Aha.. no to rozumiem że ten fx 801-2 się sprawdzi
trochę forum przeszukałem i złego słowa o nim nie znalazłem.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 14 maj 2014 - 11:49
Aha.. no to rozumiem że ten fx 801-2 się sprawdzi
trochę forum przeszukałem i złego słowa o nim nie znalazłem.
Napisano 14 maj 2014 - 19:50
Bo złego słowa o takowym powiedzieć nie można ,fajny blank, pod takie wabiki jak piszesz sprawdzi się jak najbardziej.
Napisano 26 październik 2014 - 20:37
Ciągłe wyjazdy służbowe skutecznie uniemożliwiały mi ukończenie kilku projektów. I tak powstał fx 801-2.. który ciągle ma nieskończony dolnik. Więc na forum pokaże się w prawdziwą zimę dopiero. A następnie powstał matagi super shore 10lb. Uzbrojony w torzite 16-8-5,5 - 4.5kb - 5x4kt i 4,5 na szczycie.
Kijek idealnie współpracuje z jigami 5-10g + 3". Z tym że 10g to już tylko z kajtkiem. Próbowałem 12g+3" kopyto i już nie miałem z czego zaciąć.
Wędka standardowo w moim prostym stylu, uchwyt i butt grip. Co by zachować spójność szare omotki ze złotym akcentem i drobna wyplatanka pod kolor kręcioła
Uchwyt baardzo przypadł mi do gustu, podzielam opinie użytkowników o zaletach połączenia dnps i nakrętki sk.
Kijek bardzo czuły, z subtelną szczytówką. Pod normalne okonie sprawdził się znakomicie. Nie boi się sandaczowego przyłowu aczkolwiek tu nie miał przeciwnika większego niż 50cm jak do tej pory za to gruby 40cm okoń wyjechał bez oddania cm.
Prawie na pewno do kolekcji dołączy cięższy model, możliwe że 14lb. No i parę fotek
plus z tego weekendu niestety bez forumowego minimum
Napisano 26 październik 2014 - 21:09
Świetna robota,moje klimaty.
Napisano 26 październik 2014 - 22:10
Na zdjęciu 4 dziwnie lakier wygląda. Nie jest to śliwka, a jakiś stożek. Jaka tego przyczyna?
Napisano 27 październik 2014 - 07:13
Nie mnie oceniać jaka tego przyczyna. Lakieru staram się położyć tylko niezbędne minimum. Fakt widać jakby stożek ale żadnych skutków ubocznych tegoż niedopieszczenia nie zauważyłem
Napisano 28 październik 2014 - 19:17
Fajny kijaszek, i widać że nie trafił za szafę, rozumiem że mimo "stożka" został dopuszczony do ruchu .
Bartek, czy ważyłeś może NPS w komplecie z nakrętką? Jak widzę na zdjęciu ergonomia uchwytu super.
Napisano 28 październik 2014 - 22:36
Fajny kijaszek, i widać że nie trafił za szafę, rozumiem że mimo "stożka" został dopuszczony do ruchu .
Bartek, czy ważyłeś może NPS w komplecie z nakrętką? Jak widzę na zdjęciu ergonomia uchwytu super.
dzięki, dopuszczony i ochrzczony na pierwszych dwóch wypadach od razu łowił rekordowe okonie
NPS z tą nakrętką tak jak kolega pokazał 26.5g.
Ergonomia uchwytu zdecydowani mi odpowiada, a dodatkowo blank bardzo dobrze wyważony co daje nam pełen komfort przy krótkim dolniku.
Użytkownik shavt edytował ten post 30 październik 2014 - 21:12
Napisano 25 styczeń 2015 - 15:25
Jest i On, phenix w tytanach
Czyli M1 i 10lb mocy w dwuskładzie.
Ubrany w torzite od 16 do 4.5 w szczycie. Uchwyt TVS-TJS16, omotki ProWrap metallic 9740 brown i ProWrap nylon 552 neon green. Plus drobna wyplatanka z tych nici na czarnym podkładzie. Lakier Lamar HB kładziony na raz.
Ci bardziej wnikliwi powinni zauważyć że podobne korki już się w pewnym wątku pojawiały
I malutka sesja, trochę mało światła ale chyba wszystkie niedoskonałości widać
Napisano 25 styczeń 2015 - 19:23
Fajnie. Jedno co bym ja zmienił, to wstawkę - początek i koniec powinny być w tym samym miejscu, i na stopce. Chyba, że to zamierzone.
Użytkownik yankis edytował ten post 25 styczeń 2015 - 19:25
Napisano 25 styczeń 2015 - 19:49
Phenix w tytanach, no panie Bartku zaszalałeś.
Ładny kijek - czysto równo i ze smakiem. Lakierowanie na raz praktycznie wyszło bardzo dobrze, nie ma się do czego przyczepić.
No i blank bardzo fajny( miałem takowy w łapach i przemacałem gruntownie) pod ryby w paski, będziesz zadowolony .
Napisano 25 styczeń 2015 - 21:14
No i piknie
Napisano 25 styczeń 2015 - 22:25
Fajnie. Jedno co bym ja zmienił, to wstawkę - początek i koniec powinny być w tym samym miejscu, i na stopce. Chyba, że to zamierzone.
Wstawka jak i cały kijek robiony wieczorami i już niespecjalnie miałem siłę wnikać w takie drobiazgi Zgodnie ze sztuka powinna być tak jak napisałeś.
Bałem się kolejnego lakierowania na raz bo nie zawsze to idealnie wychodziło.. tu już wyszło całkiem przyzwoicie, są pewne drobiazgi których na fotkach nie widać ale do zaakceptowania
Fotki ugięcia za jakieś 2 dni. Nie wiem czy impregnować te korki tak jak zawsze czy zostawić je w spokoju.
Dzięki za opinie
Napisano 26 styczeń 2015 - 00:42
Opłaca się impregnować, to tylko dla nich lepiej. Ale delikatnie, nie na wysoki połysk
Napisano 28 styczeń 2015 - 21:10
Korek delikatnie zaimpregnowany a że kijek już kilka dni odpoczywał w spokoju.. To i bez obaw przeszedł tzw static load test
50g
100g
200g
300g
400g
500g
800g
Napisano 28 styczeń 2015 - 21:13
ładnie się gnie Dobra robota!
Napisano 28 styczeń 2015 - 21:31
Świetne wykonanie
Po pierwszych łowach nie będziesz chciał się rozstac z tym badylem.Jest poprostu niesamowity
Napisano 29 styczeń 2015 - 10:56
Trochę blanków przewinęło się przez Twój warsztat, wiesz co dobre, więc długo się nie zastanawiałem nad słusznością wyboru
Gnie się bardzo przyjemnie.. i jak tu żyć do wiosny..
Napisano 29 styczeń 2015 - 13:30
Ja sobie radzę tak , że od czasu do czasy wyjmę kij z szafy i pomacham w domu :) Kobieta puka się w czoło ,ale cóż taki jej los
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Konsultacje pierwszego projektuNapisany przez mestre16 , 26 lis 2021 |
|