lub zredukowac fore do zera pytanie: jak wypadlyby ringi minima (czy nawet micro, zakladajac, ze uzytkowo nadawalyby sie) w porownaniu z uzytymi?
[Artykuł] Moda na odchudzanie czyli rodbuildingowi Fat Killers w akcji
#61 OFFLINE
Napisano 30 październik 2013 - 13:41
#62 OFFLINE
Napisano 30 październik 2013 - 13:44
Tak sobie myślę, że można jeszcze trochę ugrać, bez utraty ergonomii. Nie o to wprawdzie chodziło co podkreślacie. Niemniej... Najbardziej problematycznym jest tu przecież uchwyt. A gdyby wziąć np. grafitowe, przesuwne pierścienie PBay, montowane od razu na korku? Taki pomysł.
Świetny pomysł Krzyśku, przyznam że nie wpadłem na to !
Jedno nad czym musiałbym się tylko zastanowić, to wytrzymałość takiego uchwytu w obliczu jigowania przynętami o masie 30 / 30+ gr bo takie mocowanie kojarzy mi się raczej z lekkimi zastosowaniami, a DPS jest sprawdzony i pewny.
Ale wagowo myślę że Twój pomysł jest bardzo ciekawy
#63 OFFLINE
Napisano 30 październik 2013 - 13:50
No, jak byś chciał od ręki, to mogę Ci jeden komplet podesłać. Od razu się przyznaję, że nawet nie robiłem prób jak leży w dłoni i zaznaczyć trzeba, że on w środku ma chyba ponad 20mm, więc to może być problem. Można by się pobawić w każdym razie.
#64 OFFLINE
Napisano 30 październik 2013 - 13:52
lub zredukowac fore do zera
pytanie: jak wypadlyby ringi minima w porownaniu?
Nie rozumiem? Chodzi Ci o przelotki PacBay Minima ? Powiem szczerze jakoś nie potrafię się przekonać do koncepcji że są to dobre przelotki akurat dla kija sandaczowego pod plecionkę - pod plecionkę wolę bezpieczne i sprawdzone przelotki z wkładem ceramicznym Fuji
Minimy wydają mi się świetne do dłuższego kija jaziowego np. pod żyłeczkę, albo do okoniówki, do blanku 6 - 8lb jak najbardziej ale do sandaczowej pałki - nie dla mnie. Mam dobrego, Kolegę podobno testuje Minimy od dłuższego czasu pod plecionką i twierdzi że wszystko jest OK ale ja mimo wszystko nadal mam duży wewnętrzny opór, dlatego nie rozpatrywałem ich w tym projekcie. Różnica na wadze kompletu przelotek byłaby gdzieś w okolicach 1.5 - 2.0 gr podejrzewam.
#65 OFFLINE
Napisano 30 październik 2013 - 14:04
Budować wędki , szukać rozwiązań , a nawet spierać się ze sobą - nie tylko warto , ale wręcz należy Róbmy to śmielej i na większą skale , i bez personalnych wycieczek . Oczywiście jesteśmy nieco ograniczeni rynkową ofertą elementów składowych wedki , ale mozliwości jest i tak wiele , że da radę sobie coś prawie idealnie dostosować . Nie wiem jak jest z exposed w uchwytach spinningowych , co nie przeszkadza mi szczerze uważać SK2 za ostentacyjny bubel , bo tam w inny sposób trzyma się rękojeść , ale wersje castingowe odrobinę jeszcze domowym sposobem spreparowane , zauważalnie górują czuciem i ergonomią nad pełnymi modelami . Zamieniam taki uchwyt przy pomocy pilnika dosłownie w plastykową skórę położoną na blanku , zero arborów i jakichkolwiek przekładek , kleju też prawie nie ma . A zamiast foregripa jest wyplatanka , której i tak zaden korek nie dorówna , o piance nawet nie wspominając
- Guzu i Lepton lubią to
#66 OFFLINE
Napisano 30 październik 2013 - 14:25
Zamieniam taki uchwyt przy pomocy pilnika dosłownie w plastykową skórę położoną na blanku , zero arborów i jakichkolwiek przekładek , kleju też prawie nie ma .
Wow, Sławek - mógłbyś to pokazać na zdjęciach ?
#67 OFFLINE
Napisano 30 październik 2013 - 15:05
Jestem zaskoczony , nieprzygotowany , oraz z przekonania niepikselizujący , co nie oznacza że będzie mało komunikatywny speach , ale postaram się to zrobić niebawem ..
#68 OFFLINE
Napisano 30 październik 2013 - 15:59
Zrób fotki krok po kroku, prześlij mi na maila to ja już je wstawie . Albo na bloga zarzuć swojego jeśli wolisz sam
#69 OFFLINE
Napisano 02 listopad 2013 - 22:39
#70 OFFLINE
Napisano 03 listopad 2013 - 14:12
#71 OFFLINE
Napisano 03 listopad 2013 - 19:10
Odbiorca projektu, czyli ja, łowi sandacze z użyciem kołowrotka spinningowego. Nie ma to nic wspólnego z budżetem
Klient placi, klient zada.
#72 OFFLINE
Napisano 08 listopad 2017 - 19:13
... jako że minęła kolejna rocznica to takie info, że: po 4 latach kijek nadal u pierwszego właściciela, moralnie się nie zestarzał, łoi sandacze niemiłosiernie
- lukastrance lubi to
#73 OFFLINE
Napisano 08 listopad 2017 - 21:34
Potwierdzam
- Friko lubi to
#74 OFFLINE
Napisano 29 listopad 2017 - 19:11
Po zrobieniu tego kijka zakochałem się w RX8. Ukręciłem sobie 3, z czego XMB843 i XSB842 (szczególnie ten) mają u mnie dożywocie. Wędzisko na XSB bez żadnego odchudzania na Y25 i DPS waży ciut powyżej 90g, do tego Luvias 2506: naparzam tym po kilkanaście godzin dziennie bez zmęczenia nadgarstka, a mam zwapnienie i staw rzekomy. Prędzej, czy później zakatuję XSB na śmierć. Raczej prędzej, sądząc po tym, jakie ryby łowi...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych