Nie wiercę, tylko frezuję i nie dziury, tylko wgłębienia. Potrafię rzeźbić detale, co chyba widać na moich pracach. I nie stosuję wałka giętkiego. Gdzieś go mam, ale od lat nie stosuję. Nie mam takiej potrzeby
Organizujemy warsztat .
#141 OFFLINE
Napisano 30 listopad 2016 - 15:46
#142 OFFLINE
Napisano 30 listopad 2016 - 18:04
Skłaniałbym się bardziej ku szlifierce z wałkiem niż operowanie przy statywie...Zapewne to kwestia wprawy i przyzwyczajeń.
Możecie polecić solidny zestaw frezów do drewna?
Nie chodzi o komplet marketowy czyli 50 sztuk w cenie 30zł
#143 OFFLINE
Napisano 05 luty 2017 - 15:10
Może komuś się przyda:
- thoffi lubi to
#144 OFFLINE
Napisano 05 luty 2017 - 23:12
Mają rozmach ....
#145 OFFLINE
Napisano 08 luty 2017 - 01:02
Fajnie zagracone taki na żywca po dniu pracy Tylko najwyraźniej o kibelku zapomnieli , nawet w pijackim zwidzie nie wpadł bym na pomysł naszcza...... sobie pod drzwi .
- eRKa lubi to
#146 OFFLINE
Napisano 21 luty 2018 - 22:01
Panowie, w związku z tym że malowanie gąbką i pędzlami wychodzi mi średnio ,a nawet tragicznie zamierzam wrócić do malowania aerografem. Problem jest tylko taki że moje małe atelier w którym mogłem babrać farbami na prawo na lewo zostało zamienione na pokój dziecięcy... Zostaje mi malowanie w salonie przy stole tylko jak to zrobić żeby żona nie wisiała mi nad uchem i syczała przy każdym naciśnięciu spustu ?
Mam wrażenie że podczas malowania farba która nie trafia na woblera osiada dookoła niego na wszystkim co jest w pobliżu ,a tego właśnie chcę uniknąć.
Jedyne co mi przychodzi do głowy to coś ala pojemnik jak u kolegi Splish Splash z kanału na youtube.
Ktoś ma jakieś patenty albo pomysły jak nie skończyć na woblerowym bezrobociu ?
#147 OFFLINE
#148 OFFLINE
Napisano 22 luty 2018 - 23:55
Zerknij jak ten gość maluje, może narzuci to jakiś pomysł:
(od 23:57, coś nie idzie od poprawnego czasu z linku)
Coś w stylu co GregorS zaproponował, ale wykonać można prostym sposobem.
Można też jakiś lekki stelaż owinięty czymkolwiek i na stół, nie wiem tylko jak z zapachami bo nie miałem nigdy z takim malowaniem do czynienia
Użytkownik artxyz edytował ten post 22 luty 2018 - 23:58
#149 OFFLINE
Napisano 03 marzec 2018 - 21:03
- Piotr Gołąb, rybson, woblery z Bielska i 5 innych osób lubią to
#150 OFFLINE
Napisano 04 czerwiec 2018 - 15:35
Nie chciałem zakładać odrębnego tematu a wszyscy spece są tutaj więc może mi pomożecie
W moim Dremelu 3000 wysiadła regulacja obrotów, od razu idzie na maxa. Czy ktoś z Was miał z tym problem i wie jak z tym sobie poradzić? Da się to naprawić w domu czy pozostaje serwis i części zamienne?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych