Dano^, on 07 Feb 2017 - 15:00, said:
Co do trwałości umieszczania numerów - tablica rejestracyjna w aucie, umieszczona w plastikowej ramce zalicza się do trwałego sposobu? Przecież tez można blachy sobie zdejmowac
Samochód bez blach podczas kontroli jest łatwy do identyfikacji.
count_martin3z, on 07 Feb 2017 - 21:13, said:
A jak masz wędkę i nie lowisz to co? Rekreacyjnie tylko przecież panie władzo ;-)
Wg przepisów posiadanie wędki na łodzi jest równoznaczne z łowieniem. Kilka dni temu natknąłem się na to w jakimś przepisie. W Wigierskim Parku Narodowym wolno łowić od wschodu do zachodu słońca zgodnie z kalendarzem. Wypłynąłem o świcie przed wschodem słońca i widzę Straż Rybacką. Stanąłem więc przy trzcinie i czekam na wschód słońca. Wędki złożone. I niestety kontrola. Pierwsza i ostatnia w życiu jak do tej pory.
siarq, on 07 Feb 2017 - 22:33, said:
.z drugiej strony ,to np klusol z siecią na lajbe byłby nietykalny twierdzac ,ze on tez tylko pływa rekreacyjne 
Posiadanie niedozwolonych narzędzi do połowu ryb, nawet we własnym domu jest niedopuszczalne.
A na ryneczku co tydzień w soboty, widzę handlarzy oferujących sieci, żaki. Policja przechadza się leniwie obok i nie widzą tego.
Jak widzisz sieć kłusola w wodzie, to możesz to zgłosić, ale nie wolno ci jej palcem dotknąć.