Kondziu, czytam już któryś tam Twój post, gdzieś tam... i mądrze Pan prawisz
aaa Skała , gratulacje, wiedziałem, że rozpoczniesz wątek, czekałem od środy
Sam czekam na ten moment
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 05 styczeń 2014 - 17:01
Kondziu, czytam już któryś tam Twój post, gdzieś tam... i mądrze Pan prawisz
aaa Skała , gratulacje, wiedziałem, że rozpoczniesz wątek, czekałem od środy
Sam czekam na ten moment
Napisano 08 styczeń 2014 - 10:00
Gratulacje za tą ślicznotkę
Ja w poniedziałek też już zacząłem wreszcie sezon jaziowy, szału co prawda nie było bo tylko jedna sztuka dała się doprowadzić do brzegu, ale prawie 39 cm miała.......no i to kopnięcie niesamowite uwielbiam brania Jaziorków - jak wszystko dobrze pójdzie to wrzucę fotkę (jakość może być nieciekawa bo z telefonu cyknięte)
Pozdrawiam
Użytkownik MANTHEO edytował ten post 18 styczeń 2014 - 12:39
Napisano 08 styczeń 2014 - 14:30
Nie wiem jak wy te jazie łowicie o tej porze roku. Na wiosnę, w lecie jakoś udaje mi się czasem jakieś sprowokować do brania lecz w sezonie zimowym kompletna pustka, tak jak dzisiaj wyskoczyłem nad rzeczkę na której tak jak pisałem w lecie widać te jazie, próbuje na micro twisterki, malutkie woblerki i nic. W sumie to żadna ryba nie chce współpracować. Przydało by się połowić z jakimś specjalistą w tej dziedzinie lecz to chyba nie możliwe w moich stronach. Pozdrawiam i szczere gratulacje dla tych którzy łowią
Napisano 08 styczeń 2014 - 15:40
hmmm, jeśli łowienie na twoich rzeczkach nie będzie wiązało się z dopłatami to może wpadnę (z lubelskiego jestem)
nie jestem jakimś maestro, ale coś tam potrafię
Napisano 08 styczeń 2014 - 15:44
Sprawdzaj w takim razie i dawaj znać, super by było gdyby udało Ci się przyjechać
Napisano 08 styczeń 2014 - 16:03
I ja dziś cały dzień biegałem za jaśkami. Wiem, że tam są, dno jest w miarę piaszczyste, rzeka uchodzi do większego kanału. Miałem dwa brania na małego wobka ale takie niepewne. Widziałem nawet spławiającą się rybkę. Ale są strasznie chimeryczne. Spróbuję jeszcze w ładniejsza pogodę, bo się o 9-tej rozpadało i takie łowienie w deszcz nie jest motywujące...
Napisano 08 styczeń 2014 - 16:47
może by tak Piotrek "skalka" skrobnął co nie co na temat zimowych jazi? Jak dla mnie jest jednym z tych którzy mają ogromną wiedzę na temat łowienia tych ryb
Napisano 08 styczeń 2014 - 17:54
hmmm, jeśli łowienie na twoich rzeczkach nie będzie wiązało się z dopłatami to może wpadnę (z lubelskiego jestem)
nie jestem jakimś maestro, ale coś tam potrafię
na nizinne nie ma dopłat... w okręgu zamojskim na jazie polecam wieprz poniżej nielisza...
Napisano 08 styczeń 2014 - 21:25
na nizinne nie ma dopłat... w okręgu zamojskim na jazie polecam wieprz poniżej nielisza...
Napisano 08 styczeń 2014 - 21:31
jeżeli jutro mi się uda to wyskoczę nad wieprz powyżej zbiornika i się zorientuje pozdro
Napisano 09 styczeń 2014 - 11:46
Wybieram się w tamte okolice niebawem. Masz jakieś wieści czy coś się teraz dzieje powyżej lub poniżej zbiornika?
Pozdrowienia
niestety bieżących informacji brak
Napisano 09 styczeń 2014 - 22:12
eee tam,Zakochany ....
Kłuje rybkę znaczy się ?
Napisano 09 styczeń 2014 - 22:15
Kuba @forecast, ponoc jeszcze z sylwestra nie wrocil... Ciagle swietuje...
Ja też miałem problem z powrotem, dobrze, że "holownik" (znaczy się żonę ) zabrałem na zabawę...
Napisano 09 styczeń 2014 - 23:24
Kilka lat wstecz jak najbardziej, teraz to bardzo przełowiona woda :/
Napisano 10 styczeń 2014 - 11:18
Zawsze chętnie odpowiem na każde pytanie. Najważniejsza jest jednak nasza obecność nad wodą doświadczenia nic nie zastąpi .
Dziś rano totalne załamanie pogody deszcz wiatr i zero ludzi, fotka tajemnicza bo chyba już czas na nowy aparat.
Marzę o takich zdjęciach ale nie codziennie spotykam się z Waldkiem nad wodą dzięki Waldku
Pozdrawiam
Użytkownik skalka edytował ten post 10 styczeń 2014 - 11:23
Napisano 10 styczeń 2014 - 11:41
Kurcze, macie tą miejscówkę Gratuluję i szczerze zazdroszczę
Napisano 11 styczeń 2014 - 16:36
Na co wziął? Woblerek? Fajny jazio. Jak ja Wam zazdraszczam
Napisano 11 styczeń 2014 - 16:48
na gumkę
Jazie stoją na płytkiej wodzie i zbierają ledwo ruszające się, fruwające gumki. Jeszcze nie czas i pora na wobki
Napisano 12 styczeń 2014 - 11:26
W piątek na jaziach był ze mną Tomek, ciekawostką jest to, że swoją rybę złowił niemal w tym samym czasie co ja. Dzieliło nas ok. 3 km.
Ryba Tomka 42 cm, szczęścia
Ryby nie są jeszcze na zimowiskach. Stadka przemieszczają się i trzeba ich szukać. Pozdrawiam
Użytkownik skalka edytował ten post 12 styczeń 2014 - 11:43
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych