Taka sytuacja ..Miał być okoń Pierwszy amur na spinning . Nowe kolorki już przetestowane .
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 09 maj 2015 - 17:12
Taka sytuacja ..Miał być okoń Pierwszy amur na spinning . Nowe kolorki już przetestowane .
Napisano 09 maj 2015 - 18:24
Ja dziś pojechałem na bolenie które nie współpracowały, widziałem spław jazia więc wędka w łapę i na jazia, jak się okazało też nie współpracowały. Na koniec wylądowałem z kolegą na jednym starorzeczu, na jiga pożyczonego od niego (bo swoich nie zabrałem) złowiłem w kilka chwil dwie płocie około 23cm i 27cm:) Fotki robione telefonem, więc jakością nie powalają
26-27.JPG 122,9 KB 24 Ilość pobrań
DSC_0051.JPG 114,6 KB 24 Ilość pobrań
Użytkownik adrionn911 edytował ten post 09 maj 2015 - 18:25
Napisano 09 maj 2015 - 18:36
Fajny ten amurek Filip, musze spróbowac je połowic na spina. Ja dzis zaliczyłem troche płotek, leszczyka i 2 karasie , które mozna zobaczyc w temacie ,,Karasie 2015". Super zabawa z tym białorybem, szczególnie kiedy brakuje drapieżców .
Napisano 09 maj 2015 - 20:08
chciałbym kiedyś mieć taki pożądeczek z jigami
Napisano 09 maj 2015 - 20:29
Hahaha niezle dodales do pieca z tym amurem Filip Pewnie ciekawa mine miales po polowie
Napisano 09 maj 2015 - 20:44
Ja myślałem , że to szczupak .. Nie wiedziałem , że u mnie na zalewie są amury Widać posmakował mu zielony mikrus
Spontaniczny wyjazd .. Pożyczona wędka i na rybki To jest to A na własną przynętę to już baaajka
Napisano 09 maj 2015 - 20:45
chciałbym kiedyś mieć taki pożądeczek z jigami
Mogę poukładać Już niedługo będzie pudełeczko całe zapełnione
Napisano 10 maj 2015 - 02:52
No, no... Całkiem przyzwoita rybkaTaka sytuacja ..Miał być okoń Pierwszy amur na spinning . Nowe kolorki już przetestowane .
Napisano 10 maj 2015 - 04:27
Napisano 10 maj 2015 - 08:46
Główka wolframowa 4.0 mm Tungsten Slotted Beads .. Mikrus waży po zamoczeniu ok 2gNo, no... Całkiem przyzwoita rybka
Tak z ciekawości jakie główki są na tych jigach i ile waży jeden mikrusek?
Napisano 10 maj 2015 - 08:59
Napisano 10 maj 2015 - 09:04
Zaraz będzie i jeden grosz ... Zaraz porobię fotkiNo to takim mikruskiem można sobie pewnie rzucić ze 30 metrów
Ogólnie bardzo mi się te Wasze mikruski podobają. Żałuję tylko, że nie ma przy nich jednogroszówki jako skali porównawczej. Wtedy byłoby widać, że sporo precyzji przy kręceniu jest potrzebne.
Napisano 10 maj 2015 - 09:44
Gratuluje amura, musiał dać Ci popalić Fajnie się prezentują te siersciuchy w takiej kolorystyce, muszę coś takiego ukręcić na próbe
Napisano 10 maj 2015 - 09:50
Oj dał na zestawie do 10g Ryba torpeda ..
Napisano 11 maj 2015 - 10:56
Wreszcie znalazłem troszkę czasu i w zeszłym tygodniu wybrałem się na grube wzdręgi i karpie. W pierwszym dniu niestety nie mogłem sobie poradzić, wzdręgi słusznych rozmiarów standardowo wyjeżdżały, ale karpie rwały mi łączenie pletki z żyłką, więc przestałem je łowić w tym dniu i skupiłem się na wzdręgach. Na następny dzień odpuściłem wszystkie obowiązki zawodowe jak i rodzinne i z samego rana zameldowałem się na wodzie. Zmieniłem tylko Varivasa na żyłkę 0,10mm. Już w kilku pierwszych rzutach wypiąłem karpia takiego ok. 3kg., później zająłem się grubymi wzdręgami, po czym ustał wiatr i znowu zabrałem się za karpie. Zauważyłem, że w tym roku lepiej reagują na żółto-zielone jigi i takie też przygotowałem sobie, specjalnie pod tą wodę. Długo nie musiałem czekać na pierwsze brania, wyholowałem 4 karpie w przedziale 33-43cm. Sprzęt bez zmian, tylko tak jak pisałem powyżej zmieniłem pletkę na dobrej jakości żyłkę. Na fotce największy zawodnik ze złowionych. Pod koniec tygodnia jeszcze je troszkę pomęczę i biorę się za karachy i liny .
20150505_184339.jpg 74,36 KB 19 Ilość pobrań
Napisano 11 maj 2015 - 11:18
No to takim mikruskiem można sobie pewnie rzucić ze 30 metrów
Ogólnie bardzo mi się te Wasze mikruski podobają. Żałuję tylko, że nie ma przy nich jednogroszówki jako skali porównawczej. Wtedy byłoby widać, że sporo precyzji przy kręceniu jest potrzebne.
Proszę bardzo, jest i jeden grosik http://jerkbait.pl/t...pinning/page-21
Użytkownik Acho edytował ten post 11 maj 2015 - 11:18
Napisano 11 maj 2015 - 11:20
Dobrze jest. Ja dzisiaj jak sie uda jadę na wzdręgi. Karpie przy dnie łowisz, czy namierzasz jak się grzeją?
Ja ostatnio widziałem stadko chyba 7 linów pod 40 cm, i 5 jazi gruuubo ponad pół metra każdy. Niestety nie miałem swojego kijka i nijak ich sięgnąć nie mogłem.
Napisano 11 maj 2015 - 20:43
Dobrze jest. Ja dzisiaj jak sie uda jadę na wzdręgi. Karpie przy dnie łowisz, czy namierzasz jak się grzeją?
Ja ostatnio widziałem stadko chyba 7 linów pod 40 cm, i 5 jazi gruuubo ponad pół metra każdy. Niestety nie miałem swojego kijka i nijak ich sięgnąć nie mogłem.
Różnie bywa z łowieniem karpi, zależy to również od wody na którą jadę. Na tej wodzie łowiłem na dwa sposoby, kiedy słońce jeszcze było wysoko, łowiłem na bardzo lekkie jigi pod powierzchnią, czym bliżej było zachodu, to zakładałem cięższe jigi i schodził bliżej dna z prowadzeniem. Mam ciekawe miejsca z karpiami i czasami robię wodę metr po metrze, żeby coś namierzyć, a bywa i tak, że pięknie się grzeją, wtedy odpowiedni jig i dobrze podany dostarcza pięknego widoku, kiedy karp spokojnie rusza do niego, zasysa go i odpływa niczego nieświadomy, nie wie jeszcze że za chwilkę będzie holowany . Dzisiaj byłem obserwować karasie i liny, ale cisza... Za to namierzyłem dość pokaźne stado amurów, mam nadzieję, że uda mi się jutro, bądź pojutrze troszkę im poprzeszkadzać .
Napisano 11 maj 2015 - 22:45
Chruścik w moim wydaniu rozmiarowo mieści się na groszówce- 0,6g.
1 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych