mialem sa dobre ale wole tradycyjne bo rozbieram maszynki do smarowania jesli nie chcesz rozbierac kreciolow to mozesz stosowac
Konserwacja sprzętu - smary i smarowanie
#741 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2015 - 20:11
#742 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2015 - 22:06
mialem sa dobre ale wole tradycyjne bo rozbieram maszynki do smarowania jesli nie chcesz rozbierac kreciolow to mozesz stosowac
Po rozebraniu i umyciu też może stosować.
#743 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2015 - 22:21
Skoro Japończyki stosują to u nas też młynki po kuracji będą się miały dobrze.
Tam się nikt nie brandzluje nad smarami jak to u nas. Co chwilę ten hiper super się pojawia na forum.
- Tomasz eS i Józef Lesniak lubią to
#744 OFFLINE
Napisano 26 czerwiec 2015 - 09:18
zgadza sie po rozebraniu tez mozna stosowac ale to jak browar w sprayu
#745 OFFLINE
Napisano 26 czerwiec 2015 - 17:06
#746 OFFLINE
Napisano 26 czerwiec 2015 - 22:12
Skoro Japończyki stosują to u nas też młynki po kuracji będą się miały dobrze.
Tam się nikt nie brandzluje nad smarami jak to u nas. Co chwilę ten hiper super się pojawia na forum.
To dobre środki smarne wymagające odpowiedniego dozowania. I masz rację Panie Andrzeju że nie ma co się p.......ć w hiper ,super i deserowe smary np.typu Molikote itp.
To aby było dobrze decyduje poprawne złożenie kołowrotka który jest w dobrym stanie,a smar powinien być dedykowany właśnie do kołowrotków,a nie do maszyn do mięsa.
Pozdrawiam
Józef Leśniak
#747 OFFLINE
Napisano 27 czerwiec 2015 - 09:25
Jeszcze coś takiego znalazłem
#748 OFFLINE
#749 OFFLINE
Napisano 06 lipiec 2015 - 21:41
Widzieli Panowie?
Nie dziwię się.Dystrybucja z Lublina i reklama też z Lublina.
Wcale to nie jest dobry smar do kołowrotków i w ogóle nie jest do tego przeznaczony. Nie raz nie dwa o tym pisałem.Ale jak ktoś chce szukać cudów to mu wolno eksperymentować. Po jednym łowieniu z tego smaru nie zostaje nic co było na początku,robi się jedno wielki czarne bagno czego nie można powiedzieć o markowych smarach dedykowanych do kołowrotków. Molycote zawiera cząstki grafitu,a to już nie jest zalecane do współczesnych przekładni.
Jeszcze raz przypomnę co jest dla mnie i dla kołowrotków Nr 1 - Ardent Reel Butter - smar idealny i nie aż tak drogi aby się kusić na jakieś kilogramy smaru typu Molicote zupełnie nie nadającego się do naszych maszynek .
Niektórzy lubią - im drożej tym lepiej,czego przykładem jest osławiony IOS Factory który niezbyt nadaje się do zupełnie nowych maszynek.
Ale to już zupełnie inna bajka.
Pozdrawiam
Józef leśniak
Użytkownik Józef Lesniak edytował ten post 06 lipiec 2015 - 22:05
- godski lubi to
#750 OFFLINE
Napisano 06 lipiec 2015 - 22:34
Przed Molykote na forum robił furorę taki mocno żelowaty smar. Nazwy nie pomnę. Szybko o nim ucichło
#751 OFFLINE
Napisano 07 lipiec 2015 - 06:38
Smarmax 9770-K
#752 OFFLINE
Napisano 13 sierpień 2015 - 08:46
SHIMANO Drag Grease COSMO Ace RB #2 - to odpowiednik Shimano DG04 ?
#753 OFFLINE
Napisano 13 sierpień 2015 - 12:14
SHIMANO Drag Grease COSMO Ace RB #2 - to odpowiednik Shimano DG04 ?
DG04 jest do hamulców i jest to = ACE-2
edit: hamulców w multikach
Użytkownik ROOS edytował ten post 13 sierpień 2015 - 12:16
#754 OFFLINE
Napisano 13 sierpień 2015 - 12:21
DG04 jest do hamulców i jest to = ACE-2
edit: hamulców w multikach
ACE-2 = DG04
ACE RB ?
ACE RB podobno do przekładni, ale nie jestem pewien
#755 OFFLINE
Napisano 18 sierpień 2015 - 21:09
ACE-2 = DG04
ACE RB ?
ACE RB podobno do przekładni, ale nie jestem pewien
hej
nie pamiętam co pisałem przed awarią ale napiszę podobnie
DG04 też jest opisany na opakowaniu jako ACE-2
ACE RB #2 jest starą nazwą
w/w są mazidłem dedykowanym do hamulców w multikach
#756 OFFLINE
Napisano 19 sierpień 2015 - 09:49
Chciałbym kupić smar do hamulców w kołowrotkach ze stałą szpulą, z tego co się orientuję dostępne są tylko produkty Shimano ? Proszę o ewentualną podpowiedź jeżeli są dostepnę inne produkty i gdzie ogólnie mogę takie smary kupić w PL ?
#757 OFFLINE
Napisano 19 sierpień 2015 - 10:03
Hej, jeśli nie musi być konkretnie smar do hamulca (moim zdaniem nie musi) to mogę Ci odstąpić smar Penn-a. no i musiało by Ci się chcieć podskoczyć do Gliwic
#758 OFFLINE
Napisano 20 sierpień 2015 - 21:10
Chciałbym kupić smar do hamulców w kołowrotkach ze stałą szpulą, z tego co się orientuję dostępne są tylko produkty Shimano ? Proszę o ewentualną podpowiedź jeżeli są dostepnę inne produkty i gdzie ogólnie mogę takie smary kupić w PL ?
co do dostępności to smary miewał Mefisto (zapytaj czy ma aktualnie). ja miałem ale upłynniłem
Jeżeli chodzi o smary do hamulców ze stajni shimano to używam do stałoszpulowców DG01, jeżeli jeździsz w okolicach Dąbrowy to mogę udostępnić do wglądu, ewentualnie do zabadźgania testowo jednej szpuli jak byś chciał porównać
kiedyś używałem zwykłego smaru i też działało, ale jest różnica w stosunku do dedykowanego (DG01 jest maziowaty jak klej )
z dostępnych są też produkty daiwy i ios factory ale rzadko spotykane na rynku
#759 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2015 - 21:31
#760 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2015 - 22:02
Czy ktoś używał tego smarowidła?
Daiwa-104 , ten smar nie jest przeznaczony do układów hamulcowych w kołowrotkach.
Lepszym wyborem będzie Shimano DG-01, lub DG-04. Ten ostatni jest w zasadzie przeznaczony do multiplikatorów,ale nie ma problemu z aplikacją do kołowrotków ze stałą szpulą. Oba smary tez powinno się aplikować na podkładki cierne pod szpulą.
Pzdr.
J-LK
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: serwis, kołowrotek, multiplikator
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Budżetowe lekkie łowienie - okonie, białoryb i wrocławski niewymiarowy szczupak ;)Napisany przez Andżej , 03 sty 2022 spinning, xul, okoń, wędka i 1 więcej |
|
|
||
|
Sprzęt wędkarski →
Baitcasting →
Jak multiplikator do 400 złNapisany przez Kamil.G. , 29 kwi 2019 multiplikator |
|
|
|
Hand made →
Naprawy, tuning, majsterkowanie →
Kołowrotek Ryobi Tresor 2000 - zagubiona częśćNapisany przez tadelinho , 01 kwi 2019 ryobi, kołowrotek, część |
|
|
||
Rozwiązane
Sprzęt wędkarski →
Sprzęt motorowodny i elektronika wędkarska →
TOHATSU 25Napisany przez allevoytek , 11 cze 2018 naprawa, moduł, elektronika i 2 więcej |
|
|
||
Hand made →
Naprawy, tuning, majsterkowanie →
Pinion gear do kołowrotka PennNapisany przez Vaymona , 29 maj 2018 penn, serwis, części |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych