrze by było jakby była łatwa w myciu i utrzymaniu.
Mam taką na oku.
Raczej średnio to wytłumi.
Napisano 04 maj 2024 - 21:23
Napisano 04 maj 2024 - 21:38
Na ile to jest twarda pianka ?. Jak chodzisz ugina się mocno ?
Napisano 05 maj 2024 - 06:12
Pod stopami nic nie czuć myślę że jak się sprawdzi na kilku wyjazdach kupę jeszcze rolkę i przykleję sobie jeszcze w kilku miejscach w tym na 2 bakistach gdzie będę siedział dupskiem po za fotelem. Jak chcesz podaj na prv paczkomat to Ci wyślę trochę sobie pomacasz, bardzo fajne i jest w różnych formach i kolorach.
Napisano 05 maj 2024 - 07:38
Napisano 05 maj 2024 - 11:45
Mam taką na oku.
https://myboat.pl/pl...owa,-bezowa/117
Napisano 05 maj 2024 - 20:05
Wykładzina fajna, syfu nie widać, nie jest ślizga i na pewno coś tam wytłumi. Mam ja na łodzi 2gi sezon. Jedyny problem to klejenie tego. Trzeba użyć dobrego kleju bo ten od nich się nie nadaje. Szczególnie na rantach, zgięciach.
Napisano 05 maj 2024 - 20:54
Napisano 05 maj 2024 - 20:59
Fixgrip na obie powierzchnie. Łatwo zmywa się czymkolwiek w razie nadmiaru, a można jeszcze oderwać w razie niepoprawnego przyklejenia
Napisano 05 maj 2024 - 21:18
Napisano 06 maj 2024 - 06:10
Wielki minus jest klejenie tych mat , bo w razie wymiany kto to wyczyści !!! . Widzę u siebie po wędkowaniu , zanęta rozsypana piach z butów , brud z kotwic . Może jak ktoś pływa rekreacyjnie w klapkach wejdzie to czystość zachowa , ewentualnie jak komuś brud nie przeszkadza to ok takie maty zakłada . Osobiście podobają mi się te maty , ale boję się o zachowanie czystości
Napisano 06 maj 2024 - 06:21
Napisano 06 maj 2024 - 07:12
Napisano 06 maj 2024 - 10:53
Napisano 06 maj 2024 - 13:02
fajna ale 1000zł sporo , czekam na film.
Napisano 06 maj 2024 - 18:11
Od lat leżą u nas na podłodze 'perskie" dywany. Bez żadnego klejenia albo papiaków! Może to byłyby dobre, ale i eleganckie rozwiązanie? Z bardziej siermiężnych rozwiązań polecam stare i niezawodne gretingi z tekowych listew, naklejone na 10mm neopren - w segmentach
No i wodotrysk mały
Napisano 06 maj 2024 - 20:44
Piankę o której piszecie przykleja się w dwojaki sposób .jeden to ma już nałożony klej po oderwaniu papieru zabezpieczającego po prostu sie tylko dociska ,Drugi sposób kupuje sie w matach klej który z rolki przykleja się do pianki a następnie do podłoża .Pianka przyklejana jest na kleju 3 M po 24 godzinach jest nie do ruszenia .Nigdzie żaden nawet najmniejszy narożnik nie odejdzie .Pianka występuje w kilku klasach gęstości co wiąże się oczywiście z ceną ale i tez trwałością i jakością . Myje się ją karcherem wszystko schodzi nawet zaschnięta krew .Jest bardzo trwała i bardzo przyjemna w użytkowaniu bo jest miękka .Dobra oczywiście jest bardzo droga .
Napisano 18 maj 2024 - 06:10
Witam,
Zamówiłem takiego Kormorana K 400 L i zastanawiam się co położyć na dno? Chodzą mi po głowie 30 mm płyty styroduru, przycięte na wymiar i przyklejone do dna. Co o tym myślicie?
Napisano 22 grudzień 2024 - 21:50
Cały czas zastanawiam się czy wybrać na pokłady wykładzinę czy Vinyl....
Wykładzina milsza i się nie pośliźniesz, Vinyl łatwiejszy w utrzymaniu czystości...
Jakie są wasze doświadczenia?
Chodzi mi rufę i pokład dziobowy.
pozdrawiam
Napisano 22 grudzień 2024 - 23:24
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych