Dlatego bo My Polacy wyciagniemy wszystko z tej wody. Akurat Ty kolego jesteś etyczny, złapiesz co masz złapać nie wymiary wypuścisz i jest ok. W moich stronach na Narwi suma już prawie niema, sandacza też mało zostało. Właśnie 70% dużych ryb wyjechało tą metodą. Wkur...a mnie kiedy stoję na brzegu, a wcześniej prawie na kolanach musiałem dojść aby ryby nie spłoszyć, za moment widzę dwie łódki w te i nazat a rzeka miejscami do 50m szerokości.
Chcesz trolingować to tak łap, na jedną wędkę, trzymaj ją w ręku pracuj tą przynętą, czuj każde wąchnięcie ryby.
Po to się kupuje kije za grubą kasę aby właśnie czuć każdy kamień na dnie każde delikatne branie. Ty po prostu trollingując na dwie możesz uzbroić dwa kije z leszczyny i będzie to samo w/g mnie żadna przyjemność nawet brania nie czujesz.
A jak ktoś chce tylko holować niech zapnie kawał sztachety w połowie i ciągnie, praktycznie to samo co gruba ryba na końcu.
Osobiście dla mnie, Ci co trollingują dwoma wędkami jadą po rybę i koniecznie chcą coś złapać.
A mnie wku....a jak ktoś wie lepiej ode mnie co mi sprawia przyjemność. Jest trolling i trolling. Co innego łowienie z łapy nad dnem gdzie tak też łowię i to czasami ma sens, choć nie zawsze a co innego robienie kilometrów w toni. Nie wiesz co piszesz. Gwarantuje Ci, że już po jakimś czasie pływania z woblerem xrap magnum 30 czy 40 odłożysz ten kij szybciutko. Weź popływaj po toniach 30-50 metrowych parę godzin z jednym kijkiem bez brania to Ci szybko zapał minie...
edit. doczytałem teraz to co dopisałeś na końcu... chłopie brak Ci pojęcia i nie wiesz o czym piszesz. A to że jadę po to by złowić rybę to chyba oczywiste, nie jestem frajerem który będzie się cieszył tylko z tego by popływać bez kontaktu z rybą, choć tak też bardzo często się zdarza... Ale nie bądź żałosny, proste jak drut. Cieszę się gdy biorą, bo o to tu chodzi, ale nie szczerzę zębów gdy jest hu...owy dzień. Mówi się trudno... i pływa się dalej. A stwierdzenie ,że ci co łowią na dwa kije jadą po mięso... a tam, przemilczę jednak.
Użytkownik mancio edytował ten post 16 styczeń 2019 - 18:35