OFFLINE[/size] eniowy[/size] x[/size]
Forumowicz
- LokalizacjaKońskie
- Imię:Tomek
Napisano wczoraj, 20:54
kezmo, on 19 Jan 2018 - 07:44, said:
Major Craft, Graphiteleader, Shimano, Varivas. Trzeba spróbować, w innym razie nie będziemy mieć rozeznania. Seryjna japońska wędka jest czasami lepsza pod względem użytkowym od wędki z pracowni, a przeważnie równie starannie wykonana.
Pozdrawiam
Tomek
- Little Wing lubi to
- Lubię to
#198 [/size]OFFLINE[/size] rothen[/size]
Zaawansowany
- LokalizacjaBłonie k/W-wy
- Imię:Tomasz
- Nazwisko:Nowak
Napisano wczoraj, 22:25
Seryjna japońska wędka to w większości Fast z faktu jakie łowią ryby .Komfortem wędek z pracowni jest to że indywidualnie dobieramy wędkę pod konkretną rybę czy też przynętę . I bez urazy ale piszesz pierdoły .
xeniowy, on 19 Jan 2018 - 20:54, said:
Użytkownik rothen edytował ten post wczoraj, 22:27
- Kayak Fishing Poland lubi to
- Lubię to
Japonce maja większy wybór wędek Pstrągowych niż my w Europie . Rothrn i to Ty piszesz pierdoły a nie kolega powyżej
Pstrągowy casting - czy to możliwe? - nowy artykuł
#221 OFFLINE
Napisano 20 styczeń 2018 - 21:18
- Xiaou lubi to
#222 OFFLINE
Napisano 20 styczeń 2018 - 21:42
Zobacz sobie ofertę Major Craft np serię Troutino baitcast a potem produkuj swoje mądrości.
Szukając pstrągowego casta w rozsądnej cenie szedlbym właśnie w kierunku Troutino.
- arturbukowski, rothen i coma lubią to
#223 OFFLINE
Napisano 20 styczeń 2018 - 21:55
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#224 OFFLINE
Napisano 20 styczeń 2018 - 21:56
Rothen, mówią Ci coś kije opisane jako area albo Stream?
Zobacz sobie ofertę Major Craft np serię Troutino baitcast a potem produkuj swoje mądrości.
Szukając pstrągowego casta w rozsądnej cenie szedlbym właśnie w kierunku Troutino.
Podrzuć jakieś linki bo mi google wyrzuca same spiny ...
#225 OFFLINE
Napisano 20 styczeń 2018 - 22:01
#226 OFFLINE
Napisano 20 styczeń 2018 - 22:12
masz na dole kalkulator.Ciekawe ile by koszt sprowadzenia takiej wędki do Polski wyszedł na "gotowo" ?
- S.N. lubi to
#227 OFFLINE
Napisano 20 styczeń 2018 - 22:38
Pstrągów nigdy nie łowiłem więc wymądrzał się nie będę.Co do japońców to temat też jest bardzo ciekawy.Ogólnie,nie ma sensu kierowac się tym czym polski wędkarz najczęściej się kieruje czyli cw.Miałem i łowiłem kilkoma-Graphiteleadery z serii Veloce Neo,Major Crafty Corzza i Go Emotion.Oczywiście piszę o castach.
Porównać mogę na przykład Veloce Neo i Corzza,obydwa 8-14lb,obydwa opisane jako regular fast-zupełnie inne kije.Veloce typowo bassowy,mocny dolnik,na nasze warunki sandacz na lżej lub naprawdę duży okoń.Corzza-też dość solidny dolnik ale ugina się głębiej pod rybą i ogólnie pracuje głębiej.Nie widzę powodu aby nie zastosować go na okonie,myślę że na pstrągi też by się nadał.
Przesłanie mojej niezdarnej wypowiedzi jest takie że kupując w ciemno japońca i sugerując się głównie cw. można mocno przestrzelic-tu nawiążę znów do Veloce o którym pisałem wcześniej.Cw. ma opisany 3-10g czyli dla większości czytających sugeruje okoniówkę.De facto,jeśli okonie to naprawdę duże a bardziej sandacze.Z takimi około siedemdziesiątkami radzi sobie bez zająknięcia.
I bądż tu madry z tymi japońcami .
- golsyl, rothen i Koincydencja lubią to
#228 OFFLINE
Napisano 20 styczeń 2018 - 22:40
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
- wojciiech i sucks_one lubią to
#229 OFFLINE
Napisano 20 styczeń 2018 - 23:03
Miałem i łowiłem kilkoma-Graphiteleadery z serii Veloce Neo,Major Crafty Corzza i Go Emotion.Oczywiście piszę o castach. Oczywiście piszę o castach.
Porównać mogę na przykład Veloce Neo i Corzza,obydwa 8-14lb,obydwa opisane jako regular fast-zupełnie inne kije.Veloce typowo bassowy,mocny dolnik,na nasze warunki sandacz na lżej lub naprawdę duży okoń.Corzza-też dość solidny dolnik ale ugina się głębiej pod rybą i ogólnie pracuje głębiej.Nie widzę powodu aby nie zastosować go na okonie,myślę że na pstrągi też by się nadał.
I bądż tu madry z tymi japońcami .
I o takie opisy mnie rozchodzi się
A jeśli chodzi o c.w. to nie tylko z japońcami tak jest.
- golsyl i drag lubią to
#230 OFFLINE
Napisano 20 styczeń 2018 - 23:10
Chłopaki ,zacznijcie rozróżniać wedki basowe od wędek pstrągowych,bo sa to całkowicie inne konstrukcie wędek..
- rothen lubi to
#231 OFFLINE
Napisano 20 styczeń 2018 - 23:16
Chłopaki ,zacznijcie rozróżniać wedki basowe od wędek pstrągowych,bo sa to całkowicie inne konstrukcie wędek..
A kto pisze że jest inaczej?
#232 OFFLINE
Napisano 20 styczeń 2018 - 23:23
A kto pisze że jest inaczej?
Nie chodziło mi tu akurat o Ciebie,ale o co niektórych użytkowników forum ,którzy nie rozróżniają wędek basowych od pstrągowych
- drag lubi to
#233 OFFLINE
Napisano 20 styczeń 2018 - 23:30
Nie chodziło mi tu akurat o Ciebie,ale o co niektórych użytkowników forum ,którzy nie rozróżniają wędek basowych od pstrągowych
W porządku .Ja też nie tyle o pstrągowych pisałem bo jak wspomniałem ani jednego pstrąga jeszcze w życiu nie złowiłem(swoją drogą wstyd,czas by był to zmienić).Bardziej szło o własne doświadczenia z japończykami i zaskoczenia przy ewentualnym wyborze.
- arturbukowski i Xiaou lubią to
#234 OFFLINE
Napisano 21 styczeń 2018 - 01:35
Użytkownik rothen edytował ten post 21 styczeń 2018 - 01:41
#235 OFFLINE
Napisano 21 styczeń 2018 - 01:42
Rothen, mówią Ci coś kije opisane jako area albo Stream?
#236 OFFLINE
Napisano 21 styczeń 2018 - 02:24
Oczywiście wszystkimi , ale po klawiaturze.
Jak ktoś pisze , że przez ostatnie 30 lat przeleciał 100 wędek to co mam pomyśleć.
Ja myślę , że to nie odzwierciedla niczego.
Jakby napisał , że przez 4 lata połowił 100 wędkami to mógłbym pomyśleć ok ma gość pojecie a tak to obecne technologie bardzo odbiegają od tych sprzed 30 lat.😁
Wojciech pisaliśmy , że pstrągówki są ok.
Więc po co negatywne emocje.😉
Użytkownik Kayak Fishing Poland edytował ten post 21 styczeń 2018 - 02:26
#237 OFFLINE
Napisano 21 styczeń 2018 - 02:31
A jakiej spodziewasz się odpowiedzi ?
Oczywiście wszystkimi , ale po klawiaturze.
Jak ktoś pisze , że przez ostatnie 30 lat przeleciał 100 wędek to co mam pomyśleć.
Ja myślę , że to nie odzwierciedla niczego.
Jakby napisał , że przez 4 lata połowił 100 wędkami to mógłbym pomyśleć ok ma gość pojecie a tak to obecne technologie bardzo odbiegają od tych sprzed 30 lat.
Wojciech pisaliśmy , że pstrągówki są ok.
Więc po co negatywne emocje.
Użytkownik rothen edytował ten post 21 styczeń 2018 - 02:34
#238 OFFLINE
Napisano 21 styczeń 2018 - 02:55
🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶Są zwolennicy jak i przeciwnicy z różnych przyczyn i nie ma się co nad tym rozczulać i na siłę kogokolwiek namawiać. Ja przygodę z castem zacząłem 9 lat temu a za pstrągami uganiam się od 7 lat. Wielokrotnie wkur... się np wymach w celu oddania rzutu a wobler zostaje za plecami na zaczepie a szpula nadal wściekle się kręci ;-) Z czasem człowiek nabiera doświadczenia, dobiera optymalny pod siebie sprzęt a w tedy rzuty stają się banalnie proste i przede wszystkim precyzyjne.
Widok kolegów ze spinem którzy nie mogą się wstrzelić pod nawis/daszek jest bez cenny gdy ja castem wstrzelam się co rzut.
Myku z całym szacunkiem jak możesz pisać takie rzeczy i dawać ludziom rady jak nie masz pojecia o łowieniu pstrągów i o caście chyba również.😁
Jest to właśnie przykład tych mądrości tu wypisywanych cutuję to co napisał.🤤
Łowi castem 9 lat ja 3 w tym pstrągi od
7 ja byłem 4 razy z chłopakami nad Bobrem.
Wiec z tego opisu wypadam bardzo blado.☹
Ale nigdy na pstrągi nie zabrałbym 701.🤤
Zaglądam na giełdę i widzę Myku sprzedaje 701 w 1 i opisuje jako wędkę którą używał do specjalistycznego połowu pstrągów.😁
701 nie nadaje się do łowienia pstragów no może do tych 15 cm.😁
Jest to wędka typowo okoniowa.
Ale cena super.👍
Pozdrawiam bo dziewczyny czekają.😁
Użytkownik Kayak Fishing Poland edytował ten post 21 styczeń 2018 - 03:31
#239 OFFLINE
Napisano 21 styczeń 2018 - 04:11
Każdy ma prawo łowić no co chce i jak chce.
Potrafisz łowić pstrągi i castem machać też.😁
Pozdrawiam
Użytkownik Kayak Fishing Poland edytował ten post 21 styczeń 2018 - 04:12
#240 OFFLINE
Napisano 21 styczeń 2018 - 08:05
- Koincydencja lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych