Co na podłogę naszych łodzi?
#281 OFFLINE
Napisano 23 grudzień 2024 - 00:12
Najważniejsza kwestia to czy Łódź jest pod dachem poza wędkowaniem czy nie. Bo jednak wykładzina welurowa trzyma w sobie wodę, pomiędzy włóknami i jak nie wyschnie to będzie smrodek.
Przyjemniej jest na welurku, w ciepłe dni nie parzy w stopy jak na boso chodzisz po pokładzie.
#282 OFFLINE
Napisano 23 grudzień 2024 - 00:24
#283 ONLINE
Napisano 23 grudzień 2024 - 07:58
Wykladzina jest fajna, milutka ale tylko jak jest sucho. Jak wilgoci nabierze to dość długo nie chce jej oddać.
Ale też prawda jest taka, że jak ją unurałem jak prosiaka na październikowym, dwutygodniowym wyjeździe do Szwecji to doprowadzenie jej do czystości zajęło kilka minut.
Mimo wszystko winyl byloby jeszcze latwiej wyczyscic.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#284 OFFLINE
Napisano 23 grudzień 2024 - 09:38
Ale też prawda jest taka, że jak ją unurałem jak prosiaka na październikowym, dwutygodniowym wyjeździe do Szwecji to doprowadzenie jej do czystości zajęło kilka minut.
Mimo wszystko winyl byloby jeszcze latwiej wyczyscic.
Krzysztof, czym czyścisz wykładzinę? Używasz jakiegoś specjalistycznego środka?
#285 OFFLINE
Napisano 23 grudzień 2024 - 09:44
Krzysztof, czym czyścisz wykładzinę? Używasz jakiegoś specjalistycznego środka?
Widziałem filmiki jak pianka do golenia działała cuda na wykładzinie. Sam nie próbowałem. Najpierw odkurzam a potem myjką po prostu.
- UTi lubi to
#286 OFFLINE
Napisano 23 grudzień 2024 - 10:22
- rower26 lubi to
#287 OFFLINE
Napisano 23 grudzień 2024 - 11:32
#288 ONLINE
Napisano 25 grudzień 2024 - 10:02
Nie dopowadzilem jej nigdy do takiego stanu, zeby trzeba było chemii uzywac.Krzysztof, czym czyścisz wykładzinę? Używasz jakiegoś specjalistycznego środka?
Może mam inne pojęcie na temat „unurania” łodzi niż na przyklad sumiarze.
Bbly jakies slady krwi, sporo blota i piachu.
Ale wyczyscielem to odkurzaczem, Karcherem i cieplą wodą. Ajak jest duzo piachu to mam cos takiego, co nazywa się bodajże tornador. Podłacza sie to pod kompresor i pieknie wszystko wydmuchuje.
Użytkownik kruz edytował ten post 25 grudzień 2024 - 10:04
- UTi lubi to
#289 OFFLINE
Napisano 25 grudzień 2024 - 11:47
Nie dopowadzilem jej nigdy do takiego stanu, zeby trzeba było chemii uzywac.
Może mam inne pojęcie na temat „unurania” łodzi niż na przyklad sumiarze.
Bbly jakies slady krwi, sporo blota i piachu.
Ale wyczyscielem to odkurzaczem, Karcherem i cieplą wodą. Ajak jest duzo piachu to mam cos takiego, co nazywa się bodajże tornador. Podłacza sie to pod kompresor i pieknie wszystko wydmuchuje.
Wielkiej tragedii u mnie na pokładzie nie ma. Trochę piachu, błota itp.
Na stronie producenta znalazłem trochę informacji. Delikatny detergent, letnia woda i karcher powinny dać radę. Dzięki za info.
#290 OFFLINE
Napisano 29 grudzień 2024 - 11:44
Może nie jest to ideał , mam ażurowe wycieraczki i piach błoto z butów przelatuje i nie szoruję tymi kamykami po dnie jak się chodzi . Przychodzi czas kończyć wędkowanie wywalam wycieraczki spłukuję , a dno pięknie gąbeczką myję całą łódkę i dwuletnia łódka jest jak nowa , bez klejenia żadnych mat i wrazie odsprzedaży problem znika jak komuś się to nie będzie podobać
#291 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2025 - 14:00
A może takie cos ?
Wysokość 10mm
5,6kg/m2
Załączone pliki
- ubot lubi to
#292 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2025 - 14:09
A jakiś namiar możesz podać gdzie to kupić i jakie ma wymiary ?
#293 OFFLINE
#294 OFFLINE
Napisano 14 styczeń 2025 - 20:36
Fotki przed, w trakcie i po fakcie. Mycie zajęło mi ok 5min może mniej.
.
.
Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka
- immortal, Pumba, malinabar i 4 innych osób lubią to
#295 OFFLINE
Napisano 16 styczeń 2025 - 08:40
#296 OFFLINE
Napisano 16 styczeń 2025 - 20:59
Ona jest z klejem. Nie ma już tej oferty ale są tysiące innych, pierwszy z brzegu https://pl.aliexpres...7486252532.html Kolorów i wzorów jest kilka są też różne rozmiary i różne grubości. Jak trzeba usunąć zrywamy, terpentyna i nie ma śladu. Za tą cenę nie widzę nic lepszego. Oczywiście można to lepiej wykleić, ja nie jestem esteta. Kilku moich znajomych po dostaniu próbki ode mnie kupiło i też są zadowoleni.
- Przemek_M lubi to
#297 OFFLINE
Napisano wczoraj, 19:26
A ja znalazłem na metry..,https://allegro.pl/o...-1m-15833351278
jeszcze lepiej można dopasować, w/g mnie to najlepsza opcja jeśli ktoś nie chce nic przyklejać bo np. łódka czasem stoi na wodzie kilka dni a deszczyk sobie pada i pada..
Sam zamierzam to kupić na podłogę do Silvera 405 który się dla mnie właśnie robi..
Użytkownik ubot edytował ten post wczoraj, 19:37
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych