Skoro dotąd się nic nie odbyło, to już nie będzie. Pewnie za mało kasy na tym trzepali.
Towarzyskie Zawody Spinningowe - Rybnik
#61 OFFLINE
Napisano 30 październik 2015 - 17:29
- Darecki i Flame lubią to
#62 Guest_Jarek K._*
Napisano 30 październik 2015 - 19:05
Witam chciałem zapytać czy zawody "Dragon " organizowane przez klub Glowatka na jeziorze czorsztynskim rozgrywane są na żywej rybie ?Na żywej rybie będą rozgrywane? Bo o imprezach rozgrywanych w innej formule na tym portalu nie informujemy...
Nie do końca sie orientuje w tym temacie a widziałem info na JB .
Jeśli tak to przepraszam za sianie fermentu i z góry przepraszam.
Użytkownik Fester edytował ten post 30 październik 2015 - 19:08
#63 OFFLINE
Napisano 30 październik 2015 - 20:46
Za niska woda podobno.
#64 OFFLINE
Napisano 31 październik 2015 - 13:24
Jest info na stronie Pzw Katowice, że zawody się odbędą. Link do strony:
http://www.katowice...._cyklu_puchar_r
#65 OFFLINE
Napisano 02 listopad 2015 - 20:49
#66 OFFLINE
Napisano 02 listopad 2015 - 21:22
W zeszłym roku wszystkie okońie wracały do wody a reszta gatunków pozostawała w gestii zawodników ( część puszczała a część zabierała )
#67 OFFLINE
Napisano 03 listopad 2015 - 08:38
#68 OFFLINE
Napisano 03 listopad 2015 - 21:51
W zeszłym roku wszystkie okońie wracały do wody a reszta gatunków pozostawała w gestii zawodników ( część puszczała a część zabierała )
Tak jest co roku. Szkoda tylko tych ryb, które muszą całe zawody w siatce siedzieć żeby dotrzeć na ważenie.
#69 OFFLINE
Napisano 03 listopad 2015 - 22:06
Tak jest co roku. Szkoda tylko tych ryb, które muszą całe zawody w siatce siedzieć żeby dotrzeć na ważenie.
Jak ktoś chciał, nie żal mu było czasu i akumulatora, to mógł spłynąć w trakcie trwania zawodów, rybki zmierzyć, zważyć, uwolnić i nadal łowić.
#70 OFFLINE
Napisano 03 listopad 2015 - 22:44
Jak ktoś chciał, nie żal mu było czasu i akumulatora, to mógł spłynąć w trakcie trwania zawodów, rybki zmierzyć, zważyć, uwolnić i nadal łowić.
Zawsze traktowałem te zawody z przymrużeniem oka oraz jako możliwość łowienia z łodzi na tym zbiorniku. Mierzyłem w grubego zwierza a nie 10 okonków po 20cm.
Śmieszy mnie ta rywalizacja o pińcet złotych i tak zwane punktowanie.... Dodam jeszcze, że wędkarstwo to żaden sport.
#71 OFFLINE
Napisano 03 listopad 2015 - 23:23
Te pińcet to nie wiem kiedy było.....o ile w ogóle
Startując w tychże zawodach, podchodziłem do tematu raczej.....zerojedynkowo. Albo grubo, albo wcale. Albo miałem szczupaka/sandacza, albo spływałem na zero. Co przy układaniu list w kolejności alfabetycznej, plasowało mnie zazwyczaj w ogonku
Spłynięcie z rybą do wagi i następnie jej uwolnienie, tyczyło się wszystkich egzemplarzy, nie tylko okoni. Choć przy braku chęci współpracy kaczodziobych i mętnookich, to niektórzy niezłe wyniki robili okoniami. Jednak ja nie jadę kilkaset kilometrów na wodę zamkniętą na co dzień na pływadła tylko po to, by łowić okonki na troka...
- Martin77 lubi to
#72 OFFLINE
Napisano 04 listopad 2015 - 19:17
Kamil będziesz 8 ?
#73 OFFLINE
Napisano 04 listopad 2015 - 19:19
#74 OFFLINE
Napisano 20 listopad 2016 - 19:08
Trzecia, tegoroczna edycja "zawodów" zakończyła się, panowie nałowili mięcha i zadowoleni się rozjechali z pełnymi siatami.
#75 OFFLINE
Napisano 21 listopad 2016 - 08:44
Ciekawe czy ROOSowi udało się w końcu odreanimować sandacza, którego postanowił wypuścić Sam bym chyba nie miał tyle determinacji
#76 OFFLINE
Napisano 21 listopad 2016 - 13:17
W tych czasach żeby w takiej formule organizować zawody to tragedia. Jak się patrzy na zdjęcia jak ludzie stoją w kolejce do warzenia z rybami na agrafkach to ciężko to zrozumieć i za tym wszystkim stoi PZW!!!
- eRKa lubi to
#77 OFFLINE
Napisano 21 listopad 2016 - 14:22
Patologii c.d. ......
#78 OFFLINE
Napisano 21 listopad 2016 - 15:25
Nie zgadzam się z ogólnikami p.... w dwóch poprzednich postach jak i w paru wcześniejszych.
Klapy na oczach coraz większe widzę u osób, które są "wyznawcami" C&R. Niezdrowe to i zarazem mało mądre.
I dla jasności - byłem 6 i 20 listopada na zawodach. W ostatnią niedzielę spłynąłem z siatką z zawartością ryb, stałem w kolejce do wagi. Słyszałem podobne komentarze na miejscu od innych zawodników, że brak szacunku do ryb itp.
Hipokryzja pierwszej klasy oparta na lenistwie i roszczeniowych postawach (bo nie posądzam zwolenników nowoczesnego wędkarstwa o brak inteligencji).
Proponuję panować nad słownictwem i zapoznać się z regulaminem i założeniami tego forum.
Użytkownik milupa edytował ten post 23 listopad 2016 - 21:27
#79 OFFLINE
Napisano 21 listopad 2016 - 15:44
A rybki smakowały?
- pitfish i urasenty lubią to
#80 OFFLINE
Napisano 21 listopad 2016 - 15:50
"Pi....." to trzeba być , żeby brać udział w tej całej szopce pod nazwą "zawody"....
.....zawody to ma zapewne teraz wielu "inteligentnych nowoczesnych wędkarzy" którzy zastanawiają się kiedy organizator pójdzie w końcu po rozum do głowy....
- pitfish, maicke82, Gobio Gobio i 2 innych osób lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych