Jaki casting na początek?
#21 OFFLINE
Napisano 05 luty 2008 - 11:54
Zasygnalizuję Ci tylko ,że nie tylko @pitt ma takie odczucia w stosunku do Twojej twórczości na forum.
Wiele osób wpada tu żeby się zrelaksować a nie spożyć jadu.
Dziwi mnie też Twoja fobia przed zadeptaniem przez korbiarzy
Wyluzuj troszkę ,bo największym i najbrutalnijszym zadeptywaczem to jesteś tu Ty.
@All,
Co do początków castingu i trudności z tym związanych z uśmiechem na twarzy wspominam jak kilkanaście lat temu ojciec kupił mi szklaka około 2m ,aluminiową katuszkę i żyłkę
0.40
Dowiązywałem do tego ciężkie wahadło lub obrotówę a ok.50cm. przed przynętą dokładałem oliwkę ołowiu...żeby to jakoś leciało
Na dodatek kołowrotek ten przeznaczony był dla praworęcznych ,wiec jako mańkut miałem dodatkową atrakcję
Było wesoło ,ale dawałem radę a przy dzisiejszym sprzęcie będzie łatwiej.
Trenować to trzeba łowienie ryb obsługa sprzętu to tylko 1% sukcesu i nie warto się na nim zbytnio skupiać bo uleci nam cała reszta.
#22 OFFLINE
Napisano 05 luty 2008 - 12:29
#23 OFFLINE
Napisano 05 luty 2008 - 13:04
Po pierwsze - Panowie zostawcie w moich rękach decyzję o tym kogo wyrzucać z forum a kogo nie. To moja sprawa i w ostateczności to administrator podejmuje taką decyzję. Ponadto decyzja o tym kto pozostaje moderatorem również należy do mnie. Więc proszę nie wkładać paluszków między drzwi.
Dość tej wymiany głasków. Moim zdaniem część tych wiadomości mogliście równie dobrze wysłać na priv. i wyjaśnić sobie problemy, które Was gryzą.
Koemntarza z mojej strony nie będzie. Ja mam zupełnie inną wizję promocji baitcastingu na tym forum.
Pozdrawiam
Remek
#24 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2014 - 17:05
Witam!
Tak wiem miałem tu kilka kont z racji że nie ogarnąłem mojej nowej poczty kompletnie nie do zrozumienia i postanowiłem założyć na gmailu gdzie mam nadzieje że nic się nie zepsuje.
Bardzo was za to przepraszam a reszta kont jest oczywiście usunięta za prośbą administratora.
Jeszcze raz bardzo przepraszam i nie powtórzy się to więcej.
Wracając do tematu to na reszcie mam pieniądze na sprzęt Castingowy!
Budżet nie jest za wysoki bo około 500zł ake wypatrzyłem coś fajnego w tej cenie.Mianowicie Multiplikator Shimano Cardiff 201A za około 250zł + koszt przesyłki.Drugą stroną medalu jest wędka...i tu się zaczyna.Mam na oku kilka wędek takich jak:
Dragon Express Cast 20-60g Cena około 190zł
Dragon Thytan Jerk Cast 30-80g Cena około 170zł
Budżet mój to tak do 250zł max.
Co sądzicie o tych wędkach w/w pod multiplikator w/w na stawy, jeziora, rzeki m.in.
-Jezioro Czorsztyński
-Zalew Soliński
-Stawy Stary Sącz
-Jezioro Rożnowskie
-Dunajec
-Poprad
Gatunki ryb to oczywiście szczupaki.Lecz zdarzy się może i głowacica.
Coś w przedziale przynęt:
Woblery 8-14cm do około 50g
Gumy wahadła obrotówki
Jerki do 60g
Jeśli po przeczytaniu tego zapomniałeś jakie było pytanie to przypomnę:
Jaka wędka na szczupaka pod multik Shimano Cardiff 201A/Dobre te wędki wymienione wyżej?
Ps:Nie znalazłem innego tematu spełniającego warunki tego więc go założyłem.
Z góry dziękuje!
#25 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2014 - 19:18
#26 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2014 - 19:34
#27 OFFLINE
Napisano 25 styczeń 2016 - 18:55
odkopuje temat znalazłem coś takiego http://www.decathlon...id_8323221.html czy ktoś może mi napisać czy na początkowe łowienie i naukę z opadu i dropa będzie odpowiednie czy to zabawka dla małych dzieci ?
#28 OFFLINE
Napisano 25 styczeń 2016 - 19:33
#29 OFFLINE
Napisano 25 styczeń 2016 - 19:56
#30 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2016 - 17:48
bracholek wziął Varivas aera drive -do 7g , i sam zamówiłem taki sam , pewnie dopiero w marcu wyląduje u mnie .polecam do ul /
troszke miekki , ale zabawa przy łowieniu świetna , skurczybyk tak fajnie pracuje że już chyba nie wyobrażam sobie subtelniejszej wedki
#31 OFFLINE
Napisano 03 czerwiec 2017 - 10:55
Proszę o ocenę zestawu:
Jest to mój pierwszy zestaw castingowy i nie chcę popełnić błędu.
Savage Black Trigger 220cm 15-50g + Abu revo sx
Plecionka od 0.18 do 0.22
Przynęta to gumy od 15g do 55g, jerk od 13g do 60g. Sporadycznie blachami od 13g do 40g.
Łowisko jezioro z brzegu i z łodzi.
Ryba to sandacz, szczupak, boleń.
Może polecicie jakiś tańszy i dobry multik do tego zestawu, bo z tym mam największy problem.
Dodam, że myślałem jeszcze o Savage Black Trigger 249cm 20-60g, ale wydaje mi się, że lepszy będzie krótszy i z mniejszym minimalnym cw.
#32 OFFLINE
Napisano 03 czerwiec 2017 - 15:50
Patyka nie znam.Młynek to ogarnie. Która generacja SX?
#33 OFFLINE
Napisano 03 czerwiec 2017 - 21:34
Korci mnie jeszcze Tatula, ale po czasie wychodzimą rozne kwiatki w tym multiku.
#34 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2017 - 20:13
Kwiatki kwiatkami. Nie wnikaj. Zacznij działać, czyli łowić. Sam ocenisz co i jak.Widzisz, z castem ( i nie tylko), jest tak, iż sam oceniasz, czy Ci to leży, czy też nie. Zestaw powinien być w miarę zgrany. Nie zastanawiaj się, rusz nad wodę. Będzie dobrze.Napisz o Swoich odczuciach po pierwszym użytkowaniu.
- BOB lubi to
#35 OFFLINE
Napisano 07 czerwiec 2017 - 17:40
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych