A jak ma się Garmin z rysowaniem obrazu oraz bocznym sonarem w stosunku do Rey? Który łatwiej jest odczytać?. Oraz jaki przetwornik wybrać? Gt40 gt52 czy może gt56?
Mnie to tam obojętne, ale gapię się w ekrany wszelakie nałogowo: https://www.youtube....6cfmK_mzwgOtaHA
Sonary, mapy, ryby, warsztat. (sonaryimapy.blogspot.com)
Gt56 nie jest obsługiwany przez Strikera
Porównywałem na kanale GT40 i52, nie widzę sensu dopłacania do GT40, bo to co ma być jego zaletą- czyli szeroka wiązka sonaru tradycyjnego- by skanować szeroko, jest załatwiana przez sonar boczny. Jak wejdziesz na kanał mój i playlistę Akademii Garmina z Fishtech, to zobaczysz cykl materiałow ze strikerem,- ustawienia itp, jego pojedynek bezpośredni z Elementem.
Ray ma niższe khz w bocznym 350kHz , bo hypervision 1,2 Mhz jest sytuacyjna- sprawdza się najlepiej od 4 do 12m głębokości ale to zależnie od twardości dna, umiejętności operatora. Ładnie ryby świeci za to w niebieskim kolorze. Ja w Garminach pływam głównie na 455 ,najbardziej uniwersalny, najmniej podatny na zakłócenia od maksymizerów. Co do HB polecanego powyżej- jak najbardziej tak, ale....swoje przeklikać trzeba na nim , by pokazywał co trzeba. W rankingu moim łatwości mitycznego "ustawiania" ekranów HB jest na końcu, bo w praktyce wygląda to tak, że Lowrance nr 1, Garmin/Ray podobnie, 3 HB.
Użytkownik Maciej_K edytował ten post 17 październik 2021 - 11:23