Ja bym nie kupował tych aku. Widziałem dużo takich firmowych "trupów". 😟😩
Oczywiscie prawdopodobnie głównym powodem było złe ładowanie, niedoładowanie lub pływanie poniżej określonych dopuszczalnych danych. Ładowane były oryginalnymi ładowarkami MK przeznaczonymi do tych baterii. Wg mnie ładują za małym prądem 6A przy 110-130Ah bateriach. Wynik, niedoładowane aku ktore codziennie katowane musiały wyzionąć ducha.
Widziałem też jednego świeżutkiego trupa przywiezionego z US jako nówka. Stał i .... samego uj go strzelił. Właściciel się zrzekał że to niemożliwe żeby nowy akumulator był trupem. Powiedzialem mu zabieraj i rób sobie z nim co chcesz. Ja trupów nie reanimuję.
Olewam wszystkie aku Deep Cycle z którymi miałem tylko problemy i to na gwarancji. Oczywiscie nie uwzględnione z powodu złego użytkowania. Po nich lecę już tylko na AGM-ach, ostatnio Panasonic-ach i nie szukam czegoś lepszego. Moich kilku znajomych zaproponowałem te Panasonic-i i wszyscy fruwają bez zastrzeżeń. Oczywiscie kupowałem używane i w dobrym (ja powiedziałbym b. dobrym) stanie. Używam już 4 lata. Moze dłużej bo czas leci i nie patrzę w kalendarz.