haha że niby podobne do jego wobków ? nie miałem takiego zamiaru
Takie jakieś skojarzenia mam , ale ja się nie znam
Są piękne i z pewnością będziesz targał klenie
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 14 styczeń 2017 - 13:27
haha że niby podobne do jego wobków ? nie miałem takiego zamiaru
Takie jakieś skojarzenia mam , ale ja się nie znam
Są piękne i z pewnością będziesz targał klenie
Napisano 15 styczeń 2017 - 10:31
Tak naprawdę, to wiele obecnie robionych woblerów jest mniej lub bardziej podobne do już istniejących. Samo przejrzenie stron z wobkami już powoduje, że w głowie siedzi jakiś kształt, który się już widziało. Z malowaniem podobnie - choćby trociówki najczęściej oczojebne, a na ukleję bardziej naturalne. itp., itd.
Napisano 15 styczeń 2017 - 11:12
dokładnie,powstało już tyle różnych brył woblerów, że ciężko nie ulec inspiracji czyimiś wyrobami tak jak z 'qcyk'ami - każdy do siebie podobny jednak zazwyczaj różnią się kolorami
Napisano 18 styczeń 2017 - 09:22
Witam, zacząłem swoja przygodę z woblerozą. Jako że przedkładam jerki nad sterowce własnie od nich rozpocząłem. Trochę nieforemne ale to pierworodne. Co sądzicie ?
Napisano 18 styczeń 2017 - 10:35
Witaj:)
Sądzę,że coś z tego będzie:)
Ale... skup się może na początek na kształtach bez zbędnych ozdóbek.Łuska fajna,lecz czy nie jest niezbędna?
W tym czasie wystrugał byś kilka korpusów.
Swoją drogą - łuska jak i wszelkie holograficzne ozdabianie kojarzą mi się z woblerkami robionymi na automatach.
Pozdrawiam - Romek
Napisano 18 styczeń 2017 - 11:29
Witam, zacząłem swoja przygodę z woblerozą. Jako że przedkładam jerki nad sterowce własnie od nich rozpocząłem. Trochę nieforemne ale to pierworodne. Co sądzicie ?
Sądzę, że mocno zwężona część ogonowa, dodatkowo osłabiona otworem pod obciążenie, może stanowić źródło problemów. Szczupaki to silne ryby i osłabianie konstrukcji nie jest wskazane...
A co do ozdobników Jeśli masz ochotę, ozdabiaj. Dla ryb, w przeważającej ilości przypadków, nie ma to znaczenia. Ale czasem ma i wtedy to taka "wartość dodana" może stanowić klucz to sukcesu. A przyjemność z dobrze wykonanej pracy - bezcenna
Napisano 18 styczeń 2017 - 11:46
Napisano 18 styczeń 2017 - 12:39
Nie myśl.Działaj.Jak przejrzysz wątki autorskie to zobaczysz jakie ludzie cuda malują bez aerografu.
Napisano 18 styczeń 2017 - 12:43
Dokładnie weź kilka gąbek o różnej porowatości pędzelki i co tam tylko pod ręką i do dzieła
Napisano 27 styczeń 2017 - 07:07
A to ja też się pochwalę. Zacząłem z początkiem stycznia tego roku.
Użytkownik kasperek edytował ten post 27 styczeń 2017 - 07:18
Napisano 27 styczeń 2017 - 10:05
A to ja też się pochwalę. Zacząłem z początkiem stycznia tego roku.
Ciekawe blachy, starannie wykonane.
Napisano 27 styczeń 2017 - 13:19
Dziękuję za dobre słowo. Powiem wam, że czuje się trochę tak jakbym patrzył na swoją magisterkę. Z perspektywy czasu widzę niedociągnięcia no i nie jestem do końca zadowolony. Ale to chyba dobrze co? Korzystając z okazji chce podziękować Pawłowi Wasilewskiemu za publikację filmików instruktażowych i Krzyśkowi "Grzybkowi" Grzybowskiemu za lekcje. Nie wiem czy się tu udziela, ale chylę czoła. Gość na prawdę wie co robi... Może kiedyś wam panowie dorównam, ale na razie idę krępować blachy i obijać paluchy. Jak coś wytłukę to jeszcze się pochwalę
Napisano 31 styczeń 2017 - 11:43
Napisano 31 styczeń 2017 - 16:51
No weź, przestań. To jest wątek dla początkujących, a Tobie raczej własny wątek otwierać
Napisano 31 styczeń 2017 - 18:01
Napisano 31 styczeń 2017 - 19:16
Napisano 02 luty 2017 - 00:07
Napisano 02 luty 2017 - 00:16
Napisano 05 luty 2017 - 18:30
Napisano 05 luty 2017 - 18:35
Maciek świetne robactwo A gąsienica wymiata Zakładaj własny wątek chętnie dorzucę go do ulubionych
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych