Dzięki za przeniesienie postów, i nie gniewajcie się za złe umieszczenie
Początkujący forumowicz ze mnie
Co do kija:
Oczywiście dolna granica jest lekko zaniżona, tylko też tak lekkimi przynętami nie będe rzucać. Wydaje mi się że te 7-8g (czyli wga przynęte najlżejszych któymi chce łapać) będzie wartością już jak najpardziej realną, która będzie łądowac tą wędkę.
drag- wiem że casting jest fajny, widziałem kilka razy, troche filmików na youtube i to jest metoda bardzo fajna (tak mi się przynajmniej wydaje) tylko jeżeli multki zaproponowane przezemnie nie nadają się to też nie chce ładowac kasy jak to ma nie działać. To shimano za 320zł to juz jest naprawdę górna granica.
Na początek też nie chciałbym wydawać 600-800zł bo sam nie wiem czy będzie mi wychodzić rzucanie, czy się nie zraże ponieważ jest to metoda trudniejsza nis zwykły spining.
Wiem że was męcze pytaniami na które odpowiedz jest prosta ( uzbieraj 800zł i wróć na forum, znajdziemy fajnego miltika) ale obawiam że że jest to nie realne.
Ta dawia i shimano też odpada ? one mają mniejszą szpule, lżejszą z tego co już wyczytałem.
Ewentualnie w jakich cenach są tuningowane szpule ? Czy wymiana szpuli to jest prosty zabieg czy trzeba jeszcze coś przerabiac ?