Akrylami nie da rady osiągnąć takiego metalicznego połysku...
Jest połysk i jest metal ale to nie jest to....
Kiedyś wysłałem kilka korpusów do metalizowania próżniowego. I tutaj efekt był bardzo dobry.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 03 kwiecień 2018 - 21:35
Akrylami nie da rady osiągnąć takiego metalicznego połysku...
Jest połysk i jest metal ale to nie jest to....
Kiedyś wysłałem kilka korpusów do metalizowania próżniowego. I tutaj efekt był bardzo dobry.
Napisano 08 kwiecień 2018 - 17:17
Kontuzja ręki wyeliminowała mnie ze strugania na dobry miesiąc, ale w końcu wziąłem się do roboty. Jak ruszać to na całego, zrobiłem swoje pierwsze SDRy. Skończyłem już numerować, ale chyba woblery nr. 15-19. Nie spodziewałem się tego, ale wszystkie pracują jak miód, większe agresywnie, mocno, mniejsze delikatniej, wszystkie stabilnie, po prostu jestem zachwycony No i na pstrąga zaliczyłem ładnie walnięcie, niestety nie wciąłem :/
Do tego coraz lepiej idzie mi kolorowanie, ogarnąłem jak narysować fajnego kiełbia.
Niedługo do kolekcji dojdzie parę klasycznych strzebli.
Pozdrawiam
Użytkownik Szczepan1954 edytował ten post 08 kwiecień 2018 - 17:18
Napisano 08 kwiecień 2018 - 19:13
No wiesz?
Ten wątek zostaw początkującym, a Ty zakładaj własny!
Napisano 08 kwiecień 2018 - 19:31
Napisano 08 kwiecień 2018 - 19:56
Może i początkujący, ale z podstawami i utalentowany
Koledzy, którzy mają problem z jakimkolwiek pomalowaniem swoich woblerów, widząc takie prace będą się wstydzić pokazać swoje. I nie ważne, że wstyd jest nieuzasadniony. Natura ludzka taka właśnie jest, tylko dzieci nie mają autokrytycyzmu. Dorośli już mają. Często aż do przesady
Napisano 18 kwiecień 2018 - 13:00
Napisano 21 kwiecień 2018 - 10:05
Napisano 21 kwiecień 2018 - 12:49
Super.
Może warto założyć wątek autorski?
Napisano 21 kwiecień 2018 - 16:46
Napisano 21 kwiecień 2018 - 17:02
Dawno mu to mówiłem, tyle że nie słucha.
Nasze forum zna takie przypadki.
Plan "A".
Wątek zakładany jest przez dobrą duszę. Przyjaciela. A później to już nie ma wyjścia
Plan "B".
Nie tłumaczysz, tylko normalnie, jak biały człowiek, wpadasz z wizytą, zaopatrzony w kropelki rozweselające. Pod ich wpływem opory ulegają radykalnemu zmniejszeniu i można delikwentowi skutecznie "zasugerować" jedyną słuszną ścieżkę. Razem można taki wątek zapoczątkować. Uwaga - łatwo o przedawkowanie kropelek, a wtedy po ustąpieniu ich działania może okazać się, że podjęte działania nie są aż tak super zarąbiste, jak początkowo się wydawały
Plan "C".
Możesz zagrozić wdrożeniem planu "A" lub "B", a jedynym wyjściem, by do tego nie doszło, jest samodzielne założenie wątku
Napisano 21 kwiecień 2018 - 18:37
Dzięki Panowie za miłe słowa Wątek obiecuję założyć przy okazji publikacji nowych wahadel. Pewnie pod koniec następnego tygodnia. Swoją drogą plan ( jest całkiem sensownym pomysłemNasze forum zna takie przypadki.
Plan "A".
Wątek zakładany jest przez dobrą duszę. Przyjaciela. A później to już nie ma wyjścia
Plan "B".
Nie tłumaczysz, tylko normalnie, jak biały człowiek, wpadasz z wizytą, zaopatrzony w kropelki rozweselające. Pod ich wpływem opory ulegają radykalnemu zmniejszeniu i można delikwentowi skutecznie "zasugerować" jedyną słuszną ścieżkę. Razem można taki wątek zapoczątkować. Uwaga - łatwo o przedawkowanie kropelek, a wtedy po ustąpieniu ich działania może okazać się, że podjęte działania nie są aż tak super zarąbiste, jak początkowo się wydawały
Plan "C".
Możesz zagrozić wdrożeniem planu "A" lub "B", a jedynym wyjściem, by do tego nie doszło, jest samodzielne założenie wątku
Napisano 23 kwiecień 2018 - 10:22
Wczoraj miałem okazję w końcu pomacać blachy kolegi @hublands (te ze zdjęć wyżej). Pech chciał, że oglądaliśmy je z innym kolegą no i @hublands musi całą produkcję zaczynać od nowa, bo już się z blach wyzerował .
Norciu, myśl o blaszkach na majowe rapiszony, tak jak Ci mówiłem.
Napisano 29 kwiecień 2018 - 16:13
Użytkownik kasperek edytował ten post 29 kwiecień 2018 - 16:19
Napisano 29 kwiecień 2018 - 16:21
Nie poddawaj się - trenuj
Napisano 29 kwiecień 2018 - 16:25
Napisano 29 kwiecień 2018 - 16:39
Napisano 09 maj 2018 - 21:29
Troche Samby,troche pianki.
Napisano 10 maj 2018 - 06:12
Fajnie, ale widać, że robisz to nie od dziś... Wątek autorski załóż. Troszkę już z nami jesteś, więc czas najwyższy
Napisano 10 maj 2018 - 13:41
Kurde... Z woblerami tak wlaśnie jest. Wielu próbuje je robić, wychodzi to dobrze nie wielu. Nawet jesli już uda się wystrugać korpus i go wyważyć to zostaje malowanie... Chylę czoła przed twórcami.
Kolego - zostaje fantazyjne malowanie. I uwierz jest tak samo skuteczne jak naśladowanie natury.
Nigdy nawet nie próbowałem malować naturalków, a ryby łowię. Nie jestem malarzem, no i zwyczajnie szkoda mi czasu na takie wierne odtwarzanie kolorów rybki czy owada.
Co nie znaczy, że nie podziwiam innych:)
Moja opinia jest następująca - każda potwora znajdzie swojego amatora.
Był taki filmik - co prawda tutaj krótko, o przynętach robionych z różnych całkiem niewędkarskich przedmiotów. Korek od szampana, kapsel od piwa, jajko niespodzianka... i takie cudactwa też łowiły ryby.
Jak przejrzysz wątki Twórców zobaczysz niejedno...
Pozdrawiam Romek
Ps. Obrotówka - do czego to niby w naturze jest podobne? A ryby łowi, że hejjjjj...
Napisano 10 maj 2018 - 15:26
Pomalutku się do tego przymierzam.Fajnie, ale widać, że robisz to nie od dziś... Wątek autorski załóż. Troszkę już z nami jesteś, więc czas najwyższy
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych