@Jerzy Kowalski, jerkbait.pl jest niejako tworzony przez forumowiczow, stad tez redakcja postanowila wysluchac opinii obu stron. Jestem troszke rozczarowany, ze jedyne na co stac zwolennikow keltow, to wznoszenie okrzyku "igrzysk i chleba". Liczylem, ze bardziej sie wysila i przedstawia jakies argumenty.
(..)
@kardi, skoro chcesz o pstragach, to u mnie sezon trwa 6 miesiecy. Mieszkam tu juz od 10 lat i nie slyszalem ani slowa skargi od miejscowych, ze im malo.
Szanowny Panie Łukaszu,
O tym właśnie wcześniej pisałem ... jako zwolennik keltów, w odróznieniu od "miłośników" keltów, a właściwie ich łowienia ... ;-)
Starałem się też odwołać do tego, co Kuba, jakby czytając w moich myślach, podsumował sformułowaniem "Rób lepiej, sięgaj dalej, stawiaj sobie wyższe oczekiwania" oraz rodzajem apelu do odwagi sprawowania przywództwa ... :-)
W czasach kiedy zaczynałem łowić pstrągi sezon połowów zaczynał się 1 kwietnia, a kończył - 31 sierpnia... i to decyzją wędkarzy, przestrzeganą przez wędkarzy (jeszcze od "przedwojny") bo ten "ustawowy" był podobny jak dziś ... O szczegółach pisałem w zeszłorocznej dyskusji, której teraz nie mogę znaleźć ... I nikomu to nie przeszkadzało, a łowiących było wielokrotnie mniej niż dziś, łowiących nieporównanie mniej sprawnym sprzętem oraz z dużym zakresem samoograniczeń. ;-)
Pozdrawiam serdecznie
Jerzy Kowalski