Teraz czas na porterki, RISy, Barley Wine i wszelkie inne mocarze :-). Wykorzystuję go z zapałem!
Porter Żywiecki lub też Bracki jak go nazywają. To bardzo dobre piwo. Pod jednym warunkiem :-) Jeżeli poleżakujemy go 1-2 lata :-) Ten dostępny w sklepach jest zbyt młody i nie ułożony, polecam leżakowanie portrerów!
Primator Duble, jest dla mnie całkowicie niepijalny, gwarantuje że od dwóch lat nic się nie zmieniło...
Komes we Fresh Marketach za 4.59 + 50 groszy butelka. Stosunek cena/jakość miazga!
Ja uważam, że najlepszym polskim porterem bałtyckim jest Porter Warmiński z Kormorana! Polecam spróbować.
Ja, jeżeli znajde tego Kocura to na 100% kupie. Mintime nie piłem, jakoś nie mogę sie przekonać do piw z wysp ;-) Chociaż piłem niedawno Impereial Stout od Samuel Smith - polecam.
Przypomniałem sobie, także o piwach ze szkockiego browaru Harviestoun , seria ola dubh zawiera trzy piwa. 12,16,18. Liczby te odnoszą się do leżakowania w beczkach po whisky, 12 = 12-stoletnia whisky itd. Piwa są genialne 20-25 pln za butelkę 0,33 ale warte są każdej złotówki. Mam jeszcze dwa w lodówce ;-)
Użytkownik RedruM edytował ten post 29 styczeń 2014 - 16:19