Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

St Croix na klenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

#21 OFFLINE   pitt

pitt

Jadę na ryby ... na zawsze

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9353 postów

Napisano 11 grudzień 2013 - 18:22

obawiam sie kotwitz, ze mialem na mysli cos zupelnie innego, jak zauwazyl maciek  :)  wracajac do wedki o ktorej piszez, to nie jestem pewien, ale wydaje mi sie, ze porownywanie sc3 do sc5 jest troche niezbyt udane, nie uwazasz? ;)  czy taka wedka lowilem? pewnie tak ... ale moimi faworytami z ex-fastow byly AVC69MLXF, ktore uwazam za swietne do softjerkow ... jakies 2-3 lata (???) wstecz mialem dostep do praktycznie wszystkich modeli avid i tournament, takze tych 'robionych specjalnie dla tzw. team NL' ... mialem po prostu bardzo dobry kontakt z bardzo dobrym przyjacielem dystrybutora st.croix na holandie :)

co mialem na mysli piszac powyzej, ze x-fast oznacza szczyt uginajacy sie wysoko i 'lekko' a cala reszta jest sztywna ... mialem na mysli, ze x-fasty maja z definicji 'akcje wyraznie szczytowa' bez roznicy na sztywnosc i moc wedki, co np. wyraznie widac przy wyrzucie przynety, ktora nie przeciaza blanku ... mam nadzieje, ze teraz wyrazilem sie jasniej :)

#22 OFFLINE   kotwitz

kotwitz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2378 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Kamil

Napisano 11 grudzień 2013 - 22:25

@Pitt, obrazek ze zobrazowaną charakterystyką akcji blanków widziałem już dawno temu kiedy interesował mnie zakup pierwszego st croix i chyba go zrozumiałem ;) . Przeszło przez moje ręce kilkanaście wędek zanim dopasowałem sobie te, które wystarczają na moje obecne potrzeby. Na tą chwilę nie łowię innymi wędkami i jakieś pojęcie, jako konsument, o nich mam. Wypowiadam się też jako konsument właśnie konkretnego modelu, o którego pytał kolega @pozdrower, a nie generalizuje jak Ty.

Jeśli chodzi o X-fasty to miałem jeszcze ltbs68mxf, Avs68mxf, tytułowy avs76mlxf, avs69mlxf i zostałem przy tbs610mlxf :) i śmiem twierdzić właśnie, że 76 był z nich wszystkich najmniej X-fast . Mam też kilka fastów i jakieś moderate też chyba i dostrzegam różnicę w akcji :) .

Jeszcze jedno. Nie porównywałem sc3 do sc5 i odwrotnie tylko opis producenta na tych blankach (czyli fast, X-fast itp.) względem tego właśnie obrazka. Chodziło mi o to, że "bliższe prawdzie" są właśnie sc4, sc5. Mam nadzieję, że tym razem jaśniej wyraziłem co myślę.
Wracając do tematu :) to chyba na filmie widać jak się zachowuje tytułowa wędka i jak najbardziej sprawdza się też na kleniach.
Pozdrawiam
Kamil

• cabage lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych