Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Wybór echosondy!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4235 odpowiedzi w tym temacie

#4221 ONLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4857 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 23 grudzień 2024 - 06:32

Przeczytałem kilka ostatnich stron i nie trafiłem nic w moim zasięgu ;) co ma najlepszy stosunek cena do jakości do trollingu? Jezioro z zarośniętym dnem, 300ha do 10m. Cena wiadomo im niższa tym lepsza natomiast jak jest coś co zdecydowanie warto mieć to zapłacę ;)

Obecnie najlepsza cena do jakości to Humminbird Helix 9msi G4
jeśli nie ten to Striker 9 lub Eagle 9 TS HD

Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka

#4222 OFFLINE   P487

P487

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 153 postów

Napisano 23 grudzień 2024 - 08:19

Dzięki! Za pomoc akurat przez święta będę miał czas zeby poczytać :)

#4223 OFFLINE   Wolti

Wolti

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 102 postów

Napisano 24 grudzień 2024 - 22:45

Teraz jest mega dobra cena na Strikera 9 do 31 grudnia- sam przepłaciłem w październiku 200zł .I serdecznie ją polecam - ja się nie znam - ale spotkałem gościa na rybach kupił nowego Lowerenca za ok. 3000zł (chyba Hook Reveal )i pomacał mojego i mówi ,ze żałuje ,ze kupił swoją moja dużo lepsza i tańsza . 

Użytkownik Wolti edytował ten post 24 grudzień 2024 - 22:49

#4224 ONLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4857 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 25 grudzień 2024 - 08:32

Teraz jest mega dobra cena na Strikera 9 do 31 grudnia- sam przepłaciłem w październiku 200zł .I serdecznie ją polecam - ja się nie znam - ale spotkałem gościa na rybach kupił nowego Lowerenca za ok. 3000zł (chyba Hook Reveal )i pomacał mojego i mówi ,ze żałuje ,ze kupił swoją moja dużo lepsza i tańsza . 

Jak jest coś w promocji- może być za chwilę nowe wcielenie tego sprzętu i zależnie czy masz czas i pieniądz( bo nowośći droższe) to czasami warto poczekać, bo różnica w cenie może oznaczać poprawę jakości obrazu itp. Reveal wyszedł średnio mocno, Eagle jest dużo lepszy w wariancie TS i moje subiektywne ratingi plasują go jako nr1 w cenie do 4tys obecnie. Chyba że jest jakaś promocja na elite FS i poniżej 5k mocno- wtedy ona lepsza. 

#4225 OFFLINE   pike_maniak

pike_maniak

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 69 postów

Napisano 06 styczeń 2025 - 01:19

Proszę o poradę w wyborze pomiędzy:
1. Garmin Echomap Ultra 102sv + LVS34
2. Garmin GPSmap 923xvs + LVS34

Mam okazję kupić je w podobnych kwotach więc pytam tylko o stronę techniczną które echo będzie lepszym wyborem.

#4226 ONLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4857 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 06 styczeń 2025 - 07:16

Proszę o poradę w wyborze pomiędzy:
1. Garmin Echomap Ultra 102sv + LVS34
2. Garmin GPSmap 923xvs + LVS34

Mam okazję kupić je w podobnych kwotach więc pytam tylko o stronę techniczną które echo będzie lepszym wyborem

Gpsmap jest lepszym ekranem, wydajniejszym sprzętowo, ale ultra po prostu wygodniejsza. Odpinasz ekran, masz przyciski sterujące do obsługi. Z gpsmap można za to obraz do apki udostępnić- jeśli ma to znaczenie jakiekolwiek dla ciebie. i

#4227 OFFLINE   pike_maniak

pike_maniak

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 69 postów

Napisano 08 styczeń 2025 - 00:01

Gpsmap jest lepszym ekranem, wydajniejszym sprzętowo, ale ultra po prostu wygodniejsza. Odpinasz ekran, masz przyciski sterujące do obsługi. Z gpsmap można za to obraz do apki udostępnić- jeśli ma to znaczenie jakiekolwiek dla ciebie. i

Co masz na myśli wydajniejszy sprzętowo?Ultra ma wiekszy ekran wiec to jest na plus. Czy ekran jest odczuwalnie słabszy, czy moze to raczej specyfikacja i suche dane? Zastanawiam się czy będę w stanie zauważyć różnicę jakości obrazu kosztem rozmiaru?

Jeśli chodzi o udostępnianie obrazu do apki to czy mógłbym np. użyć tabletu i wyświetlić na nim mapę lub inny rzut gdy na głównym ekranie Garmina mialbym live'a, czy jest to tylko dublowanie ekranu?

#4228 OFFLINE   womaly23

womaly23

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1514 postów

Napisano 08 styczeń 2025 - 10:50

Mam pytanko - mam echo lowrance 16 hds live [nie pro], przy użyciu apki lowrance jestem w stanie przezucic obraz z echa na tel bądź tablet a w drugą stronę istnieje taka możliwość? Chciałbym np obejrzeć filmik na tel i rzucić obraz na echo?

#4229 ONLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4857 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 08 styczeń 2025 - 13:15

Mam pytanko - mam echo lowrance 16 hds live [nie pro], przy użyciu apki lowrance jestem w stanie przezucic obraz z echa na tel bądź tablet a w drugą stronę istnieje taka możliwość? Chciałbym np obejrzeć filmik na tel i rzucić obraz na echo?

Istnieje poprzez kabel HDMI in do echa. Bez dźwięku będzie ale to nie problem - jakiś głośnik BT i po temacie. 

#4230 OFFLINE   womaly23

womaly23

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1514 postów

Napisano 09 styczeń 2025 - 00:55

Dziękuję, jak zwykle jeates niezawodny :)

#4231 ONLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4857 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 09 styczeń 2025 - 07:01

Dziękuję, jak zwykle jeates niezawodny :)

W ten sposób można przerzucać sobie obraz echosond, które mają interfejs hdmi, fakt, ze drogie to jest z założenia ale jak ktoś ma taki zestaw- to może kombinować, by było wygodniej dla oczu- na dużym ekranie. 

#4232 OFFLINE   sypki

sypki

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 16 postów
  • Lokalizacjapomorskie

Napisano 13 styczeń 2025 - 12:06

Witam. Jestem w trakcie wybierania echosondy, pooniewaz ze starym lowrance HDS 5  zostalem juz daleko w tyle. Po lekturze na forum i You tube skalniam sie dalej w kierunku marki lowrance. Moje oczekiwania to mozliwosc tworzenia map jezior, rozbudowa sprzetu pod Live i byc moze w przyszlosci zintegrowanie echa z elektrycznym silniikiem dziobowym. Budzet do raczej kilka,a nie kilkanascie tysiecy. Wybór kreci sie wokol lowrance eagle eye 9, a elite 9. Wiem ze ta pierwsza uniemozliwia parowanie z silnikem elektr. ; ale z kolei cena jest kuszaca. Druga z kolei z active targetem pozniej bedzie drozsza. Moje pytanie jest do osob uzytkujacym ww sprzety. 

Czy jestescie zadowleni z parametrow tych echosond, czy byc moze po okresie uzytkowania zmienili byscie sprzet nawet doplacajac wiecej. Z gory dziekuje za rady w kierunju serii HDS.

#4233 ONLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4857 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 13 styczeń 2025 - 12:50

Witam. Jestem w trakcie wybierania echosondy, pooniewaz ze starym lowrance HDS 5  zostalem juz daleko w tyle. Po lekturze na forum i You tube skalniam sie dalej w kierunku marki lowrance. Moje oczekiwania to mozliwosc tworzenia map jezior, rozbudowa sprzetu pod Live i byc moze w przyszlosci zintegrowanie echa z elektrycznym silniikiem dziobowym. Budzet do raczej kilka,a nie kilkanascie tysiecy. Wybór kreci sie wokol lowrance eagle eye 9, a elite 9. Wiem ze ta pierwsza uniemozliwia parowanie z silnikem elektr. ; ale z kolei cena jest kuszaca. Druga z kolei z active targetem pozniej bedzie drozsza. Moje pytanie jest do osob uzytkujacym ww sprzety. 

Czy jestescie zadowleni z parametrow tych echosond, czy byc moze po okresie uzytkowania zmienili byscie sprzet nawet doplacajac wiecej. Z gory dziekuje za rady w kierunju serii HDS.

Kup używany HDS Live  i tyle. 

FS- problematyczna integracja z dziobówką(na chwilę obecną nie ma dziobówek 12V do tego, bo Motorguide przestał istnieć- wykupiony przez Lowrance)

Eye-9 ekran ok ale jak sam widzisz nie daje ci możliwości rozbudowy zestawu o live czy nawigację. Tak czy owak jak chcesz mieć live na pokładzie- trzeba będzie kupić drugi ekran przyszościowo. Ten ekran jest stosunkowo "młody" nie wiem jak ze sprzedażą, póki co nikt nie pisał do mnie z problemami od przetwornika, które to gnębiły hooka reveal TS

#4234 OFFLINE   sypki

sypki

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 16 postów
  • Lokalizacjapomorskie

Napisano 13 styczeń 2025 - 16:51

Dziekuje za odpowiedz. A czy np. uzywany HDS PRO9 pogodzi te wymagania?

#4235 ONLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4857 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 13 styczeń 2025 - 16:55

Dziekuje za odpowiedz. A czy np. uzywany HDS PRO9 pogodzi te wymagania?

Jest optymalnym rozwiązaniem- otwarta architektura do rozbudowy w przyszłości. 

#4236 OFFLINE   sypki

sypki

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 16 postów
  • Lokalizacjapomorskie

Napisano 13 styczeń 2025 - 17:20

Dziekuje za info

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych