Panowie skąd można wziąć mapę lub instrukcje gdzie nie wolno łowić na Rugii?

Rugia
Started By
marycha
, 20 lut 2009 21:18
764 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 20 marzec 2025 - 17:17
Napisano 20 marzec 2025 - 22:17
Mapy garmina 700-1000zł?! Około.
Napisano 21 marzec 2025 - 00:48
Navionics też ma zaznaczone rezerwaty
Napisano 28 marzec 2025 - 16:48
Siemka,planuje z kumplem 1wszy raz skoczyc na rugie, moze ktos polecic jakis nocleg od razu z marina zeby lodki nie trzeba bylo codziennie wodowac? (Swoja zabieramy), najlepiej zeby wlasciciel znal angielski. Jakies miejscowki gdzie warto polowic, na co trzeba uwazac, ogolnie jakies rady od obeznanych z lowiskiem?
Napisano 06 kwiecień 2025 - 13:04
Witam, w tamtym roku się nie udało pojechać na Rugię, ale w tym planujemy w połowie Maja mam kilka pytań.
1 Mam patent sternika motorowodnego w pontonie 420 cm silnik 30 km czy w Niemczech mogę pływać na tym patencie bo czytałem wcześniejszy wątek ale nie było jasno napisane.
2. Jedziemy kamperem oraz osobówka z łódka czy ktoś zna może jakiś kemping który mieści się przy wodzie lub ewentualnie może polecić jakiś slip do wodowania ?
3. I czy ktoś jest wstanie mi określić w których częściach Rugii powinniśmy się znaleźć aby łowić ryby bo patrząc na mapę jest to mega rozległy teren w planach mamy pojechać 3 razy w tym roku po 4 dni i chcielibyśmy mieć jakiś punkt zaczepienia.
Bardzo dziękuję za wszelkie informacje w zamian mogę się odwdzięczyć informacjami o Szwecji szkierach Vastervik oraz szkierach przy wyspach almo i torko. Pozdrawiam kolegów
1 Mam patent sternika motorowodnego w pontonie 420 cm silnik 30 km czy w Niemczech mogę pływać na tym patencie bo czytałem wcześniejszy wątek ale nie było jasno napisane.
2. Jedziemy kamperem oraz osobówka z łódka czy ktoś zna może jakiś kemping który mieści się przy wodzie lub ewentualnie może polecić jakiś slip do wodowania ?
3. I czy ktoś jest wstanie mi określić w których częściach Rugii powinniśmy się znaleźć aby łowić ryby bo patrząc na mapę jest to mega rozległy teren w planach mamy pojechać 3 razy w tym roku po 4 dni i chcielibyśmy mieć jakiś punkt zaczepienia.
Bardzo dziękuję za wszelkie informacje w zamian mogę się odwdzięczyć informacjami o Szwecji szkierach Vastervik oraz szkierach przy wyspach almo i torko. Pozdrawiam kolegów
Użytkownik Vons160 edytował ten post 06 kwiecień 2025 - 13:09
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych