Panowie . Uświadomcie mnie kto miał najdłuższego.
Ja się zgubiłem.
Wyszło mi ze Maćka ma 50 cm. Ale Maciek z kolei pisze że wygra Iras.
Kto wygrał?
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 01 styczeń 2015 - 21:29
Panowie . Uświadomcie mnie kto miał najdłuższego.
Ja się zgubiłem.
Wyszło mi ze Maćka ma 50 cm. Ale Maciek z kolei pisze że wygra Iras.
Kto wygrał?
Napisano 01 styczeń 2015 - 22:25
Zwyciężyła przyjaźń
Napisano 02 styczeń 2015 - 08:06
Tak jest Ja po cichu liczyłem na te uklejki od Irasa, chciałem zobaczyć co i jak Ciekawe czy się załapałem
Napisano 02 styczeń 2015 - 09:05
Wyciskam z wody ile się da, ale cudów u mnie nie ma.
Jak widać okoń z tego postu jest większy, choć i u Ciebie i u Irka nie widać, w którym miejscu na miarce jest początek pyska, a raczej u Irka nie widać, a u Ciebie widać, że początek pyska nie jest na początku miarki
Marku,
Kto jak kto, ale to Ty jako organizator-fundator powinieneś rozstrzygnąć konkurs. Jeżeli to ma być plebiscyt, to oczywiście największym okoniem wątku jest okoń Mariusza i dla mnie nie podlega to dyskusji, był mierzony kilkukrotnie. Nawet gdybym któregoś ze swoich 50-taków sfotografował na tle miarki, to i tak oddałbym Mariuszowi palmę pierwszeństwa - po prostu jego ryba była bezdyskusyjnie największa.
Pozdrawiam przedurlopowo i życzę osiągnięcia konsensusu - bo tak naprawdę żadnego zdjęcia, które dawałoby postronnym 100% pewność - nie ma.
k
Napisano 02 styczeń 2015 - 09:18
Krzysiek masz taką miarę? Początek nie zaczyna się na równi z białą nalepką, a od pierwszej czarnej kreski. Zaręczam, że mój ma 49,5-50cm, również był mierzony wielokrotnie Irek wstawił 51cm.
Edit: jeżeli już radzimy organizatorowi - ja bym Mariuszowi ani Krzyśkowi nie dał żadnej nagrody, bo nie wywiązali się z regulaminu Bezapelacyjnie i bezsprzecznie nagrody należą się Irasowi.
Użytkownik wobler129 edytował ten post 02 styczeń 2015 - 09:22
Napisano 02 styczeń 2015 - 09:27
Krzysiek masz taką miarę? (...)
Edit: jeżeli już radzimy organizatorowi - ja bym Mariuszowi ani Krzyśkowi nie dał żadnej nagrody, bo nie wywiązali się z regulaminu Bezapelacyjnie i bezsprzecznie nagrody należą się Irasowi.
Nie mam, jeżeli tak jest, to zwracam honor.
Jak już kilkukrotnie zaznaczałem, ja nie pretenduję do żadnej nagrody. Jeżeli organizator pyta, kto wygrał, odpowiadam zgodnie ze swoją najlepszą wiedzą
Napisano 02 styczeń 2015 - 09:31
Mi zależy tylko na tych rybkach od Irasa heheh
Nie pisałem tego złośliwie, tylko w oparciu o regulamin organizatora
Pomijając foto z miarą - to jeden z największych okoni jakie widziałem w tym roku ( Mariuszowy ).
A pomijając konkurs - widziałem ( w tym roku ) z "mojego jeziora" fotki okoni 54, 56cm przy miarce Jakby ktoś był zainteresowany to mogę napisać na priv nazwę jeziorka, bo są tam smoki.... 2 lata temu widziałem 58cm, ale foto z komórki, bardzo niewyraźne.
Użytkownik wobler129 edytował ten post 02 styczeń 2015 - 09:32
Napisano 02 styczeń 2015 - 09:36
Maćku,
W oparciu o regulamin, trzymając się co do joty wymogu "Ryba musi być widoczna na fotografii cała i miarkę musi być widać dokładnie, również w całości" to... Twoje zdjęcie jest bardziej przekonujące.
Napisano 02 styczeń 2015 - 09:42
Nie mam, jeżeli tak jest, to zwracam honor.
..............
Myślałem, że sobie już to wyjaśniliśmy U Irasa też wygląda na to, że wszystko jest ok
ps - a poza tym.... nasze rybki są polskie Żartuję oczywiście i pozdrawiam - wszystkiego dobrego w 2015!
Użytkownik wobler129 edytował ten post 02 styczeń 2015 - 09:42
Napisano 02 styczeń 2015 - 09:56
Żartujecie sobie czy jak? z całym szacunkiem dla Macieja ale Iras tutaj pozamiatał i jemu najbardziej należy się nagroda, tylko ja to widzę?
Napisano 02 styczeń 2015 - 10:07
Nie, nie żartuję:
Witam.
Chcę ogłosić konkurs na najdłuższego okonia 2014 roku.
Zasady są proste. Wygrywa najdłuższy okoń sfotografowany z miarką a potem wypuszczony.
-Ryba musi być widoczna na fotografii cała i miarkę musi być widać dokładnie, również w całości
Jakoś tego zamiecenia nie widziałem. Owszem, wstawił kilka ryb na jesieni. Widziałem w tym roku i więcej, i większych. Łowionych przez forumowiczów.
Użytkownik krzysiek edytował ten post 02 styczeń 2015 - 10:12
Napisano 02 styczeń 2015 - 10:08
Żartujecie sobie czy jak? z całym szacunkiem dla Macieja ale Iras tutaj pozamiatał i jemu najbardziej należy się nagroda, tylko ja to widzę?
Ja uważam tak samo!
Napisano 02 styczeń 2015 - 10:10
Olsztyn jest na tak dla Irasa
Na najmniejszego okonka beka była by u mnie
Użytkownik j-23 edytował ten post 02 styczeń 2015 - 10:11
Napisano 02 styczeń 2015 - 10:13
A jednak głosowanie
Napisano 02 styczeń 2015 - 10:25
Wydaje mi się Panowie, że pod uwagę powinny być tylko wzięte ryby, które ściśle spełniają warunki konkursu przedstawione przez organizatora. Jest tutaj w wątku parę pięknych okoni, pewnie większych ale nie przy miarce czyli niepodlegających wg mnie zasadom konkursu. Wydaje mi się, że trzeba jednak trzymać się regulaminu, bo to konkurs koleżeński i każdy znał jego warunki.
Napisano 02 styczeń 2015 - 10:42
Albo jest ten regulamin albo nie, bo chyba nie o ilość tu chodziło?
Napisano 02 styczeń 2015 - 10:49
Regulamin.. Okoń Irka z piątej strony tego wątku z 16 listopada, że początku miarki nie widać? U Macieja też idealnie nie widać. Więc pewnie niech wygra idealnie przyłożony trzydziestak
Napisano 02 styczeń 2015 - 10:52
Panowie spokojnie bez spinki i przepychanek Czekamy na "werdykt" organizatora, ja gratuluję Irasowi, bo ma o 1cm dłuższego
Napisano 02 styczeń 2015 - 10:54
Regulamin.. Okoń Irka z piątej strony tego wątku z 16 listopada, że początku miarki nie widać? U Macieja też idealnie nie widać. Więc pewnie niech wygra idealnie przyłożony trzydziestak
Ano nie widać
Ja tam widzę i kilka ładnie przyłożonych czterdziestaków
Napisano 02 styczeń 2015 - 10:58
Pewnie że bez spinki, tak samo jak bez spinki Iras robił fotki i teraz niepotrzebne wątpliwości.. Niech zadecyduje organizator
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych