"Z wędką nad wodę"...chyba odcinek 127 albo 128...
Użytkownik Qcyk edytował ten post 25 listopad 2015 - 14:41
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 25 listopad 2015 - 14:39
"Z wędką nad wodę"...chyba odcinek 127 albo 128...
Użytkownik Qcyk edytował ten post 25 listopad 2015 - 14:41
Napisano 25 listopad 2015 - 15:28
Napisano 25 listopad 2015 - 15:53
Co do moich woblerow to oto kolejny. Na jeziorze na którym łowie dobrze sprawuje się guma Daiwy w podobnych barwach, a to moja interpretacja.20151109_101905.jpg
Jeśli będziesz chciał poprawić pracę to dognij przednie oczko do dołu. Oczko brzuszne mogłoby być bardziej z przodu - teraz na 100% będą Ci się kotwiczki czepiać same siebie.
Przy okazji polecam wywalić te przypony które stosujesz, te agrafki nie nadają się do spiningu.
Użytkownik Pasta edytował ten post 25 listopad 2015 - 15:54
Napisano 25 listopad 2015 - 20:13
Robert fajnie ze sie zabrałeś za wobki . Co do mojego poprzednika , to faktycznie przypony wywal , szkoda ryb . Z oczkiem też ma rację . Jedynie przyczepię sie do środkowego oczka, moim zdaniem jest w dobrym miejscu, jeśli miało by być troszkę dalej do steru, to tylko pare milimetrów. Ale chyba nawet wystarczyło by , zeby było węższe , i już . Pozdrawiam i powodzenia!
Napisano 25 listopad 2015 - 20:34
Napisano 26 listopad 2015 - 17:42
Spróbuj jeszcze wygładzać takie kanty, unikać ich
Napisano 26 listopad 2015 - 23:53
Użytkownik pasiasty edytował ten post 27 listopad 2015 - 00:27
Napisano 27 listopad 2015 - 08:24
Bardzo fajne wobki Jedyne co bym w nich zmienił to kotwice
Napisano 27 listopad 2015 - 08:31
"Bardzo fajne wobki Jedyne co bym w nich zmienił to kotwice"
Napisano 27 listopad 2015 - 11:47
Cześć,
można powiedzieć że to moja pierwsza prób wystrugania woblerów, kilka lat temu zrobiłem 3 czy 4 sztuki boleniówek kompletnie bez przyłożenia, tym razem postarałem się nieco bardziej. Balsa, stelaż przez całość, spraye akrylowe + 6 warstw domaluxu a oto efekt:
Ostatnia warstwa lakieru twardnieje, w weekend wkleję stery. Szczerze mówiąc to wyszły ładniejsze niż się spodziewałem
Napisano 27 listopad 2015 - 11:54
Jak na pierwsze woblerki to bardzo fajnie to wyszło
Napisano 27 listopad 2015 - 12:37
Cześć,
można powiedzieć że to moja pierwsza prób wystrugania woblerów, kilka lat temu zrobiłem 3 czy 4 sztuki boleniówek kompletnie bez przyłożenia, tym razem postarałem się nieco bardziej. Balsa, stelaż przez całość, spraye akrylowe + 6 warstw domaluxu a oto efekt:
(...)
Trochę się obawiam, że przy tym kształcie, będziesz musiał dać znacznie niżej przednie oczko, lub nieproporcjonalnie duży ster.
Jeśli malujesz sprejami, to staraj się po każdym malowaniu czyścić dyszę (chusteczka plus rozpuszczalnik). Warto też nieco odsunąć sprej od woblera. Zmniejszasz wtedy szansę, że farba będzie "pluć" i otrzymasz ładniejsze powłoki.
Żeby moje pierwsze tak wyglądały! Powodzenia.
Napisano 27 listopad 2015 - 12:55
Dzięki za rady Co do sprayów- kupiłem trzy różne żeby sprawdzić które z nich nie będą reagować z lakierem, okazało się że wszystkie są ok, jedynie czarny pluje. Do wszystkich założyłem takie same cienkie końcówki kupione w sklepie z art. do graffiti więc wina raczej leży po stronie puszki. Mam nadzieję że wklejenie dłuższego steru pomoże zaradzić z problem oczka i żyłka nie bedzie plątać się o przednią kotwiczkę (przypomniało mi się że miałem podobny problem w boleniówkach i większy ster go rozwiązał). Dodam jeszcze że woblery mają długość 42-46mm i mają posłużyć jako wabiki na wiślane klenie.
Napisano 27 listopad 2015 - 17:00
Napisano 27 listopad 2015 - 18:58
Wszystkie w jednej barwie z dwóch powodów: po pierwsze naturalne uklejopodobne kolory często dają mi dobre wyniki, po drugie tak jak pisałem wyżej, to moje pierwsze woblery w związku z czym miało być w miarę low-costowo gdyby okazało się jednak że nie potrafię ich strugać. Z czasem zainwestuję w większą ilość sprayów a może i aerograf, czas pokaże Co do wagi to jest z nimi różnie, niestety nie mam jak ich zważyć. Póki co, bez kotwic jest kilka tonących i kilka pływających i właśnie takie miały być (tonące lub na granicy pływalności a takimi mogą się stać po uzbrojeniu). Testów jeszcze nie robiłem i pewnie szybko nie zrobię bo lokalne bajorka już zamarzły. Lakier wysechł, przed chwilą pierwsze cztery sztuki otrzymały stery i już wiem że ich wklejanie to czynność której najbardziej nie lubię przy produkcji woblerów.
Użytkownik Ziom edytował ten post 27 listopad 2015 - 18:59
Napisano 27 listopad 2015 - 19:39
Cześć,
Ostatnia warstwa lakieru twardnieje, w weekend wkleję stery. Szczerze mówiąc to wyszły ładniejsze niż się spodziewałem
Napisano 27 listopad 2015 - 20:14
Napisano 28 listopad 2015 - 23:42
Moje pierwsze trociowe K.D.
Napisano 29 listopad 2015 - 12:11
Witajcie koledzy
brak czasu niestety daje się we znaki, ale nie próżnuję
Poniżej kolejne wersje Pike01. - lepiej doszlifowane i dostały mocniejszy drut w korpusie, "na wszelki wypadek" - waga: 47g
Napisano 29 listopad 2015 - 12:35
Z tym doszlifowaniem to chyba tak nie do końca się postarałeś
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych