Właśnie są to te "bąble poprodukcyjne" wg mnie. Jutro zrobię fotki o ile będę miał siłę wyjść (jakieś grypsko mnie rozkłada)....
Dzięki za szybką odpowiedź.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 26 listopad 2024 - 20:39
Właśnie są to te "bąble poprodukcyjne" wg mnie. Jutro zrobię fotki o ile będę miał siłę wyjść (jakieś grypsko mnie rozkłada)....
Dzięki za szybką odpowiedź.
Napisano 30 listopad 2024 - 12:07
Patrzę, szukam i nie widzę opcji edycji mojego ostatniego wpisu. Nie chciałem śmiecić ale chyba muszę.....
Zdjęcia tych "dziur"
Użytkownik Marcin_Bo edytował ten post 30 listopad 2024 - 12:09
Napisano 30 listopad 2024 - 16:35
Spore. To nie bąbelki w żywicy. Jeśli maja po pare mm szerokości i np cm długości i widać włókno. To:
1. Obskubać, poszerzyć dziurę o luźne brzegi (bo na takie wyglądają) może sie okazać, że sporo się odspoiło.
2. Suszenie, porządne, bo jak woda weszła we włókna (a pewnie troche weszło) to po zaszpachlowaniu będzie sobie gryzła.
3. Dobrze by było sprawdzić wilgotność po suszeniu. I to nie tylko w miejscu ubytku ale i dalej czy nie ma wilgoci.
4. Szpachlowanie, jak masz żywicę i luźne włókno to można samemu. Jak nie to kupić szpachlę z włóknem do większych ubytków.
5. Szlifowanie, topkot, polerka.
Nieduża przyjemna robota. Warto to zrobić porządnie przez zimę. Najważniejsze usunąć wodę.
A tak nawiasem to spore zaniedbanie przy produkcji …
Napisano 30 listopad 2024 - 21:09
Ta jedna dziura ma około 1,5cm na 6....
Zrobię jak mówisz.
Dzięki za poradę.
Napisano 01 grudzień 2024 - 19:24
Tak zrób jak napisał Marcin .
Laminat musi być suchy .
Jeśli masz dostęp do żywicy epoksydowej zrób sobie sam szpachlę .
Nie używaj tej do samochodów ze sklepu .
Żywica plus mikrobalony zrobisz gęstą masę i szpachlujesz to do drobnych ubytków .
Jest to bardzo twarda szpachla nie nakładaj za dużo .
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych