Obserwuję uważnie dział Lurebuilding od początku roku. Tylko w tym czasie dołączyła spora grupa osób, która założyła własne wątki dotyczące budowania i wytwarzania przynęt. Sam dołączyłem z takim wątkiem w marcu.
Jest jednak poza tą grupą spora ilość osób, które coś robią dla siebie lub zaczynają coś robić i nie za bardzo mają gdzie pokazać swoje prace jeśli nie mają autorskiego wątku.
Ten dział powstał dzięki rozwojowi jednego wątku jaki dotyczył budowania przynęt - Woblerowa wariacja . To był ten wspaniały zapalnik do uruchomienia prawdziwego motoru napędowego na Jerkbait. Jednak wraz z zamknięciem tego wątku, ci którzy chcieliby coś pokazać, a nie chcą zakładać specjalnego własnego wątku, zostali na bocznym torze.
Czasami ktoś pisze do mnie z zapytaniem o poradę, a nie jest oficjalnym tzw twórcą. Daję głowę, że wielu z was ma podobnie. Do tego od czasu do czasu pojawia się ktoś świeży na Jerkbait i nie wiedząc jak się ujawnić wkleja swoje prace do czyjegoś autorskiego wątku. Mnie to w ogóle nie przeszkadza, jednak innym tak. Wtedy, ta zganiona przez innych osoba, po prostu znika na zawsze. Nie musi tak być koledzy.
Dlatego chciałem poddać pod dyskusję pomysł takiego wątku jak w tytule. Tytuł wątku nie jest ważny, na pewno wymyślicie lepszy, istotna jest idea. Otwarty watek do wrzucania zdjęć z pierwszymi próbami, początkami klepania, kręcenia i strugania. Miejsce gdzie stary wyjadacz bez własnego wątku będzie mógł błysnąć i zaszokować swoim tajemnym dziełem. Brakuje tu takiego miejsca według mnie.
A co wy o tym myślicie koledzy?
Użytkownik milupa edytował ten post 31 październik 2013 - 18:10