Krzysiek, otrzymałem dziś okonka ... Pierwsza liga. WIdać, że studiowałeś u najlepszych ... Gratuluję serdecznie. NIebawem testy pracy ...
Woblery z domowego zacisza
#81 OFFLINE
Napisano 08 sierpień 2014 - 22:02
#82 OFFLINE
Napisano 08 sierpień 2014 - 22:20
Użytkownik Kanon123 edytował ten post 08 sierpień 2014 - 22:21
#83 OFFLINE
Napisano 22 sierpień 2014 - 14:26
Prace nad ukleją bardzo się posunęły, w chwili obecnej zostało jedynie szlifowanie, 1 warstwa caponu i do formy ;] ale zanim to nastąpi mam dwa pytania do kolegów, a mianowicie gdzie umieścilibyście kółeczka pod kotwice i agrafkę, gdyż z racji iż pierwszy raz zrobiłem swimbaita z ogonem mam pewne wątpliwości... kolejne pytanie kieruję raczej do kolegów którzy mają większe doświadczenie w robieniu form ode mnie, a mianowicie jeśli chciał bym zrobić formę jednoczęściową pod tylną część przynęty to jak powinienem ten element umieścić w formie aby żywica równomiernie się rozlała.... Ostatnio dużo w pracy się działo ale dziś już mogę cieszyć się wakacjami - od jutra Grecja! pzodrawiam ;]
Załączone pliki
- joker, fish28, Ubik i 1 inna osoba lubią to
#84 OFFLINE
Napisano 22 sierpień 2014 - 15:31
- K. Trojan lubi to
#85 OFFLINE
Napisano 25 wrzesień 2014 - 19:57
Wakacje się kończą więc trzeba uzupełnić temat ;] ostatnio zrobiłem formy, więc dziś wziąłem się za odlewanie. Poniżej prócz uklei widać nowy wzór "Buldog". Niebawem wstawię zdjęcia z malowania
Załączone pliki
- Ubik lubi to
#86 OFFLINE
Napisano 26 wrzesień 2014 - 11:55
Użytkownik Hcv edytował ten post 26 wrzesień 2014 - 11:56
- K. Trojan lubi to
#87 OFFLINE
Napisano 01 październik 2014 - 17:17
Małe sprzątanko przed powrotem na studia ;] na zdjęciu obok także moje 3 modele robione pod formę
Załączone pliki
#88 OFFLINE
Napisano 11 wrzesień 2015 - 18:16
Czas odkopać temat,od jakiegoś czasu ponownie strugam w drewnie. Stworzyłem dwa modele z których obecnie jeden jest ciągle przeze mnie dopracowywany (ten na dołączonych niżej zdjęciach) pod względem pracy Pozdrawiam strugaczy ;]
Załączone pliki
- kolo575 lubi to
#89 OFFLINE
Napisano 11 wrzesień 2015 - 18:21
Tutaj z kolei drugi model, z załączonym filmikiem z pracy przynęty
Załączone pliki
#90 ONLINE
Napisano 17 wrzesień 2015 - 16:41
Fajnie chodzi, sandacze go polubia
#91 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2015 - 16:43
Dzięki ;] obecnie jestem w trakcie jego powielania ;]
#92 ONLINE
Napisano 17 wrzesień 2015 - 16:51
Struganie ma swoje plusy i minusy, podobnie jest z odlewaniem. Najważniejszy jednak efekt końcowy, a u Ciebie idzie to w parze . Wszystko eleganckie, najbardziej podziwiam uklejeczkę - pracochłonna konstrukcja, piękna już na surowo, co widać na odlewie.
#93 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2015 - 16:53
Dzięki ;] jak dojdą farbki od Rudiego wstawię efekt końcowy ;]
#94 ONLINE
Napisano 17 wrzesień 2015 - 16:56
Zapowiada się przednio
#95 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2015 - 16:57
Choć i tak moim zdaniem moje wykończenie nawet do twoich przynęt nie ma co startować ;P
#96 OFFLINE
Napisano 07 maj 2018 - 17:49
Sporo wody upłynęło od mojego ostatniego posta, niemniej WRACAM !!! siły i mobilizacją są spore, niebawem będę miał możliwość wygospodarowania czasu tylko pod moje hobby, kto wie może nawet z mini warsztatem długi weekend w końcu spędziłem w domu, więc mogłem pokombinować z moimi przynętami. Zbierałem się do tego od dłuższego czasu, więc sprzętu nabyłem dość sporo nie bądźcie zbyt surowi - trochę wypadłem z wprawy Poniżej stary projekt "szyszka", "buldog" i nowość "strzała" pozdrawiam
Załączone pliki
- woblery z Bielska i Goliat lubią to
#97 OFFLINE
Napisano 07 maj 2018 - 19:04
O widzę, że kolega zadaje pytania na priv o odlewanie, a to totalna profeska Nie trafiłem wcześniej na Twój wątek. Piękne wobki, gratulacje. Sam muszę wystrugać kiedyś coś mniejszego Ten angry fish jest niepowtarzalny, nie widziałem jeszcze takiego rzeźbienia głowy. Naprawdę spoko. Pozdro
#98 OFFLINE
Napisano 07 maj 2018 - 19:08
Aaaaa... wiedze trzeba ciągle pogłębiać ;P ta przynęta była już dawno przygotowana (w sumie na samym początku mojej przygody z odlewaniem) ale trochę mi się zeszło zanim trafiła do formy ;] inspiracja oczywiście przynęty Love Bait, jak jesteś ciekaw więcej wejdź w pierwsze strony jego wątku Jeśli mogę tak to ująć to on właśnie mnie ukierunkował i powiedział czym to się je Ps. zdjęcia trochę słabe może nadrobię na dniach
Użytkownik K. Trojan edytował ten post 07 maj 2018 - 19:09
- Hesher lubi to
#99 OFFLINE
Napisano 07 maj 2018 - 20:03
Jeszcze coś takiego znalazłem w telefonie na jednym z zdjęć koguty ukręcone dla mnie przez kolegę, którego próbuję zarazić woblerozą
Załączone pliki
- Goliat lubi to
#100 OFFLINE
Napisano 18 maj 2018 - 23:25
Obecnie pracuję nad oklejeniem folią nowego modelu wobka, efekt sądzę, że będzie dość zadowalający ;] pytanie czy w zaznaczonym miejscu na aero powinna być jakaś uszczelka/?? pytam bo ciągle widzę, że ucieka mi stamtąd powietrze. Pzdr
Załączone pliki
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych