Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 18 listopad 2013 - 14:35
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Napisano 18 listopad 2013 - 15:10
moja pierwsza to był Humminbird - 3 lata bardzo intensywnego używania nic sie nie działo
Napisano 18 listopad 2013 - 15:38
Moja pierwsza echosonda to Lowrance Mark 5x ,i nie zmieniam fajny sprzęt,myślę że na allegro już niedrogo można wychaczyć.
Prosta obsługa.
Napisano 18 listopad 2013 - 16:03
Witam.
Nie mam jej, ale ta się wydaje ciekawą propozycją FISH FINDER http://allegro.pl/ec...3721563822.html
http://www.youtube.c...h?v=zQT9242rAVw
Napisano 18 listopad 2013 - 16:33
Te co przedstawiłeś to może na początek będą , ale nie są to jakieś dobre.
Kupisz , a za jakiś czas przemyślisz , że jednak ekran musi być 5 LCD i min. 480x480 pixel bo lepiej wszystko widać.
Moja rada : odłóż sobie grosza i pomyśl nad Lowrance Mark 5x lub Mark 5x pro , lub starsze modele Lowrance X -125 lub Eagle Fish Mark 480
Napisano 18 listopad 2013 - 17:19
Napisano 18 listopad 2013 - 17:29
Jestem zdania, że lepiej wydać raz, a dobrze. Idź za radą @Kajtelek2, odłóż troszkę więcej kaski i kup coś porządnego. Ja używałem humminbird 788 ci przez kilka lat i byłem bardzo zadowolony. Poprzednio miałem słynnego X-125 i popsuł się ale póki działał pokazywał dobrze.
Napisano 18 listopad 2013 - 17:30
Dokładnie , też będzie dobra mimo 320x320 pixel tnąc koszty .
Jednak , skup się na 480x480 pixel
Użytkownik Kajtelek2 edytował ten post 18 listopad 2013 - 17:31
Napisano 18 listopad 2013 - 18:09
Weź to co proponuje @kotwitz, humminbird to jednak 640x640 pikseli zawsze to więcej niż 480x480. W tym przypadku im więcej tym lepiej.
A tak naprawdę to określ budżet jaki masz na to urządzenie i bez względu czy to pierwsze czy kolejne wybierz najlepsze za kasę jaką dysponujesz. Jest to wybór na dosyć długi czas a późniejsza odsprzedaż źle wybranego urządzenia spowoduje tylko straty w budżecie.
Napisano 18 listopad 2013 - 18:22
okolo 500zł.. nie wyobrazałem sobie czegos super na poczatek. Głownie chodzi chodzi mi o nauke znaków , rozpoznawanie podloża itd. Każdy zaczyna od czegoś malego prawda? w gre wchodzi jeszcze Lowrance x4 pro.
a ten zestaw?
http://jerkbait.pl/t...-zestaw-okazja/
Użytkownik meth666 edytował ten post 18 listopad 2013 - 18:25
Napisano 18 listopad 2013 - 18:28
Ja nie kupiłbym echa za 500 zł (chyba, że jakaś fajna używka). Swoim klientom raczej doradzam aby poczekali aż będą mieli kolejne 500 i wtedy rozpoczęli poszukiwania echosondy No chyba, że bardzo chcą, bo na chcicę na ma lekarstwa
Napisano 18 listopad 2013 - 18:38
Do 500 zł to używaną okazję , coś czuję ciężko będzie.
Napisano 18 listopad 2013 - 18:43
Jak kupie sobie jakąś łódkę to kupie tez porządne echo.. Na razie mam chcice na jakąś podstawę, rozumiesz? Jasne od razu mógłbym kupić super echo, łódkę z prawdziwego zdarzenia i silnik z mnóstwem koni itd , ale jak większość z Was pewnie posiada drugą połówkę w życiu i ona nie patrzy przymilnie na zakup sprzętu wędkarskiego. Tak też jest w moim wypadku. Poza tym nie jestem bardzo wymagający. Niektórzy dalej łapią rybki na leszczynowe baty , nie potrzebują do tego kijków za monstrualne pieniądze np. st.croix itd.
Napisano 18 listopad 2013 - 18:45
Ja nie kupiłbym echa za 500 zł (chyba, że jakaś fajna używka). Swoim klientom raczej doradzam aby poczekali aż będą mieli kolejne 500 i wtedy rozpoczęli poszukiwania echosondy No chyba, że bardzo chcą, bo na chcicę na ma lekarstwa
Mądre słowa. Odczekaj dołóż trochę i kup sobie coś co się przyda i posłuży.
Ja tak zrobiłem i zakupiłem Lowrance mark 5x pro.Służy mi już 2 lata i jestem zadowolony. To nie mercedes, może taki mały fiacik bardziej wśród echosond, ale jest przejrzysta i informuje mnie o wszystkim czego mi trzeba nad wodą.
Z czystym sumieniem polecam. Fajny sprzęt za... "w miarę" rozsądne pieniądze.
Napisano 18 listopad 2013 - 18:50
Napisano 18 listopad 2013 - 18:59
Jak kupie sobie jakąś łódkę to kupie tez porządne echo.. Na razie mam chcice na jakąś podstawę, rozumiesz? Jasne od razu mógłbym kupić super echo, łódkę z prawdziwego zdarzenia i silnik z mnóstwem koni itd , ale jak większość z Was pewnie posiada drugą połówkę w życiu i ona nie patrzy przymilnie na zakup sprzętu wędkarskiego. Tak też jest w moim wypadku. Poza tym nie jestem bardzo wymagający. Niektórzy dalej łapią rybki na leszczynowe baty , nie potrzebują do tego kijków za monstrualne pieniądze np. st.croix itd.
Mojej się gotuje w głowie jak widzi , gdy oglądam kolejny kręcioł , lepszy sonar , itp. , tłumacze jej , pasja jest są i wydatki. Widziały gały co brały a na dobry sprzęt kasę musze mieć . Kolego otwórz oczy i korzystaj , życie jest jedno i hobby
Ja Ci doradziłem i koledzy dobrze , jakie modele i parametry.
Użytkownik Kajtelek2 edytował ten post 18 listopad 2013 - 19:04
Napisano 18 listopad 2013 - 20:11
Rozumiem kolegę chcieć coś mieć ale ograniczona kwota. Na początek huminnbird 160 albo lowrence x4pro maja po 2 stożki. Dno będziesz widział w miarę dokładnie gorzej z rybami. Ostatnio oglądałem filmik na youtube jak ruscy na najnowszym lowrence oglądali dno jakieś mazaje itp chyba z 30 min debatowali zamiast wędkować. Czy tego chcesz ? echo to tylko dodatek do wędkowania. Kiedyś posiadali je nieliczni a reszta tez jakoś łowiła.
Napisano 18 listopad 2013 - 20:18
Napisano 18 listopad 2013 - 20:24
Ja polecę Garmin Echo 200 mam i nie zamierzam zmieniać no chyba na kolor ale .... ja na aku pływam około 20 godz( 3 X 6-7 godz non stop) i nie mam problemu, że zdechnie bo na prawdę jest super oszczędne
Napisano 18 listopad 2013 - 20:27
jeżeli masz wyobraznie , potrfisz przemyśleć zaobserwowane sytuacje na łowisku, interesujesz się zachowaniami ryb które chcesz łowic...to na początek spokojnie wystarczy ci najprostsze echo i wydaje mi się ,że będziesz miał lepsze wyniki niż koledzy którzy wpatrują się w wypasione ekrany i zatrzymują się tylko tam gdzie widzą ryby
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych