Dąbek, pod brzegowca to mam STC SCV 8`6 12 i 17lb, FX 905 i za chwilę FX 966. Pływadło to u mnie najwyżej i max 8`6 ( taka długość godząca jeszcze brzeg i pływadło), a najlepiej to 7`9 lub 8`.
No kurna ,nie dostrzegłem ,że tylko o pływadło chodzi A przecież kiedyś już czytałem ,że masz tą 905-kę grubo łowisz,ale konkretne bolce.
Faktycznie 12 lb w tej długości i dwóch kawałkach nie ma.
Ala zaraz ,zaraz FX 794, 18g 12lb Blank ,pod którego ponoć w PL nie ma pstrągów Gnie się cudnie ,mega moc w dole i może trochę więcej jak fabryczne 18g c/w
Kunasz63 ,opis na Rodmas bliższy reala Ja celuję w ten blank pod Wiślane ciężkie gumy do 40g+5" ,może i więcej.
Zależy jaki masz priorytet,albo łowisz sandacze ,albo udajesz ,że je łowisz i czekasz na branie sumka ,wtedy proponuję tego M1 25lb lub UMBX 25lb.
Jest lekka sandaczówka ,która obsłuży 8-15g+3" ,UMBX-S700M, kolega endriu24 waytargał na niego w pierwszym dniu testu wąska 150cm w expresowym tempie
Ten MXS72ML to swietny blank sandaczowo szczupakowy ,pod wabie od 5g+7cm do 22g+10cm,ale w/g użytkowników zniesie więcej i wcale się nie dziwię