W ogóle polecał bym samodzielnie poszukać, poczytać ...
Użytkownik BOB1 edytował ten post 12 wrzesień 2016 - 18:56
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 12 wrzesień 2016 - 18:50
Użytkownik BOB1 edytował ten post 12 wrzesień 2016 - 18:56
Napisano 12 wrzesień 2016 - 21:47
-Wymień multiki za 600pln, które mają wady fabryczne (które masz na myśli?)
Akurat moje dwa największe faworyty.
Nie mowie, że to nagminne, ale maja problemy. Tu wyczytałem.
Daiwa tatua R http://jerkbait.pl/t...la-r/?hl=tatula
Revo SX (w jakimś temacie pisali, ze nagminne problemy z zapadka hamulca) podobny temat http://jerkbait.pl/t...em#entry1864713
Jeśli pomyliłem coś to proszę o poprawę
- chyba nie chodzisz do właściwych sklepów albo są tam "specjalni-specjaliści"
Bardzo możliwe dlatego nie chce kupowac " na hura" jak kiedyś.
Odnosnie przełożenia multika, to polecam ten artykuł http://www.multiplik...-do-elementarza
Jesli tylko komuś bedzie chciało sie go przeczytać, to temat rozjaśni bardzo mocno kwestie doboru przełożenia w multikach.
Dziękuje, przeczytam napewno
BOB1, on 12 Sept 2016 - 19:50, said:
Tak robie. Już 2tygodnie czytam,czytam,czytam i juz mi się wszystko ...myli. z tych dwóch tyg propozycje to Dawia Tatula 8.1 i Okuma Black rock 10-30
Chyba, ze cos innego/leszpego wpadnie
Mysli sie juz Co kto nsapisal, jaki multi dobry/zly i w jakim co zle, a co dobre.
Użytkownik Krzysi3k edytował ten post 12 wrzesień 2016 - 21:51
Napisano 12 wrzesień 2016 - 21:50
Proszę o usunięcie. Duplikat.Dziękuje
Tak robie. Już 2tygodnie czytam,czytam,czytam i juz mi się wszystko ...myli. z tych dwóch tyg propozycje to Dawia Tatula 8.1 i Okuma Black rock 10-30
Mysli sie juz Co kto nsapisal, jaki multi dobry/zly i w jakim co zle, a co dobre.
Proszę o usunięcie. Duplikat.Dziękuje
Użytkownik Krzysi3k edytował ten post 12 wrzesień 2016 - 21:52
Napisano 15 wrzesień 2016 - 07:04
jak tam zdecydowałeś się już na coś
Napisano 15 wrzesień 2016 - 07:12
Krzysiek a co powiesz na Abu Revo mgx?
Napisano 15 wrzesień 2016 - 09:53
Ze sprzętem jest jak z żoną - nie wiążesz się z nim na całe życie,jak znajdziesz coś lepszego to i tak zmienisz
Napisano 15 wrzesień 2016 - 22:38
Mały plan: Okuma Black Rock 35g + Mikado Mikazuki Jerk Cast 60g + dragon jerk ccast tythan 30-80g i zmieniac multik.
.
okuma daje radę do 60g, więc Mikado do 60 staje się zbędny wg mnie.
Widzę że na Okumę jesteś napalony - ja jak wziąłem do ręki przeraziłem się tym badziewiem,
a nad wodą przepraszałem za obelgi.
Fajny kijek, dobrze się nim rzuca, ładnie pracuje.
Multi - kolega niedawno abu orra wystawiał na formowej giełdzie za rozsądne pieniądze użytą kilka razy, dosłownie kilka.
Może to warto rozważyć?
Napisano 15 wrzesień 2016 - 22:46
Użytkownik Krzysi3k edytował ten post 15 wrzesień 2016 - 22:51
Napisano 15 wrzesień 2016 - 22:53
Zaciekawily mnie jeszcze Abu Garcia Pro 3 (2016) tworzywo grafitowe
Okuma Citrix 7.3 tworzywo aluminium
Cos co mnie bardzo zainteresowalo Mikado Proclaim
Czy ktoś mógłby coś o nich powiedzieć- czy to za nowe "zabawki"
Pozdrawiam
Wysłane z mojego HTC przy użyciu Tapatalka
Nie spodziewałbym się wielu opinii.......
zwłaszcza to mikado. ale może będziesz mieć fart i ktos coś powie.......
Napisano 15 wrzesień 2016 - 22:54
Napisano 15 wrzesień 2016 - 22:57
http://jerkbait.pl/t...abu-orra-sx2-l/
NIe znam się więc szkoda pisać o moich domysłach.
Natomiast miałem abu stx i gdybym teraz nie miał czym rzucać pewnie zaryzykowałbym z tą orrą.
Napisano 16 wrzesień 2016 - 06:00
Napisano 16 wrzesień 2016 - 10:25
Krzysiu jeśli byś chciał to mam do sprzedania Mgx , wysłałem ci priv jak coś odpisz to się dogadamy bo cenę mam zachęcającą.
Napisano 16 wrzesień 2016 - 14:49
Wydaje mi się, że MGX nie jest najlepsza maszynką na początek. No chyba, że ktoś szuka czegoś na lekko ale jeszcze nie UL
Napisano 16 wrzesień 2016 - 15:03
Ja go kupiłem na początek i jest super.
Napisano 16 wrzesień 2016 - 15:14
Napisano 16 wrzesień 2016 - 15:15
Ja wiem, że jest super bo taki mam i używam. Ale Krzysiek szuka chyba czegoś zdecydowanie mocniejszego
Napisano 16 wrzesień 2016 - 15:17
Revo mgx do kijów w przedziale około 10-16 lb. Lekka sandaczówka lub ciężka okoniowka to jego przeznaczenie
Dobrze gadasz. A jak już tutaj jesteś to przybijam piątkę ... najserdeczniejsze , życzenia urodzinowe
Napisano 16 wrzesień 2016 - 20:35
Dobrze gadasz. A jak już tutaj jesteś to przybijam piątkę ... najserdeczniejsze , życzenia urodzinowe
Napisano 16 wrzesień 2016 - 21:14
Bóg zapłać
znam lepszych płatników
co do SX'a i zapadki zwalniającej szpulę - przerobiłem to na własnej skórze do tego stopnia że multik gruchnął o podłogę i chciałem po nim walcem jeździć....głęboki wdech, śrubokręt w dłoń, ciut wyobraźni i pomyślunku.... od tamtej pory (i wymianie korbki na powerhandle) śmiga aż miło.....nic się nie zacina i bardzo miło kręci....a dodam że kupiłem używany (leżak wystawowy).... Mocny hamulec niewielkie rozmiary (znacznie mniejszy od tatuli w dłoni) do nauki i na później....opcja warta rozpatrzenia, tym bardziej że można go dostać za całkiem niezłe pieniążki.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych