Od kilku dobrych sezonów używam msw3 + urus3 (nieco krótsza od lws3, ale generalnie konstrukcja identyczna). Moim zdaniem przeznaczenie tego zestawu to wiosna i jesień. Latem będzie zdecydowanie za gorąco - oczywiście kwestia "lata" i "letnich temperatur" jest względna, ale od 15 st. w górę nie myślę już o zabraniu tej kurtki.
Łowiąc u Szwedów w maju/czerwcu kurtka często czeka w torbie na ulewę lub dużą bryzgającą falę, bo jest w niej po prostu za ciepło i dla komfortu termicznego wystarczy bielizna + 300 bluza polarowa.
Tak jak kolega wyżej napisał - zgadzam się jak najbardziej - jest to kurtka na polar lub przynajmniej bieliznę termiczną. Myślę, że na lato dla ochrony od deszczu wystarczające będą lżejsze kurki/płaszcze.
Jeżeli chodzi o walory użytkowe czyli wodoszczelność i oddychalność to z mojej strony brak uwag - ciuch sprawują się wyśmienicie. Warto zauważyć, że zamki w kieszeniach rozpinają się w drugą stronę - tj. z dołu w górę (generalnie bzdura, ale kumpel wytykał to rozwiązanie swojej lws3).