Jacku jakby to powiedziec większośc juz nie należy do mnie ale dla Ciebie coś się znajdzie
Tomik - strugam bo lubię...
#61 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2014 - 11:42
#62 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2014 - 13:22
sambę załatwił mi miejscowy stolarz zapłaciłem za nią tyle samo co za lipę a uwierz jest od niej niebo lepsza . na allegro najszybciej znajdziesz kiedyś widziałem że ktoś sprzedaje
Widziałem, że na allegro sprzedają sambę jako deski do sauny. Jeśli ma ktoś możliwość łatwego cięcia na różne wymiary to chyba nadają się do naszych celów. Ja mam niezbyt warsztatowe warunki, więc szukałem cieńszych listewek, żeby ograniczyć cięcie do minimum. Znalazłem takie coś:
http://www.modelmaki...es/oferta/2/14/
Są tam listewki z samby, cienkie, ale te najgrubsze powinny nadawać się do strugania mniejszych woblerków
EDIT: Jednak sklep nie godny polecenia. Zamówiłem listewki i otrzymałem informację, że nie mają. Przy okazji wziąłem balsę, też nie mają. A niby dostępne...
Użytkownik Ubik edytował ten post 17 listopad 2014 - 11:16
#63 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2014 - 00:12
Dzięki Tomek
#64 OFFLINE
Napisano 01 marzec 2015 - 19:52
kolejne szcupaczki po kąpieli w enwi jeszcze montaż kotwic i można łowić, sezon tuż, tuż miejmy nadzieję że uda sie oszukać jakiegoś zębacza.
Załączone pliki
- Stachu442 i spinnerman lubią to
#65 OFFLINE
Napisano 01 marzec 2015 - 19:53
Przy tym modelu nie korzystam z kalkomani używam jedynie aerografu aha serdeczne pozdrawiam Rudiego od niego mam farbki i powiem wam że jestem mega zadowolony -opalizacje wymiatają)
#66 ONLINE
Napisano 01 marzec 2015 - 20:04
Tomek, jak Cię spotkam to chyba jakieś wymiany trzeba będzie zrobić
Jak zwykle świetna robota
- Tomik lubi to
#67 OFFLINE
Napisano 01 marzec 2015 - 20:49
nie ma sprawy Kamilu twoje boleniówki wymiatają chętnie powiększę swoje stadko uklejek w pudełku
- Stachu442 lubi to
#68 ONLINE
Napisano 01 marzec 2015 - 21:13
Pokażę Ci te nowe jerki, powinny się spodobać
A i boleniówki też poprawiłem, jeśli chodzi o wygląd
Zresztą wszystko nad wodą sobie zobaczysz ;]
- Tomik lubi to
#69 OFFLINE
Napisano 01 marzec 2015 - 21:45
Fachowo malowane widzę,jak masz je wywazone,pływają pyskiem w dół pod kątem 45 stopni jak jack salm czy inna technologia??
- Tomik lubi to
#70 OFFLINE
Napisano 02 marzec 2015 - 09:26
Cześć Tomik,
Daj znać co z soczewką, może w maju wpadnę przetestować twoje zabawki i zbudujemy "Sen leśniczego 2"
- Stachu442 i Tomik lubią to
#71 ONLINE
Napisano 02 marzec 2015 - 17:53
Też bym się na to pisał
- Tomik lubi to
#72 OFFLINE
Napisano 02 marzec 2015 - 19:02
andre99 pisze: Fachowo malowane widzę,jak masz je wywazone,pływają pyskiem w dół pod kątem 45 stopni jak jack salm czy inna technologia??
pomysł był taki aby dwa z nich były tonące (powolny opad) a dwa pływające co do wyważania to starałem się żeby poruszały się równolegle do powierzchni wody i tak taż jest. Ku mojemu zdziwieniu okazało się żę jeden z pływających po wrzuceniu do wody zamiera jakby w miejscu, nie opada w dół ani nie płynie w górę taki efekt uboczny widocznie dostałem za dużo envirotexu aczkolwiek jestem z tego zadowolony bo z doświadczenia wiem że nie jest to proste do osiągnięcia. Zrobiłem jeszcze dwie sztuki 8cm przeciążonych na głębsze wody sliderów a raczej jerków które kształtem je przypominają. Nie ma w nich nic szczególnego poza tym że są oklejone folią aluminiową z wytłoczoną łuską chciałem uzyskać ufekt łuski jak robi to kolega Stachu442 przyznaje że nie wyszło mi to najlepiej i będę musiał poświecić sporo godzin żeby to opanować albo zapiszę się na korki do Kamila:))zresztą w krótce wstawię jakieś zdjęcie i sami zobaczycie
Użytkownik Tomik edytował ten post 02 marzec 2015 - 19:08
- Stachu442 lubi to
#73 OFFLINE
Napisano 02 marzec 2015 - 19:16
Cześć Tomik,
Daj znać co z soczewką, może w maju wpadnę przetestować twoje zabawki i zbudujemy "Sen leśniczego 2"
panowie cóż ja mogę powiedzieć było by super spotkać się nad wodą w celu łowienia bądź testowania przynęt Marcinie co miałes namyśli pisząc "Sen leśniczego 2"
Użytkownik Tomik edytował ten post 02 marzec 2015 - 19:18
#74 OFFLINE
Napisano 02 marzec 2015 - 20:52
Powiem ci kolego zrobisz czystkę na tej SZWECJI :-)
- Tomik lubi to
#75 OFFLINE
Napisano 02 marzec 2015 - 21:09
mam nadzieję ze tak będzie:))
#76 ONLINE
Napisano 02 marzec 2015 - 21:14
Tomik, pokazuj jak wyszły te z łuską, a nie Ja dzisiaj część okleiłem, jutro już pójdą w lakier
Jak ja czekam na 1 maja, tyle rzeczy do przetestowania
I jeszcze mam jeden pomysł na nową boleniówkę
A jerki to już sam ocenisz bo ja mam bardzo małe doświadczenie z nimi
#77 OFFLINE
Napisano 02 marzec 2015 - 23:38
Dobrze jest,łuski nie są tak wazne jak praca,zawsze mozesz zrobić z samej tasmy alum,,odcisnąć łuske nie malowac ewentualnie grzbiet na ciemno i będziesz miał srebrnego szczupaka fajnego.
#78 OFFLINE
Napisano 03 marzec 2015 - 16:02
Tomik cóż ci mogę powiedzieć
Był cast czas na spina, albo muchówkę
coś się wymyśli tylko trzeba przejść się brzegiem i zrobić rekonesans za dobrym blankiem
#79 OFFLINE
Napisano 03 marzec 2015 - 20:00
i wszystko jasne w takim razie trzeba umówić jakiś konkretny termin i go go go najlepiej maj lub czerwiec
#80 OFFLINE
Napisano 03 marzec 2015 - 20:06
jest i wcześniej wspomniana łuska na foli samoprzylepnej
Załączone pliki
- stoner, Stachu442, Spawciu i 2 innych osób lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych