Pytanie odnośnie zaubera 1000.
Tam jest otwór w dekielku, ale ten dekielek jest plastikowy. Czy to też wymaga podgrzania, a jeśli nie to jak go zdjąć?
Pozdr
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 01 lipiec 2014 - 23:03
Tam jest otwór w dekielku, ale ten dekielek jest plastikowy. Czy to też wymaga podgrzania, a jeśli nie to jak go zdjąć?
Pozdr
Napisano 01 lipiec 2014 - 23:31
Pozdr
Wystaczy wsadzić tam lekko podgięty drut i dekielek powininen wyjść.
Napisano 05 listopad 2014 - 16:17
Przy okazji zapytam, czy ktoś z Forum może wie, gdzie można kupić uchwyt korbki pasujący do Reda, wykonany z plastiku lub gumy? Z tego co się orientuję to ośka ma wymiar ośki z kołowrotków Daiwa. Czy jest w Polsce sprzedawca takich części, bo serwis nie chce sprzedawać części.
Drugie pytanie dotyczy malowania elementów plastikowych w kołowrotku. Niestety w Redzie pod odpowiednim katem i slonecznej pogodzie osłony na rotorze świecą jak lusterka a to mocno przeszkadza. Czy we własnym zakresie, za pomocą farb w sprayu osiągnie się właściwy efekt? Będzie to trwałe, czy lepiej zrezygnować?
Napisano 15 listopad 2014 - 23:29
Sposób na zdjęcie dekielka przedstawiłem powyżej i innego sposobu nie ma. Jest to najmniej inwazyjna metoda,aby drastycznie nie uszkodzić owego dekielka.
Należy podgrzewać uchwyt korbki który jest wykonany z alumninium,a nie sam dekielek o czym zapomniałem nadmnienić.
A tak na marginesie - jakimś tam kawałkiem plastiku tyle się przejmować ? - można to czym innym zastąpić. Niech sobie robi tak jak chce.
Ps. pod zaślepką nie ma żadnej śruby,wszystko jest zanitowane włącznie z łożyskami na stałe.
Pozdrawiam
Józef Leśniak
Jednak pod zaślepką jest śruba i moźna uchwyt zdemontować.
Napisano 16 listopad 2014 - 21:19
Jednak pod zaślepką jest śruba i moźna uchwyt zdemontować.
Nie bądz pan złośliwy i sprawdz sobie stare modele RedArc,a o takich właśnie pisałem i o to przecież chodziło w wątku zainteresowanemu.
Tak na marginesie - chyba się Pan pomylił z kołowrotkami,bo owszem w Zauberze nic nie trzeba podgrzewać i pod zaślepką jest śrubka która mocuje uchwyt. Całość jest demontowalna,a samą plastikową zaślepkę z już fabrycznym otworkiem wyjmujemy za pomocą odpowiednio wygiętego drucika.
Użytkownik Józef Lesniak edytował ten post 16 listopad 2014 - 21:38
Napisano 19 listopad 2014 - 11:58
Nie bądz pan złośliwy i sprawdz sobie stare modele RedArc,a o takich właśnie pisałem i o to przecież chodziło w wątku zainteresowanemu.
Tak na marginesie - chyba się Pan pomylił z kołowrotkami,bo owszem w Zauberze nic nie trzeba podgrzewać i pod zaślepką jest śrubka która mocuje uchwyt. Całość jest demontowalna,a samą plastikową zaślepkę z już fabrycznym otworkiem wyjmujemy za pomocą odpowiednio wygiętego drucika.
Nie jestem złośliwy, napisałem tylko że zdjąłem zaślepkę i pod nią była śruba. NIc nie było pisane o starym czy nowym red arcu bo nawet nie wiem czy jest taki podział (czy różnią się konstrukcyjnie). Mój został kupiony w zeszłym roku.
Napisano 19 listopad 2014 - 14:05
Użytkownik majatony edytował ten post 23 listopad 2014 - 22:38
Napisano 19 listopad 2014 - 19:23
potwierdzam knobik w redziku jest demontowalny
wlasnie wymienialem u siebie
ja to zrobilem jak kolega @ tomekmo wlasnie mi doradzil tylko otworek w dekielku wiercilem wiertelkiem 1mm
i w otworek powstaly wlozylem zagiety drucik i dekielek sie dalo ściągnąć
pod dekielkiem jest srubka po jej odkreceniu metalowy knobik sie sciaga
osadzony jest na dwóch łożyskach
w zamian za oryginalnego knobika zamontowalem T knoba z daiwy - pasuje idealnie
pozdrawiam
Takie knoby gdzieś można kupić, czy to ze starego kołowrotka?
Napisano 19 listopad 2014 - 22:12
Użytkownik majatony edytował ten post 23 listopad 2014 - 22:38
Napisano 20 listopad 2014 - 12:05
Użytkownik majatony edytował ten post 23 listopad 2014 - 22:37
Napisano 21 listopad 2016 - 14:44
Panowie czy da sie jakos wybić ten klin ?
Napisano 21 listopad 2016 - 19:54
To jest jednorazowy nit. Trzeba rozwiercić łepek. Tylko później wykombinować jakieś zastępstwo. Najlepiej nowy nit
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych