Woblerki Kowala.
#21 OFFLINE
Napisano 09 styczeń 2015 - 16:00
#22 OFFLINE
Napisano 09 styczeń 2015 - 16:22
Jeśli chodzi o filmik i pierwsze zdjęcie to jest to dokładnie ta sama miejscówka, jednak na zdjęciu da się zauważyć delikatne zwarki za kamieniami. Jest to jezioro Øyeren, a lekko płynąca woda jest efektem zasilania go przez 3 duże rzeki.
#23 OFFLINE
Napisano 10 styczeń 2015 - 14:00
W minionym sezonie na potrzebę chwili wystrugałem na szybko (co widać po wykonaniu) kilka wobków do kuszenia dużych jeziorowych jazi. Wobki tak ze 3 cm, baryłkowaty kształt, dostały ponad 5 gram ołowiu, żeby można było sięgnąć daleko żerujących ryb. Mimo, że wobki nie są małe to były połykane w całości przez 50-cio centymetrowe jaziory. W sumie nie ma się co dziwić, gdyż mało ludzi w Norwegii nastawia się na ten właśnie gatunek.
Kilka fotek oraz krótki amatorski filmik. Zapraszam do oglądania!
- Nesta, Ubik, kamilos i 5 innych osób lubią to
#24 OFFLINE
Napisano 12 styczeń 2015 - 01:34
piękna rybka , malowanie nie jest ważne , najważniejsze że dobrze pracują
#25 OFFLINE
Napisano 12 styczeń 2015 - 16:21
piękna rybka , malowanie nie jest ważne , najważniejsze że dobrze pracują
z tym malowaniem to ja uważam że jest bardzo ważne
#26 OFFLINE
Napisano 12 styczeń 2015 - 16:58
Też uważam, że malowanie jest ważne, jednak sporo mi jeszcze brakuje do wielu twórców z tego forum. Plastyk ze mnie niestety marny, ale brzydkie woblery też mogą łowić, dlatego się nie zniechęcam i robię to co lubię . Jeśli chodzi o te jaziowe ''kasztany'' to jest to taka typowa dla mnie wariacja na temat czerni. Na jazio-klenie czarny kolor bardzo często się sprawdza, do tego trochę brokatu lub jakieś ciapki i rybki gryzą aż miło. Chyba najwięcej białorybu połowiłem właśnie na ''czarnuchy''. Nie mniej jednak dużym szacunkiem darzę tych, którzy potrafią zrobić woblery nie tylko o skutecznej pracy, ale także pięknie wykonane.
Pozdrawiam!!!
#27 OFFLINE
Napisano 16 styczeń 2015 - 15:03
Witam!
Kiedyś dostałem od kolegi trochę materiałów na koguty. Były to naturalne pióra z jakiegoś kurczaka , dorwałem gdzieś materiał na kołnierze, kupiłem trochę główek i do boju. I tak bardzo tanim kosztem powstały niezwykle skuteczne przynęty. Wielkiej filozofii w tworzeniu koguta nie ma, można się jedynie bardziej postarać nad ich wykonaniem i użyć lepszych materiałów. Jednak jak się okazało na moim łowisku takie pierzaki były wystarczające, dlatego nie inwestowałem więcej, również dlatego, że straty były duże. Tak więc oto kilka z moich kogucików i rybki na nie złowione. Pozdrawiam!!!
- Ubik, woblery z Bielska, kamilos i 1 inna osoba lubią to
#28 OFFLINE
#29 OFFLINE
Napisano 31 styczeń 2015 - 18:58
Pstrągowe ze zdjęcia wyżej dostały pierwszy lakier, trochę brokatu oraz stery, ale jeszcze nie wklejone. Najpierw muszę zobaczyć jak pływają, a później je skończę. Na haczykach suszy się kilka wobków boleniowych, do tego 3 jazióweczki i kilka korpusów na kropki. Pudełka trzeba mocno uzupełniać przed sezonem. Pozdrawiam!
- Stachu442 lubi to
#30 OFFLINE
Napisano 31 styczeń 2015 - 20:01
Fajny pomysł na suszarkę
#31 OFFLINE
Napisano 31 styczeń 2015 - 20:48
Jakoś sobie trzeba radzić w małym mieszkaniu
#32 OFFLINE
Napisano 01 luty 2015 - 00:37
#33 OFFLINE
Napisano 01 luty 2015 - 09:40
Specjalnie odwróciłem, żeby nie było kryptoreklamy
#34 OFFLINE
#35 OFFLINE
#36 OFFLINE
#37 OFFLINE
Napisano 16 luty 2015 - 21:22
Witam! Do pstrągowych strażaków dołączyli więksi bracia na trochę większe ryby w kropki + kilka zdjęć prawie ukończonych wobków z bliska. Plan na tę zimę to jeszcze kilka boleniowych i coś na jazie i klenie. No chyba, że jeszcze coś przyjdzie do głowy. Pudełka coraz cięższe, tak więc nie ma się co rozpędzać. Jak będzie więcej czasu to spróbuję ukręcić jakiś filmik. Pozdrawiam!
- Artech i Pride lubią to
#38 OFFLINE
Napisano 16 luty 2015 - 21:39
No to żeś się trochę na strugał.
Strażaki są odlotowe
#39 OFFLINE
Napisano 16 luty 2015 - 23:36
super wobasy
#40 OFFLINE
Napisano 22 luty 2015 - 13:48
Witam! Przedstawiam krótki, amatorski filmik z pracy jednego z łamańców, które powstały w ostatnim czasie. Jak dla mnie jest git
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych