Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Informacje o Rożnowie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
404 odpowiedzi w tym temacie

#401 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1441 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 17 listopad 2024 - 10:33

A sandacza jest tam coś ?

Cala masa tylko ciężko namierzyć i dlatego nikt nie łowi  :D  

• Guzu i szczupak1 lubią to

#402 OFFLINE   sero1975

sero1975

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1510 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Sergiusz

Napisano 17 listopad 2024 - 17:13

Cala masa tylko ciężko namierzyć i dlatego nikt nie łowi :D

Całkowicie to potwierdzam.

Mnie oprócz pojedynczym sztuk nie udaje się zlokalizować sandaczy występujących grupowo :(

W tej kwestii Czorsztyn wygrywa …
  • szczupak1 lubi to

#403 OFFLINE   reszka

reszka

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 64 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Tomek
  • Nazwisko:Reszka

Napisano wczoraj, 22:02

Stawiam pierwsze chwiejne kroki na tym zbiorniku, ale mam podobne wnioski po tym sezonie. Okon nawet ok, ale szczupaki i sandacze to dosc losowo.

Użytkownik reszka edytował ten post wczoraj, 22:03

#404 OFFLINE   krakus

krakus

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 811 postów
  • LokalizacjaAFG...

Napisano dziś, 06:26

Całkowicie to potwierdzam.

Mnie oprócz pojedynczym sztuk nie udaje się zlokalizować sandaczy występujących grupowo :(

W tej kwestii Czorsztyn wygrywa …

Zapomniałeś napisać że wygrywa z rybkami po 40 cm ale fakt niektórzy po to właśnie jadą żeby połowić sandaczy 🙂 ps może za dużo patrzysz w tv na łodzi. Proponuje popływać po blatach prostych jak stół a nie pływać po oklepanych miejscach gdzie stoi kilka łodzi a reszta jeziora pusta 🙂

#405 OFFLINE   sero1975

sero1975

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1510 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Sergiusz

Napisano dziś, 08:48

Zapomniałeś napisać że wygrywa z rybkami po 40 cm ale fakt niektórzy po to właśnie jadą żeby połowić sandaczy ps może za dużo patrzysz w tv na łodzi. Proponuje popływać po blatach prostych jak stół a nie pływać po oklepanych miejscach gdzie stoi kilka łodzi a reszta jeziora pusta

Jasnowidz się znalazł ....

Skąd ty chłopie wiesz gdzie ja pływam ?

Akurat tak się składa że po pierwsze uważam się za osobę która świetnie zna Rożnów  z racji tego ,że mam tam domek nad samą wodą z własnym pomostem i slipem a pierwszy raz stanąłem tam z wędką w wieku 6 lat w 1981 roku .

Spędziłem tam całe dzieciństwo i młodość każde wakacje, w 2000 r jak miałem wypadek i długie L4 siedziałem tam bite 9 miesięcy .  Jak kupiłem pierwszą łódkę kilkanaście lat temu to zacząłem dzielić czas na wyjazdy pomiędzy Rożnów i Czorsztyn .

Co do propozycji pływania na blatach to napiszę ,że jak przyjedziesz nad jezioro i zobaczysz skupisko łódek a po drugiej stronie jeziora samotne czarne Tangiri to w tej łódce będę ja . Bo ja już w swoim życiu się nałowiłem i jestem wędkarsko spełniony .Od kilku lat uganiam się tylko za rekordowymi okazami czyli : sandaczem 100+ , szczupakiem 120 + , okoniem 50 + i boleniem 80+ chcąc pobić swoje pb w tych rybach ..Sandacz i okoń to ryby które lubię łowić najbardziej i są  najbardziej obserwowaną populacją ryb  na przestrzeni ponad 40 lat na zbiorniku Rożnowskim . Dlatego doskonale wiem ile tych ryb było kiedyś a ile jest teraz .  W 1999 złowiłem na Rożnowie sandacza 105 cm a w 2022 95cm na Czorsztynie ( zdjęcia są tu na forum ) Czy patrzę za dużo w tv na łodzi jak mi zarzucasz ?. Owszem od 3 lat patrzę ale tylko po to aby rybom poniżej 80 cm nie podawać przynęty a także po to aby dokładnie ocenić rybostan na danym terenie . Stąd właśnie wiem ile dużych osobników można spotkać na tych dwóch jeziorach .

Dlatego proszę Cie nie oceniaj wszystkich swoją miarą ....

Użytkownik sero1975 edytował ten post dziś, 08:52

• Piotr Boruch lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

1 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

cygant