Z racji tego, iż jest to mój pierwszy post na Forum- witam wszystkich serdecznie. Wyprzedzając: wiem, iż od powitań jest osobny dział, ale nie będę nabijał postów do rzeczy: potrzebuję pomocy w doborze sprzętu do castingu. Śledzę odpowiednie tematy już dłuższy czas i im bardziej zagłębiam się w lekturę, tym bardziej większy mętlik w głowie.
Potrzebuję sprzętu w miarę uniwersalnego, do obsługi przede wszystkim woblerów 5-10 cm, najczęściej między 7g a 15 gr, oraz lżejszych jerków np.: Rippin Rap 24g, czy Strike Pro Baby Baby Buster 25g. Gdyby kij pozwolił, okazyjnie rzucałbym czym cięższym. długość kija nie ma dla mnie większego znaczenia, oczywiście bez popadania w skrajności, ale musi być w dwóch kawałkach. Łowiska to przede wszystkim średnie rzeki, oraz Tamiza w ok Londynu, z nastawieniem na klenia, pstrąga, oraz szczupaka. Okazyjnym przyłowem może być duży sandacz, lub brzana. Co do kręciołka, to raczej Daiwa, tylko nie wiem która Nowy Zillion sv tw., T3 Air, a może Tatula + szpulka z Aliexpress... tu mam największy mętlik. Budżet jaki zakładam na kij oraz multik to ok. 3-4 tys. zł, ze wskazaniem na dolną granicę.
Za wszelkie sugestie i propozycje z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Grzegorz